reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Styczen 2015

Ło matko... Ja kiszonki mogę jeść na kilogramy. Śmietana to podstawa w mojej kuchni (tej dla innych niestety). Masło i śmietaną to dwa magiczne produkty, których używam jako przypraw. Nadają niesamowity, pełny smak potrawom.

reklama
Ja wiele rzeczy kocham, bo lubię gotować i gotuję dania pełne smaku. Dosłownie. Niestety wyłączając z diety węglowodany i cukier, ograniczając tłuszcze, eliminując mleko i gluten, a przede wszystkim pilnując niskiego IG jedzenie traci 3/4 smaku. Usiłuję nadrobić ziołami, zamiennikami, ale to wszystko to lipa... Jem, byle nie czuć głodu. Jedynie śniadanie jest dla mnie przyjemnością - sałatka jakaś. Reszta to nie bardzo. "Ciasta" z mąki bezglutenowej, słodzone słodzikami są obrzydliwe. Więc już nie kombinuję nawet... Cóż, najwidoczniej muszę się przyzwyczaić do bezsmakowych wiórków...

Ja vegety nie... Ale ziarenka smaku o smaku kurczaka już prędzej. No i zupa bez maggi to nie zupa :p
Lux, ja staram się doprawiać jedzenie. Ale prawda jest taka, że zapachy i smaki rozchodzą się w tłuszczach. A jak się ogranicza tłuszcz, to jedzenie traci smak...

Hmm dobre rzeczy :) Ja robię przepyszne zupy-kremy na słono z pora i brokułów oraz na słodko z dynii. Na drugie danie kotlety z cukinii bądź kotlety z kurczaka z serem. Hmmm pychotka :)

reklama
Do góry