reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

Lux, wiesz, że nawet nie wiem kiedy rodzi hahahaha :D tak skupiłam się na jej ciąży, że zapomniałam, że w końcu będzie musiała urodzić :)

Na koty są też podobno specjalne zapachy do pryskania odstraszające. Są takie specjalne urządzenia wytwarzające ultradźwięki, których koty nie znoszą. Możesz jeszcze tym spróbować sobie z nimi poradzić. Albo możesz na trawniku w okolicy posadzić kocimiętkę i walerianę. Zrobisz kotom "coffee shopa", gdzie będą się odurzać i będą miały w nosie Twoje auto...

tez dobry pomysl heh, bo do szalu mnie koty doprowadzaja

reklama
Lux, zazwyczaj prl zlecana jest w 1 fazie, bo wtedy jest mniej badań i żeby nie latać co chwila na badania. Generalnie możesz ją zrobić, kiedy chcesz.

Tak. Ale trzeba pamiętać, że wiele dziewczyn ma dłuższe cykle niż te książkowe 28 dni. I przez to wiele z nich robi źle badania. Dlatego tak podkreślam, że chodzi o tydzień przed miesiączką, a nie tydzień po owulacji. To bardzo ważne. I denerwuje mnie to, że wszędzie pisze się o 28dniowym cyklu, który w obecnych czasach staje się rzadkością. Lekarze też o tym.wiedzą, a spotkałam się z badaniami zlecanymi jak dla 28dniowego cyklu przy cyklach 35dniowych! Przecież te badania nic nie pokazują i nadają się jedynie do kosza. Trzeba bardzo pilnować kiedy należy wykonać badania, aby wyniki były wiarygodne i przedstawiały obraz realnej sytuacji w organizmie.

Tak. Ale trzeba pamiętać, że wiele dziewczyn ma dłuższe cykle niż te książkowe 28 dni. I przez to wiele z nich robi źle badania. Dlatego tak podkreślam, że chodzi o tydzień przed miesiączką, a nie tydzień po owulacji. To bardzo ważne. I denerwuje mnie to, że wszędzie pisze się o 28dniowym cyklu, który w obecnych czasach staje się rzadkością. Lekarze też o tym.wiedzą, a spotkałam się z badaniami zlecanymi jak dla 28dniowego cyklu przy cyklach 35dniowych! Przecież te badania nic nie pokazują i nadają się jedynie do kosza. Trzeba bardzo pilnować kiedy należy wykonać badania, aby wyniki były wiarygodne i przedstawiały obraz realnej sytuacji w organizmie.

a co jesli 2 mi sie spozni np ze stresu? to tak ciezko jest isc na te 7 dni przed, bo i okres moze nam odawalic numer...masakra

No dlatego staramy się wycelować ze średnich cykli. Mi w tym miesiącu się poprzesuwało. Prrogesteron zrobilam w 23 dniu cyklu, a cykl wydłużył mi się o ponad 4 dni. W przyszłym miesiącu powtórzę. Niestety tak się zdarza. Sama bym chciała mieć różne rzeczy z głowy. Ale niestety to tylko i aż organizm... Jest nieprzewidywalny, zmienny, elastyczny. Reaguje na środowisko zewnętrzne i wewnętrzne. I musimy się z tym liczyć. Jak byłam diagnozowana w wieku 15 lat, to kładli mnie do szpitala 10 razy na badania, bo nie mogli zgrać badań z moimi nieprzewidywalnymi wtedy cyklami. 2 lata diagnozowali (bo na 2 lata wyszło mi wtedy 10 cykli). Cyrk. Ale tak bywa. I trzrba się liczyć z tym, że diagnostyka może rozciągnąć się w czasie, jeśli ma być dokładna i miarodajna.

reklama
No dlatego staramy się wycelować ze średnich cykli. Mi w tym miesiącu się poprzesuwało. Prrogesteron zrobilam w 23 dniu cyklu, a cykl wydłużył mi się o ponad 4 dni. W przyszłym miesiącu powtórzę. Niestety tak się zdarza. Sama bym chciała mieć różne rzeczy z głowy. Ale niestety to tylko i aż organizm... Jest nieprzewidywalny, zmienny, elastyczny. Reaguje na środowisko zewnętrzne i wewnętrzne. I musimy się z tym liczyć. Jak byłam diagnozowana w wieku 15 lat, to kładli mnie do szpitala 10 razy na badania, bo nie mogli zgrać badań z moimi nieprzewidywalnymi wtedy cyklami. 2 lata diagnozowali (bo na 2 lata wyszło mi wtedy 10 cykli). Cyrk. Ale tak bywa. I trzrba się liczyć z tym, że diagnostyka może rozciągnąć się w czasie, jeśli ma być dokładna i miarodajna.

tu sie zgodze, ciekawe co bedzie jak porobie badania i beda zle, ehh

Do góry