reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Styczen 2015

Witam nowe Koleżanki :) fajnie, że jest nas coraz więcej. Razem jakoś raźniej... Ewelinakotalek ja też w tym cyklu robiłam testy OWU. Ani razu nie wyszło mi tak jak na instrukcji (że druga kreska ma być taka sama bądź mocniejsza od testowej). Jednego dnia była bardzo wyraźna (pozostałe to tylko cienie), jednak nadal bledsza od testowej... Przyjęłam to za owulację. Ja mam cykle bardzo nieregularne i niestety wyliczyć u mnie dni płodne to mission impossible ;).

reklama
no moje ciągle bladzioszki wychodzą więc czekam na taką mocną jaką ty miałaś :)) miejmy nadzieję że to był znak Twojej owulki :) ja też mam bardzo nieregularne cykle raz 28 raz 29 raz 31-32 wiec takie strzelanie i czekanie na niepewne .. wiec myslalam zeby może pójść do ginka po anty na regulacje miesiączki i niby po anty też jakoś zwiększona płodność jest bo tak kazał ginek mojej szwagierce bo też się stara z nieregularną małpą i jakoś jej nie idzie więc tak jej kazał zrobić 3msc kuracje z tabletkami anty :))

Ostatnia edycja:
To mój pierwszy cykl starań. Od razu z testami owu :)
Ale intensywne namawianie na "zacznijmy się starać w końcu" zaczęłam we wrześniu... na święta się zgodził i przyznał rację, że czekanie nie ma sensu :)

Ja daję sobie czas do maja. Tak ustaliliśmy z Mężem. Jeżeli do tego czasu nam się nie uda to pójdę po pomoc do ginekologa. Staram się nie przejmować na razie, ale zdarzają się gorsze dni. Przestaliśmy się zabezpieczać we wrześniu, ale dopiero od stycznia robię testy OWU i tak myślimy już na powarzenie o dziecku. Na mnie to już czas ;) niedługo 29 wiosen ;p

Aschlee25 który to już cykl? jak się czujesz ? jak idą wasze staranki?? :)

Zakocona oj Ci mężczyźni mój też jakoś nie był przekonany ale jak u niego w pracy się posypało z ciążami to on tez jakoś zmienił nastawienie w listopadzie że na niego tez już czas i zaczął jakoś bardziej to przeżywać ze mną , czekał czy miesiączka przyszła i wgl się pytał no zaczął się po prostu interesować choć staramy się od września to jakoś teraz to jest takie bardziej NASZE STARANIE a nie tylko moje :)) a ile macie wiosen ? Ty i twój partner ? :)) jeśli można wiedzieć ? to wasz pierwszy maluch będzie ? :)
oby tych cykli dużo Tobie nie przypadło !! trzymam kciukasy !! :)

Wredotka ja też z testami owu przygodę zaczełam od stycznia i jak na razie nie rozmumiem ich :D ale i na to przyjdzie czas by się douczyć i dowiedzieć co nie co :) każda zawsze jakoś się wypowie i to już coś :))
ja jakoś nie myślałam do kiedy dajemy sobie czas ?? hmm przeważnie po pół roku i już powinno się działać u ginekologa nie ?
no sama nie wiem to moj pierwszy bobo bedzie wiec :)) nie chce tego jakos mega przezywac choc na poczatku fiksowałam ostro :))) ale jakoś przechodzi pomału najgorzej jest przed małpą !
ale damy radę :)

Ewelinakotalek u mnie to drugi cykl staran po poronieniu.Szczerze powiem ze nie szukam objawow bo takie rozczarowania bardzo bola,chociaz zawsze jest jakos smutek jak @ przychodzi.U mnie termin @ ma byc 22 wiec teraz juz zostaje tylko czekac

Mam nadzieję, że nie będę długo się douczać ;p wolałabym nie mieć doświadczenia ;p no, ale co zrobić. Zazdroszczę mojej przyjaciółce, która stwierdziła, że czas na dziecko, wyliczyła sobie dni płodne, ale stwierdziła że akurat nie ma ochoty na przytulanki, więc trudno... a w dzień spodziewanej miesiączki dwie kreski. Miałam cichą nadzieję, że u mnie też tak będzie ;)

reklama
Do góry