oj babeczki dziwny ten nasz swiat inni zapylaja sie jak muchy a pozniej nie wiedza gdzie podziac dzieci a inni zycie gotowi oddac zeby zoabzcyc 2 kreseczki ja juz powiedzialam ze do swiat jak nic to probujemy invitro to moj zareagowal tak sceptycznie a nawet jakbym go urazila
reklama
Cupcake88
Zaciekawiona BB
Madzi serdeczne gratulacje! Zdrowka!
Ja tez nie doszukuje sie juz objawow. Nie wierze jednak w te wszystkie objawy przed terminem @. Kazda dziewczyna z ktora rozmawialam o ciazy dopiero po spozniajacym sie okresie sie dowiadywala i oczywiscie po tescie. Moze i istnieja osoby ktore czuja ciaze zaraz po zaplodnieniu ale to nieliczne jednostki. W koncu w drugiej fazie cyklu po prostu rosnie progesteron jak co miesiac stad nabrzmiale piersi, pobolewania podbrzusza itd. Dop po terminie @ jesli nie spadnie jego poziom to znaczy ze jest ciaza. Wczesniej to chyba tylko intuicyjnie jakos mozna to rozkminic...
Ewelinka doczekamy sie my wszystkie nie smutaj! Zobaczysz, niedlugo bedziemy wspominac! :*
Ja wiedziałam że coś jest na rzeczy z dwóch powodów - miałam mrowienie w piersiach i uderzenia gorąca (podobno coś jak przy menopauzie). A w okolicach spodziewanego terminu @ dostałam ogropnej migreny. Także myślę że jeśli ktoś zna dobrze swoje ciało, obserwuje się, mierzy temp itd to będzie wiedział i bez testu nawet
Cassiah
Fanka BB :)
No nie wiem, ja z kimkolwiek nie rozmawiam to wszyscy zgodnie potwierdzaja ze nie czuly ciazy przed terminem @. Mowie tu takze o staraczkach a nie tych z zaskoczenia. Ale jasne, kazdy jest inny, ale mi sie wydaje ze tych czujacych jest mniejszosc. Nawet lekarze mowia ze tego raczej sie nie czuje...
A ja wlasnie sie ciesze z innych ciaz. Daje mi to wtedy nadzieje ze to takie latwe i normalne ze kazdy w koncu doczeka. A wolalybyscie zeby malo kto zachodzil w ciaze i wszystkie musialy sie tyle starac co my? Wtedy to dopiero dol.
Cherlize a uwas jaka diagnozabyla?
A ja wlasnie sie ciesze z innych ciaz. Daje mi to wtedy nadzieje ze to takie latwe i normalne ze kazdy w koncu doczeka. A wolalybyscie zeby malo kto zachodzil w ciaze i wszystkie musialy sie tyle starac co my? Wtedy to dopiero dol.
Cherlize a uwas jaka diagnozabyla?
Cassiah
Fanka BB :)
Straszne Ja to nawet tyle czasu nie mam bo za 15 lat to bede miala 43 lata hehe A poza tym ja jakbym miala jakas diagnoze ze raczej naturalnie to male szanse na zajscie to napewno zdecydowalabym sie na invitro. Tutaj gdzie mieszkam jest nawet do 3 razy za darmo. Takze nie wchodzi w gre czekanie lat.
reklama