reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Z tym ze moj to mnie pewnie nigdy nie poprosi o reke dopoki nie zajde, tutaj jest taki glupi zwyczaj. Przez to mi wiekszy presing nabija, bo nie dosc ze kazda @ oddale mnie od dzieciatka to jeszcze od slubu [emoji22]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
ja wiem, ze to trudne, ale naprawde postaraj sie odpuscic, zajmij sie czyms

reklama
Ah zajmuje sie i to az zbyt wieloma rzeczami na raz. Pracuje jako tlumacz, dodatkowo opiekuje sie chora babcia, teraz w sezonie przygotowuje apartamenty dla gosci, pomagam w burgerowni mojego chlopaka, dodatkowo chodze na tance i duzo plywam w morzu a w kazdy weekend wychodze ze znajomymi na drinka. Takze mam co robic, to nie tak ze ja tylko siedze i czekam na dni plodne. Wrecz w tym cyklu nie skupialam sie na tym bo nie mialam czasu. Ale odpuscic nigdy nie odpuszcze bo to dla mnie najwazniejsza czesc zycia [emoji22]

Ah zajmuje sie i to az zbyt wieloma rzeczami na raz. Pracuje jako tlumacz, dodatkowo opiekuje sie chora babcia, teraz w sezonie przygotowuje apartamenty dla gosci, pomagam w burgerowni mojego chlopaka, dodatkowo chodze na tance i duzo plywam w morzu a w kazdy weekend wychodze ze znajomymi na drinka. Takze mam co robic, to nie tak ze ja tylko siedze i czekam na dni plodne. Wrecz w tym cyklu nie skupialam sie na tym bo nie mialam czasu. Ale odpuscic nigdy nie odpuszcze bo to dla mnie najwazniejsza czesc zycia [emoji22]

mi sie wydaje, ze gdzies tam podswiadomie podczas seksu myslisz o tym by zajsc

Kasiu a moze spróbuj oszukac organizm ze lato, ze wypady na drinka itp ze zaczniecie po wakacjach bo yeraz chcesz odpoczac
A co do ślubu to druga znajoma ( ze spora otyloscia) tez nie mogla zajsc i problemy.... Lekatz dawal im prawie zerowa szanse... 2 miesiace po slubie ciaza :)

Wiesz co Justynka ja nie wiem w sumie czy mnie pocieszaja takie opowiesci... Bo jak mysle ze tyle chorych kobiet z problemami zachodzi w ciaze a ja wszystkie badania idealne, niektorzy by marzyli o takich wynikach, a nie moge zajsc to czuje sie jak jakas niedorobiona :( Ze z takimi warunkami nie potrafie w ciaze zajsc :(
Luxi no nie wiem, moze troche mysle podczas seksu ale z drugiej strony zawsze mam orgazm, jest mi dobrze wiec napewno nie robie tego z przymusu.
No dzis to napewno nie zamierzam sie zadreczac, jest piatek i ide sie nachlac :)
Milego weekendu mamusie :*

Wiesz co Justynka ja nie wiem w sumie czy mnie pocieszaja takie opowiesci... Bo jak mysle ze tyle chorych kobiet z problemami zachodzi w ciaze a ja wszystkie badania idealne, niektorzy by marzyli o takich wynikach, a nie moge zajsc to czuje sie jak jakas niedorobiona :( Ze z takimi warunkami nie potrafie w ciaze zajsc :(
Luxi no nie wiem, moze troche mysle podczas seksu ale z drugiej strony zawsze mam orgazm, jest mi dobrze wiec napewno nie robie tego z przymusu.
No dzis to napewno nie zamierzam sie zadreczac, jest piatek i ide sie nachlac :)
Milego weekendu mamusie :*

pamietaj, ze nadejdzie czas, ze sie doczekasz :)

Hej.
Kasiu tulę Cię mocno :* Głęboko wierzę, że zostaniesz mamą i nigdy w to nie wątp. Masz super wyniki i Twój ukochany też. A robiłaś test na wrogość śluzu? Super, że zajmujesz głowę innymi rzeczami :) Wypij drinka za mnie ;) Ja mam taką ochotę na mojito mmm ;]

Moja kuzynka ma rocznikowo 36 lat i ma problem z zajściem, ale ona ma stwierdzone pcos. Co i tak nie oznacza, że nie zajdzie, ale widzę, że cierpi, bo strasznie chciałaby być w ciąży i dać mężowi dziecko. Są prawie 3 lata po ślubie i też źle zrobili, bo nie starali się od razu, a potem jak chcieli na "już", to wyszły te problemy.

