reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Cześć :)
Ewmi też mnie czasem takie zniechęcenie dopada ze robię sobie przerwę od forum, czasem tydzień, czasem miesiąc, czasem dłużej :sorry:. Za to wracam ze zdwojoną siłą :) Najważniejsze to się nie zmuszać do niczego.

U mnie dziś @ i wielki wnerw króluje.
No cóż, nie powiem, że się @ nie spodziewałam, bo ilu parom udaje się za pierwszym podejściem? ;-) Ale jednak trochę smutno.
Przynajmniej nie będę rodzić w święta :-p. Rok 2016 należy do mnie :-D

Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie :) Komuś muszą te 2 kreski wyjść :)

Ostatnia edycja:
Cześć kobiety ! ;*

Ewmi odwiedzaj , czytaj , czasem coś napisz co u Ciebie i na pewno daj nam znać gdy będziesz miała II piękne ;))))
fakt czasem dobrze odsapnąć od tego co nas męczy :)) i faktycznie ty ciągle w rozjazdach autem , każdy zasługuję na przerwę ,czas dla siebie ;*

Kasiu dobrze że już wraacasz do swojego mężczyzny :) stęęskniony jak się dopadnie do Ciebie :)) i nie jest powiedziane że jak owu już była to nie można zaskoczyć kochana ;))) znam dużo takich przypadków ;) alee może taka mała przerwa dobrze zrobi ;)))

Pięęękne słoneczko za oknem mnie obudziło :))) aż się chcę ! dziś do pracy i dwa dni wolneegoo juuupi trochę odsapnę ale jak widzę te brudne okna od tych wiatrów z piaskiem z pól too muszę się niestety za nie zabrać, raczeej by wypadało ale okażę się jak to będzie hi hi :))

A co tam u was jak staranka ? :)) kto testuję niedługo , kto będzie miał owu ?? :) trzymam kciuki za nas wszystkie bo miesiące u mnie lecą ;)

i jak nasze kochane brzuchatki ? :)) ciąża doskwiera ??? :)))

Edziook przykro ale głowa do góry , cycki do przodu i brniemy w to dalej razem ;*

Hej dziewczyny :)
Widzę ze na wiosnę każda odpuscila sobie z internetem i ciśnienie na starania tez juz mniejsze :) i dobrze :) u mnie owu powinna wypaść ok 29.04. 11.05 czeka mnie lekarz :) no i musze się Wam pochwalić ze u Nas kolejne półrocze będzie miało tytuł PRZYGOTOWANIA ŚLUBNE ;) zdecydowaliśmy się na cywilny :) miał być w moje urodziny ale jednak znaleźliśmy odpowiedniejsza datę na takie okazje 13.11.2015r (piatek) będzie szczęśliwy jak nic :D staranka jakieś konkretne odpuszczamy na ten cykl później do lekarza i myślę że lipiec sierpień znow bedziemy szalec i mam nadzieje ze na ślubie zrobimy wszystkim niespodziankę z ciążą :) może gdy zajmę się przygotowaniami to nie bede myslala tak o dziecku, każdej minuty się zamartwiala i będzie wszystko dobrze :)
Madzia i Wredotka trzymam kciuki za testy i brzuszki :)
A reszta dziewczyn cieszy się ze jeszcze ostatnie miesiące mają spokój z mdlosciami, spuchnietymi stopami i ogorkami z nutella i musztarda :D

Boże, Gosik! Gratuluję decyzji! Myśmy mieli do wyboru 12 piątek lub 13 sobotę. Wybraliśmy piątek i braliśmy konkordatowy, czyli 2w1. A sobotę i niedzielę spędziliśmy w podróży poślubnej :D Cudownie było! I w hotelu mieliśmy pokój nr7. Szczęśliwa cyfra na początek najszczęśliwszej przygody naszego życia :)
I faktycznie, nie będziesz miała czasu myśleć, ale pamietajcie, aby nie dać się porwać szałowi ślubnemu. Nie zapominajcie w tym wszystkim o sobie na wzajem. I kochajcie się ile wlezie, na każdym polu miłości :)

Ewelinko, na pewno będziecie na bieżąco. Odkąd skończyłam studia, to i tak mam spokojniejszy czas. Na 1 i 2 roku jeździłam do warszawy nawet co tydzień, czasem musiałam wyjechać we czwartek, a wracałam w poniedziałek... To była masakra. Teraz to mam błogi spokój ;)
Ale faktycznie, staram się znaleźć czas TYLKO dla NAS :) ;)

Gosik to super wiesci!! :) Teraz to skupisz sie na slubie i napewno zaskoczysz, znam wiele takich przypadkow :) No ja bym chciala slub juz po ciazy bo nie chce miec brzucha w sukience a poza tym chce chociaz moc wzniesc toast :D Ale oczywoscie jesli by tak sie stalo to bym nie plakala, ciaza to priorytet :)

Edziook przykro mi z powodu wrednej @ :( To dopiero poczatek, wkrotce sie uda :* Mnie niestety nie pocieszaja stwierdzenia ze rzadko sie udaje za pierwszym razem, ja wrecz mysle ze najczesciej sie udaje za pierwszym. To nawet widac w ankiecie na forum, prawie 40% z dziewczyn zaszla w pierwszym cyklu... Ale to moze znaczyc tez ze im dluzej sie staramy tym blizej jestesmy celu :) Przynajmniej statystycznie :)

Ewmi trzymaj sie kochana i nie puszczaj! Odwiedzaj nas! To ty zawsze nas ppdtrzymywalas na duchu i bylas wesola wiec nie moze cie zabraknac ;) Sciskam mocno!!

