reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
U... Nadziewana cukinia! Mniam!

khadi, Inofem piję, bo mam PCOs czyli zespół policystycznych jajników. W schorzeniu tym m.in. brakuje mio-inozytolu, który uczestniczy w przemianach hormonów płciowych. Inofem suplementuje go w jego formie wykorzystywanej przez organizm. Istnieje teoria, że organizm dotknięty PCOs nie przetwarza inozytolu w mio-inozytol i to jest pierwotna przyczyna zaburzeń hormonalnych. Wiele dziewczyn widzi z inofemie i inofolicu przyczynę poprawy owulacji i fazu lutealnej oraz zawdzięcza mu zajście w ciążę. Ja liczę, że mnie także pomoże...

U... Nadziewana cukinia! Mniam!

khadi, Inofem piję, bo mam PCOs czyli zespół policystycznych jajników. W schorzeniu tym m.in. brakuje mio-inozytolu, który uczestniczy w przemianach hormonów płciowych. Inofem suplementuje go w jego formie wykorzystywanej przez organizm. Istnieje teoria, że organizm dotknięty PCOs nie przetwarza inozytolu w mio-inozytol i to jest pierwotna przyczyna zaburzeń hormonalnych. Wiele dziewczyn widzi z inofemie i inofolicu przyczynę poprawy owulacji i fazu lutealnej oraz zawdzięcza mu zajście w ciążę. Ja liczę, że mnie także pomoże...

dac Ci przepis?

Lux, ja też robię nadziewaną cukinię. Ale przepis podaj. Może robisz inaczej, a ja chętnie się dokształcam i szukam nowych smaków i inspiracji :)

Lux, ja też robię nadziewaną cukinię. Ale przepis podaj. Może robisz inaczej, a ja chętnie się dokształcam i szukam nowych smaków i inspiracji :)

wydrazam ten miasz, daje na patelnie, dodaje ugotowany ryz i mielone miesko, doprawiam, daje tez cebule i czosnek, potem pakuje to w cukinie, daje ser i hop do piekarnika

O, a ja robię tak: wydrążam miąższ, ale zostawiam go do placków cukiniowo-ziemniaczanych. Na patelni podsmażam cebulkę i pieczarki, lekko studzę i dodaję do mięsa mielonego przyprawionego słodką papryką, czosnkiem i solą, siekam natkę pietruszki lub koperek, mieszam, dodaję jedno żółtko. Dokładnie wymiaszaną masę wkładam w rynienki z cukinii i nakladam grube plastry sera (przecięte do kształtu cukinii). Pycha!

Ja piekę w prodiżu, bo mam elektryczny i nie działa mi dolna grzałka.

Ostatnia edycja:
O, a ja robię tak: wydrążam miąższ, ale zostawiam go do placków cukiniowo-ziemniaczanych. Na patelni podsmażam cebulkę i pieczarki, lekko studzę i dodaję do mięsa mielonego przyprawionego słodką papryką, czosnkiem i solą, siekam natkę pietruszki lub koperek, mieszam, dodaję jedno żółtko. Dokładnie wymiaszaną masę wkładam w rynienki z cukinii i nakladam grube plastry sera (przecięte do kształtu cukinii). Pycha! Ja piekę w prodiżh, bo mam elektryczny i nie działa mi dolna grzałka.
kurcze chyba tez zaczne dawac pieczarki

reklama
Do góry