Ja uzywam mydełka do odplamiania firmy dr.Beckmann, zapieram tym plamę i zostawiam na trochę. Do prania bialych zanto dodaje chusteczki wybielajace rossmana lub saszetkę wybielającą , 2 kapsułki persila i wrzucam program odplamiania. Spieram tak KAŻDĄ plamę...
reklama
Ja mam to sprawdzone na kazdym materiale, z jakim miałam do czynienia. Jak delikatna bluzka to do woreczka na pranie wrzucam. I najwyżej zamiast na program odplamianie to wrzucam na bawełnę białą. Zawsze max 40 stopni. Jedynie reczniki i pościel idą na 60 stopni, a ścierki i szmaty na gotowanie.
A nie kurczą Ci się obszywane brzegi i ozdobne przehaftowania (te gładkie paski w jakiś tam wzorek na węższych bokach)? Bo mnie to strasznie denerwuje, jak się to kurczy i recznik jest przewężony... (ech, perfekcjonizm gorszy niż faszyzm)
No nie wiem, u mnie program na 90 stopni trwa kolo 3h. Może to za długo po prostu. Ale u mojej mamy to samo się działo z recznikami. Więc nie wiem o co to chodzi... Ja tam piore na 60 z tabletką dezynfekującą i jest super
No, materace się też już wietrzą na balkonie.
Wstawiam golonkę do pieczenia. Mniami Będzie rozpusta
No, materace się też już wietrzą na balkonie.
Wstawiam golonkę do pieczenia. Mniami Będzie rozpusta
reklama