reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Lux, spania nigdy za mało... :D
U nas słonko, ale wczoraj się chłodziło. Chwila odpoczynku po gorącym weekendzie i przed falą upałów, którą zapowiadają...
Byłam z moim pieskiem na operacji. Już jesteśmy po. Okazało się, że to co miało być ropniem, było nowotworem. Przy okazji wyczyszczone zęby ma i wyciętego kaszaka na grzbiecie. Bidulka śpi teraz na łóżku.

Dzwonił także mój doktorek... Laparo mam 15 lipca.

reklama
Hej hej :)
U mnie pogoda też się zepsuła. Szkoda, bo siedzimy z H w domu i trochę dokucza... a tak jak jest ciepło to na dwór i z głowy ;)

Co do gotowania to ja jestem raczej kiepską kucharką, jedyne co mi super wychodzi to pizza na drożdżowym cieście, moja śp Mama mnie nauczyła i wszyscy w rodzinie zgodnie twierdzą że robię tak jak ona i nie ma lepszej pizzy ;) A tak to wiecie standard - jakieś zupy, kotlety, zapiekanki, spagetti. Nie za bardzo lubię wymyślać.

Ja jestem przed @ i czuję że gnida się pojawi chociaż prze moment miałam wrażenie że nam się udało ale to nierealne :) Wkręcam sobie pewnie. Chociaż kusi mnie żeby zrobić test w sobotę bo idę na wesele (@ powinna przyleźć w poniedziałek) i jeśli się udało to niefajnie by było gdybym wypiła sporo alkoholu. Ale z drugiej strony to po co robić...

Cupcake, podaj może przepis na ciasto drożdżowe na pizzę, bo ja np nie znam dobrego.

Nawet jeśli trochę wypijesz, to podobno fasolka ma do 5tyg ciąży specjalną jakąś ochronkę, która zabezpiecza kropka przed niewiedzą przyszłej matki i takie wyskoki, jak mocno zakrapiane wesele na tym etapie mu nie zaszkodzi. Więc myślę, że możesz być spokojna.

Moja @ za to wczoraj wróciła, menda, po 1 dniu przerwy... Normalnie skończył mi się okres w niedzielę wieczorem, wczoraj cały dzień czysto (nawet 1 plamki nie było), a w nocy, po bara-bara mnie zabolała macica (o dziwo, ewidentnie macica, a nie jajniki) i mnie zalało. I to obficiej niż przez całe 4 wcześniejsze dni krwawienia. Dziwnie strasznie... Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło...

Madzia, nigdy nie miałam krwiaków sni torbieli...
Lux, no biedna bo to 2 operacja w tym roku (w styczniu bodajże miała ropomacicze) a 3 w ciągu ostatnich 12 miesięcy... Ale dzielnie wszystko znosi. 2x śmierci już uciekła.

EwMi problem w tym że ja wszystko robię na oko i wyczucie i nie umiem podać nikomu tego przepisu, już tyle osón mnie prosiło :-) Po prostu mieszam składniki i ciasto musi mieć odpowiednią konsystencję ;)
To mnie uspokoiłaś, dam sobie spokój z testem, nie będę się nakręcać...

Ona nie choruje nadmiernie. Jej robią się kaszaki, których mogłabym w ogóle nie ruszać. Ale każdy kaszak moze się otworzyć, zacząć się babrać i wgl. Wolę za wczasu to wyciąć.
Jak na 8lat to ostatni rok był bardziej problematyczny tylko, bo od psa mojej mamy w wakacje zeszloroczne zaraziła się jakimś wirusem i miała zapalenie jelit i wątroby. Drugi pies nie przeżył. I tyle jej chorowania. Nic więcej się poważnego nie działo.

Cupcake, jakaś dziewczyna tu na forum pisała, że tak jej lekarz powiedział. Więc ufam, że tak jest. I ja też przestałam się martwić jak mam ochotę np na piwo tuż przed @. Oczywiście nie oznacza to, że masz się upodlić i schlać... Po prostu możesz coś wypić, ale nie przeginaj :p No i oczywiście lepiej lampka czerwonego winka niż wódka...

reklama
Do góry