reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Ja uzywam mydełka do odplamiania firmy dr.Beckmann, zapieram tym plamę i zostawiam na trochę. Do prania bialych zanto dodaje chusteczki wybielajace rossmana lub saszetkę wybielającą , 2 kapsułki persila i wrzucam program odplamiania. Spieram tak KAŻDĄ plamę...

reklama
Ja mam to sprawdzone na kazdym materiale, z jakim miałam do czynienia. Jak delikatna bluzka to do woreczka na pranie wrzucam. I najwyżej zamiast na program odplamianie to wrzucam na bawełnę białą. Zawsze max 40 stopni. Jedynie reczniki i pościel idą na 60 stopni, a ścierki i szmaty na gotowanie.

Moje reczniki na gotowaniu defasonują się... A kupiłam nowe niedawno i nie chcę by się brzydko sciągały. Do prania poscieli i reczników dodaję tabletki dezynfekujące (takie jak w szpitalu). Kupuję je w hurtowni w wawie.

A nie kurczą Ci się obszywane brzegi i ozdobne przehaftowania (te gładkie paski w jakiś tam wzorek na węższych bokach)? Bo mnie to strasznie denerwuje, jak się to kurczy i recznik jest przewężony... (ech, perfekcjonizm gorszy niż faszyzm)

No nie wiem, u mnie program na 90 stopni trwa kolo 3h. Może to za długo po prostu. Ale u mojej mamy to samo się działo z recznikami. Więc nie wiem o co to chodzi... Ja tam piore na 60 z tabletką dezynfekującą i jest super :)
No, materace się też już wietrzą na balkonie.
Wstawiam golonkę do pieczenia. Mniami :D Będzie rozpusta :D

reklama
Do góry