reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

oj babeczki dziwny ten nasz swiat inni zapylaja sie jak muchy a pozniej nie wiedza gdzie podziac dzieci a inni zycie gotowi oddac zeby zoabzcyc 2 kreseczki ja juz powiedzialam ze do swiat jak nic to probujemy invitro to moj zareagowal tak sceptycznie a nawet jakbym go urazila:zawstydzona/y:

reklama
Madzi serdeczne gratulacje! :) Zdrowka!

Ja tez nie doszukuje sie juz objawow. Nie wierze jednak w te wszystkie objawy przed terminem @. Kazda dziewczyna z ktora rozmawialam o ciazy dopiero po spozniajacym sie okresie sie dowiadywala i oczywiscie po tescie. Moze i istnieja osoby ktore czuja ciaze zaraz po zaplodnieniu ale to nieliczne jednostki. W koncu w drugiej fazie cyklu po prostu rosnie progesteron jak co miesiac stad nabrzmiale piersi, pobolewania podbrzusza itd. Dop po terminie @ jesli nie spadnie jego poziom to znaczy ze jest ciaza. Wczesniej to chyba tylko intuicyjnie jakos mozna to rozkminic...

Ewelinka doczekamy sie my wszystkie nie smutaj! Zobaczysz, niedlugo bedziemy wspominac! :) :*

Ja wiedziałam że coś jest na rzeczy z dwóch powodów - miałam mrowienie w piersiach i uderzenia gorąca (podobno coś jak przy menopauzie). A w okolicach spodziewanego terminu @ dostałam ogropnej migreny. Także myślę że jeśli ktoś zna dobrze swoje ciało, obserwuje się, mierzy temp itd to będzie wiedział i bez testu nawet :)

U mnie też piękna pogoda dzisiaj, byłam rano z córką na spacerze a teraz czekam aż mąż wróci i pewnie ruszymy się na jakiś szoping, muszę kupić mnóstwo rzeczy na wyjazd... trochę mi się nie chce bo duszno się zrobiło.

No nie wiem, ja z kimkolwiek nie rozmawiam to wszyscy zgodnie potwierdzaja ze nie czuly ciazy przed terminem @. Mowie tu takze o staraczkach a nie tych z zaskoczenia. Ale jasne, kazdy jest inny, ale mi sie wydaje ze tych czujacych jest mniejszosc. Nawet lekarze mowia ze tego raczej sie nie czuje...

A ja wlasnie sie ciesze z innych ciaz. Daje mi to wtedy nadzieje ze to takie latwe i normalne ze kazdy w koncu doczeka. A wolalybyscie zeby malo kto zachodzil w ciaze i wszystkie musialy sie tyle starac co my? Wtedy to dopiero dol.

Cherlize a uwas jaka diagnozabyla?

O matko :( Ja sie tak cieszylam ze mam dobre wyniki a ostatnio wlasnie slysze o takich sytuacjach i strasznie sie boje :(

P.s. No wlasnie dlatego lubie sluchac o ciazach z wpadki! Pocieszaja mnie :)

A u Was Madzi czemu tak dlugo?

Straszne :( Ja to nawet tyle czasu nie mam bo za 15 lat to bede miala 43 lata hehe :) A poza tym ja jakbym miala jakas diagnoze ze raczej naturalnie to male szanse na zajscie to napewno zdecydowalabym sie na invitro. Tutaj gdzie mieszkam jest nawet do 3 razy za darmo. Takze nie wchodzi w gre czekanie lat.

reklama
Do góry