To fakt Ewelinka, znam osoby co zaszly w okres albo w dni nieplodne. Dlatego tez mowi sie na te dni nieplodnosc wzgledna i w ogole mowi sie ze ta antykoncepcja kalendarzykowa to bardzo niepewna bo szanse na zajscie zawsze sa. Ja nawet mam 2 kolezanki co zaszly biorac tabsy (!) Mimo ze nie ominely zadnej tabletki! A niby z tabsami to nie ma owulacji.

Gosik to super :)) jasne zawsze zajmiecie się czymś innym , będziesz podekscytowana tym wszystkim ..tylko nie zapomnij o nas tutaj :))
My chcemy ślub w przyszłym roku w czerwcu (25.06.2016r) ale gdy jakimś cudem zajdę bo Bóg będzie łaskawy dla nas hi hi to chyba byśmy przełożyli no ale na razie trzymamy się tej daty ;)))
faaakt wiosna pełną parą a jak się zaczną już konkretnie cieplejsze dni to te forum chyba całkowicie zaniknie hi hi :D :) oby nie ;*
ja tak samo już skończyłam właśnie edukację i bardzo się z tego powodu cieszę , więcej czasu dla nas ;* <3

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki :* kochane jesteście :) no my pierwsza datę mieliśmy na 16.04.16 na urodziny K. Ale na wiosnę będziemy mieli dużo do roboty a jeszcze jak do tego nam wyjdzie z ciążą to poród tez by był zaraz przed lub po ślubie a wtedy będę chciała się zająć tylko dzieckiem a nie latać żeby załatwiać wszystko :) poza tym w podstawówce na wróżba andrzejkowwych wyszło mi ze ślub wezmę jesienią 2015 haha

reklama
A wiecie, że u nas załatwianie ślubu zajęło nam hm... 1 dzień. Bo braliśmy ślub tylko i wyłącznie ze świadkami i rodzicami. Nie wyobrażam sobie brać ślubu, gdzie miałabym 200gości, tego całego wesela i w ogóle... My byliśmy mega szczęśliwi, że tylko w takim gronie :) na obiadek pojechaliśmy pod miasto :) więcej nie trzeba. A duże weselisko to byłby dla nas koszmar...
Ale nie trzeba się bać ślubu, bo po ślubie jest jeszcze lepiej! :D Od ślubu trwa najlepszy okres mojego życia i co dzień zaskakuje mnie to, że uświadamiam sobie, jaki Skarb upolowałam i że co dzień czuję się szcześliwsza, a rozwiązywanie problemu przychodzi nam z dziecięcą łatwością :)
Cassiah, dziękuję Ci za te słowa. To miód na moje serce :*

Laski Kochane, nie spinajcie się tym zachodzeniem aż tak bardzo... Idzie ciepły okres roku, korzystajcie z niego... Wsiadźcie czasem w auto ze swoim ukochanym i pojedźcie przed siebie tam, gdzie Was jeszcze nie było, rozłóżcie kocyk, rozpalcie grilla i cieszcie się sobą. Albo skrzyknijcie znajomych i pojedźcie ekipą do lasu narobić hałasu ;) Na spontanie, bez spinki... Im więcej takich chwil, tym życie jest piękniejsze. Im mniej planowania, tym lepiej, bo pozwalacie losowi zaskawiwać się super fajnymi przygodami. Na chwilę zamieńcie się w dziecko i spróbujcie spojrzeć na świat jego oczami, które nie widzą tych głupich problemów, którymi na co dzień zaprzątamy sobie głowy... W zimie można się spinać, bo nie ma nic innego do roboty po ciemku. Ale idzie lato! Zobaczcie jak pięknie się robi na dworzu, wpuście wiosnę do swojego życia i odpocznijcie po mrocznej zimie. Ja wierzę, że każdej się uda. Tylko trzeba radości w naszym życiu i to w każdej ilości :) Może jutro albo po jutrze (jak jelitówka przestanie nas męczyć) uda mi się wyciągnąć moją mamę gdzieś na łono natury. Żeby i ona nieco odpoczęła, bo zestresowana kobitka jest. W weekend ma być ciepło, więc i my gdzieś wyruszymy. Może na zlot aut amerykańskich do Hrubieszowa?

P.s.: no i znowu poemat wam napisałam... :D

Do góry