reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Styczen 2015

Madzia, dopisz jeszcze wiek i cykl starań :)!

Ja kupiłam 20 testów + 3 ciążowe i też mało zapłaciłam (jakoś 20zł czy coś), więc myślę, że to dobry deal, biorąc pod uwagę, że w aptece zapłaciłam za tylko 5 testów owu 23,50zł :/

Dłuży mi się ten miesiąc koszmarnie.. Jak grudzień minął raz dwa piętnaście, tak teraz styczniowe dni mijają jak rok :/ Brzuch mnie dzisiaj boli, ale to pewnie po zjedzeniu na noc dużej ilości popcornu, bo oglądaliśmy Twin Peaks.

No nic, niedługo przychodzi znajomy obejrzeć kociaka mojego, a potem inni znajomi obejrzeć nasze nowe mieszkanie, bo jeszcze nie byli. Ja ten miesiąc też do strat zaliczam.
Dawaj kupuj termometr Madzia i będziemy z tempką lecieć :D

reklama
Hehe ja mam taki bezdotykowy ;-) a same testy nie wystarcza? Wiesz 1 dziecko udalo sie za 1 razem wiec w lutym to w sumie bedzie pierwszy cykl to narazie nie bede fiksowac, bo moze uda sie podobnie :-D

JAK JUZ PISALAM TO JA NIE MAM EXCELA WIEC PROSZE, ZEBY KTORAS Z WAS UTWORZYLA TABELE I WKLEJALA ;-)

Hej kobietyy !! ;*
a co to za odpuszczanie sobie tego cykluuu !! ej ej głowy do góry jeszcze nie wiadomo co będzie skoro małpy nie ma !! :)))
nie ma co już odpuszczać :))
a co do testów OWU to ja zamowilam 50szt+4ciążowe kosztowały coś ok 30zł z przesyłką bezpłatną więc całkiem fajna aukcja :)
najlepiej kochać się wtedy kiedy chcecie nie fiksować za bardzo z tymi testami ;) ja zaczęłam testować jakoś 3dni po miesiączce bo tak mi przyszły i już zaczęła wychodzić druga bladzioszka ale nie zwracając na to uwagi kochamy się kiedy chcemy i tak mniej więcej wychodzi że co drugi dzień to robimy :)) wiadomo że jak będę miała na teście ten PIK to już wgl zaszalejemy ale teraz tak jakoś zbytnio nie przykuwam do tego uwagi bo na razie słabe wychodzą więc nie wiem czy to oznacza że są dni płodne czy dopiero przyjdą ?? nie wiem nie mam pojęcia bo to pierwszy mój cykl z nimi i muszę się ich trochę poduczyć :))
i dziwnie trochę u mnie bo zawsze na dni płodne bolał mnie nieziemsko jajnik że nie mogłam się wyprostować i miałam nabrzmiałe piersi a teraz nic się takiego nie dzieję tylko mam wzmożony apetyt o dziwo ;/ czego nie lubię bo tyłek mi puchnie :D więc czekam może coś się ruszy w moim organizmie i w tych testach :)) co będzie to będzie
madziolina_p a dlaczego chcesz je zacząć dopiero w lutym ??? na kiedy masz termin miesiączki ?? jesteś przed? poo? bo widziałam że napisałaś już na lutego a styczeń ?? to co wgl nie staraczkujecie w tym miesiącu ?? ;) jak masz jeszcze śluz jak piszesz to działajcie :)) nie ma co :)) i jak dla mnie wystarczy druga blada przecież plemniki i tak żyją kilka dni w środku a może owulka jest tuż tuż więc :)) kochać się z bladzioszką a jak będzie PIK to już szaleć ale to tylko moje zdanie :))
zakocona grudzień minął raz dwa bo ciągle się coś w nim działo święta , przygotowania , porządki i tak zleciało .. a styczeń jak ja to mówie to taka postojówka jest bo nic się nie dzieję i się tak wlecze właśnie :D

hmm ja też nie mam exela :D to może pora go pobrać jak mi się uda :)
miłego sobotniego dzionka :))

Taki bezdotykowy się nie nadaje do mierzenia temperatury, jeśli chodzi o owulacje, bo musi być dokładny (do dwóch miejsc po przecinku). Są specjalne owulacyjne termometry (mój L kupił niechcący taki, bo nie mieliśmy żadnego w domu :p) i te dziewczyny bazujące na temperaturze polecają.

Testy owu nie są też wiarygodne, bo nie można potwierdzić nimi, że owu była, nawet, jeśli były 2 mocne krechy. To tylko temperatura potwierdza.

Ja się kocham od momentu kiedy mniej więcej wiem, że będę miała dni płodne, za mega dużo to nie działaliśmy w tym mscu. W dzień owu najlepiej (owu wg testów od zrobienia i zobaczenia dwóch kresek wystąpi 12-36h), ale generalnie w dni płodne szalejcie ;)

Nam się tak nie chce już sexu co 2 dni uprawiać, robota, późne wracanie do domu, to i tamto, zmęczenie i chce się spać :p

Temp ani testy nie potwierdza czy doszło do pęknięcia pęcherzyka... Jak wzrasta hormon Lh wzrasta i temp o test to wykrywa a nie czy faktycznie do owulacji doszło. To nam tylko usg pokarze. Ja korzystałam z testów i dzięki nim zaszlam w 2 cyklu. Też z allegro zamawialam dostałam ulotkę do nich . przesyłam wam zdjecie

Załączniki

• uploadfromtaptalk1421488147968.jpg
    uploadfromtaptalk1421488147968.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 51
ja mam złe godziny pracy i te mierzenie temp jakoś u mnie odpada :) i np jakbym budziła się rano o 6 żeby zmierzyć temp a np do pracy na 14 to już bym później nie zasnęła i chodziła taka pół przytomna potem więc wole sobie tego oszczędzić ;))
no ale za was trzymam kciukasyy :)
ja chyba mniej więcej wiem kiedy mam bo podskakuje mi libido i mam mega ochotę na baraszkowanie :))
po miesiączce nie chcę mi się w połowie mam mega ochotę a przed miesiączko już tak stopniowo :)) więc mniej więcej chyba można to wyczuć no ale jak widać jeszcze się nie sprawdziło :)) nie wiem, może nie może dojść u mnie do zagnieżdżenia ? sama nie wiem :) w lutym umówię się do mojego gin i może coś mi doradzi :) zobaczymy , będę miała więcej czasu dla siebie bo mój wyjeżdza na 2tyg na szkolenie to będę mogła trochę zająć się sobą :D :)

reklama
Do góry