Melisko za stara? Niemożliwe.. ;) Nawet jeśli jesteś po 40-stce, to Cię nie przekreśla :) Moja mama miała 43 lata jak urodziła ;)

Ja wczoraj miałam wizytę i ktg wyszło ok, mały miał akurat jeszcze czkawkę ;D Ginka wielkie oczy zrobiła na mój brzuch i mówi jaki ogromny :D Że dziecko pewnie będzie duże, a ja jej od razu mówię, że przeczuwam, że syn nie będzie wcale taki okrąglutki ;) I potem okazało się faktycznie, że mam rację, pomiary w 37t5d wskazały 3300 g, więc super :) Powiedziała znowu o tych nogach, że długaśne, aż mi go szkoda, że tak musi się kurczyć w brzuchu.
Rozwarcie ciągle na 1 cm, brzuch wysoko, to raczej szybko nie urodzę. Jak to ona określiła macica zrelaksowana ;P Ale skurcze łapią mnie coraz mocniejsze :/ Czop mi chyba odchodzi, teraz jeszcze do tego plamienia doszły. A lekarka idzie na urlop od 21 lipca i klops, na do widzenia do mnie mówi, że widzimy się na porodówce 8 sierpnia.. Tyle to ja chodzić z brzuszkiem już bym nie chciała ;) No ale wtedy męża urodziny, więc i tak dobra data :) Żniwa w pełni, ciekawe kto mnie zawiezie ;D

Hej.
Kasiu tulę Cię mocno :* Głęboko wierzę, że zostaniesz mamą i nigdy w to nie wątp. Masz super wyniki i Twój ukochany też. A robiłaś test na wrogość śluzu? Super, że zajmujesz głowę innymi rzeczami :) Wypij drinka za mnie ;) Ja mam taką ochotę na mojito mmm ;]

Moja kuzynka ma rocznikowo 36 lat i ma problem z zajściem, ale ona ma stwierdzone pcos. Co i tak nie oznacza, że nie zajdzie, ale widzę, że cierpi, bo strasznie chciałaby być w ciąży i dać mężowi dziecko. Są prawie 3 lata po ślubie i też źle zrobili, bo nie starali się od razu, a potem jak chcieli na "już", to wyszły te problemy.

Melisko za stara? Niemożliwe.. ;) Nawet jeśli jesteś po 40-stce, to Cię nie przekreśla :) Moja mama miała 43 lata jak urodziła ;)

Ja wczoraj miałam wizytę i ktg wyszło ok, mały miał akurat jeszcze czkawkę ;D Ginka wielkie oczy zrobiła na mój brzuch i mówi jaki ogromny :D Że dziecko pewnie będzie duże, a ja jej od razu mówię, że przeczuwam, że syn nie będzie wcale taki okrąglutki ;) I potem okazało się faktycznie, że mam rację, pomiary w 37t5d wskazały 3300 g, więc super :) Powiedziała znowu o tych nogach, że długaśne, aż mi go szkoda, że tak musi się kurczyć w brzuchu.
Rozwarcie ciągle na 1 cm, brzuch wysoko, to raczej szybko nie urodzę. Jak to ona określiła macica zrelaksowana ;P Ale skurcze łapią mnie coraz mocniejsze :/ Czop mi chyba odchodzi, teraz jeszcze do tego plamienia doszły. A lekarka idzie na urlop od 21 lipca i klops, na do widzenia do mnie mówi, że widzimy się na porodówce 8 sierpnia.. Tyle to ja chodzić z brzuszkiem już bym nie chciała ;) No ale wtedy męża urodziny, więc i tak dobra data :) Żniwa w pełni, ciekawe kto mnie zawiezie ;D
najwyzej pobiegniesz (czytaj dokulasz) sie na pole :D

Lepiej jednak żeby się w nocy zaczęło, to mąż z pola zjedzie ;)
Jak się czujesz Paula? Mam nadzieję, że minęły te okropne mdłości :)
Ja w końcu zrobiłam ten sernik na zimno z malinami ;D A teraz piorę pościel bo kot się zesikał na siostry łóżko, gamoń jeden no! ;D

reklama
Lepiej jednak żeby się w nocy zaczęło, to mąż z pola zjedzie ;)
Jak się czujesz Paula? Mam nadzieję, że minęły te okropne mdłości :)
Ja w końcu zrobiłam ten sernik na zimno z malinami ;D A teraz piorę pościel bo kot się zesikał na siostry łóżko, gamoń jeden no! ;D
dzieki, ze pytasz, minely, ale mam dni, ze mnie muli, dzis u tesciowej kolacje ledwo co
ps tesciowa blagala mnie dzis bym pogodzila sie ze szwagierka...powiedzialam, ze nie da rady a ona sie pyta a nie boli cie to? mowie boli, nieraz przez to placze, ale nie wybacze jej tych slow, niech sie wyplacze w poduszke jak jej zle a nie na mnie odreagowuje, a tesciowa mowi masz racje, kiedys ta zazdrosc jej minie i sie uspokoi...
a kot w kuwete nie robi czy sie zapomnial?

Do góry