reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Ewelinko, a mówiłaś, że się nie da :p Dla chcącego, nic trudnego! Dobrze, że teraz masz już swój wentyl bezpieczeństwa. Dobrze Ci to zrobi :)
Przyjazdu siostry bym urlopem nie nazwała, bo zamiast odpocząć, to będę musiała spiąć poślady. Ale najważniejsze, że chce przyjechać pierwszy raz po 3.5 roku. Dla mnie to bardzo dużo.

No i zazdroszczę Ci tego, że wyjedziesz nad morze. Ja też je kocham! Bardzo! Ale nie mamy jak wyjechać. Ale przyjdzie jeszcze czas na wyjazdy :) Na razie czekam na lipiec i na kolejne miesiące.

nooo jednak się da sądząc po moim samopoczuciu i po caałej mnie ..wyluzowałam no normalnie prawdziwie wyluzowałam i dałam sobie spokój ! :D

oooj tam będziesz odpoczywała inaczej :) po 3,5 roku? woow co tak długo ?? nie rozmawiałyscie ze sobą czy jak ?? :)
dlaczego nie macie jak wyjechaać ? dla chcącego nic trudnego ??! :D :p

Jestem tego samego zdania co do kampanii. Ona jest oderwana od rzeczywistosci. Moze ludzie ktorzy ogladaja gowna typu Na Wspolnej czy Magde M czy cos w tym stylu i mysli ze mlodzi ludzie w "wielkich miastach" to tak maja, zycie na bogato, nowe auta, apartament z widokiem jak z katalogu. Moze niektorzy tak zyja, no celebryci ale to jest 0.01 procent spoleczenstwa. Ja rozumiem jaki byl zamysl-uswiadomic kobietom ze biologii nie oszukasz i nie ma co odkladac na pozniej macierzynstwa ale koncowy obrazek byl nietrafiony. Choc z drugiej strony, takie kampanie maja byc kontrowersyjne i ma sie o nich mowic... Czyli udalo sie. Jesli taki byl cwany pomysl od poczatku. Niemniej zachcic do macierzynstwa nalezy pomoca dla rodzin, np zniesienia podatku na podreczniki czy przybory do szkoly. A nie co roku trzeba nowe ksiazki kupowac bo wydawnictwa zmieniaja jedno zdanie i juz ksiazka neaktualna.

Ewelinka milo to czytac! Zycze ci wiecej takich pozytywnych dni :) I zazdroszcze wyjazdu nad morze polskie! Kocham je :) (poza sezonem) juz mi sie znudzil ten Adriatyk ;)

Nad morze nie mamy jak wyjechać. Za to mamy namiastkę w postaci pojezierza łęczyńsko-włodawskiego :) No i na kajaki jeździmy :) Więc póki co, to nie mam parcia na wyjazd tak daleko.
A z siostrą rozmawiam. Przed jej ciążą siedziała w norwegii, w ciąży nie miała siły przyjechać lub była w norwegii, a po porodzie bała się jechać z małą taki kawał. No i mała miała straszne alergie, kolki i w ogóle nie było najlepiej. Teraz wreszcie wszystko tak się składa, że może przyjechać. Dzisiaj przyjechała do mojej mamy w wawie i będzie mniej więcej miesiąc czasu. Więc najpierw ja pojadę do wawy, posiedzę chwilę, a potem we dwie przyjedziemy jej autem do mnie, tu posiedzimy troszkę i wrócimy do wawy, ja posiedzę jeszcze 1 dzień i wrócę sama do siebie. Trochę to skomplikowane, ale siostra nie pojedzie sama z małą aż 250km.

reklama
Do góry