reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Ło matko... Ja kiszonki mogę jeść na kilogramy. Śmietana to podstawa w mojej kuchni (tej dla innych niestety). Masło i śmietaną to dwa magiczne produkty, których używam jako przypraw. Nadają niesamowity, pełny smak potrawom.
 
reklama
Ja wiele rzeczy kocham, bo lubię gotować i gotuję dania pełne smaku. Dosłownie. Niestety wyłączając z diety węglowodany i cukier, ograniczając tłuszcze, eliminując mleko i gluten, a przede wszystkim pilnując niskiego IG jedzenie traci 3/4 smaku. Usiłuję nadrobić ziołami, zamiennikami, ale to wszystko to lipa... Jem, byle nie czuć głodu. Jedynie śniadanie jest dla mnie przyjemnością - sałatka jakaś. Reszta to nie bardzo. "Ciasta" z mąki bezglutenowej, słodzone słodzikami są obrzydliwe. Więc już nie kombinuję nawet... Cóż, najwidoczniej muszę się przyzwyczaić do bezsmakowych wiórków...
 
Ja vegety nie... Ale ziarenka smaku o smaku kurczaka już prędzej. No i zupa bez maggi to nie zupa :p
Lux, ja staram się doprawiać jedzenie. Ale prawda jest taka, że zapachy i smaki rozchodzą się w tłuszczach. A jak się ogranicza tłuszcz, to jedzenie traci smak...
 
Hmm dobre rzeczy :) Ja robię przepyszne zupy-kremy na słono z pora i brokułów oraz na słodko z dynii. Na drugie danie kotlety z cukinii bądź kotlety z kurczaka z serem. Hmmm pychotka :)
 
reklama
Do góry