reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Styczen 2015

haha no ja tak samo, ze bedzie tylko brzuszek widac a ze nigdzie sie nie zmienie a juz napewno nie zapuszcze :) bede tak dlugo jak tylko moge na moje tance chodzic. a slyszalam ze to jest wrecz dobre dla dziecka :)

reklama
Hihi Kasia uśmiałam się ;) ale moze to i dobrze ze miesiąc odpoczniecie jak cos :) później stęsknieni to hop siup i sie uda :p chyba ze do Polski przejedziesz jednak nie sama ;) no mi juz sie nie uda urodzić w 2015 :(

noo ja też powtarzam sobie że będę mieć tylko piłeczkę , lodówa na kłódkę i wszystko w miarę zdrowe alee wiadomo że smaki zrobią swoje no ale na pewno nie +20kg oo nieeee, max 12kg :D haha żeby dało jakoś radę to zrzucić :) i na pewno też będę chciała karmić piersią to tym bardziej zleci się z wagi ( oby ) eh jak miło pomarzyć ...

wredocia ale za to bedziesz rodzic w styczniu a w styczniu zaczyna sie najlepszy ze wszystkich znakow - wodnik :D :-)

ewelinka dokladnie - pomarzyc :) j tez tak sobie marze i powiem ci ze jakies takie odlegle mi sie wydaja te marzenia... nie wiem jakos nie umiem sobie wyobrazić, że może mnie takie szczęście spotkać. wydaje mi się to za piękne, żeby mogło być prawdziwe. nie umiem sobie wyobrazić, że ktos do mnie mówi "mamo" i kocha mnie tak jak ja swoją mame. wszystko to takie abstrakcyjne dla mnie.

Kasia nic mi nie mów ..ja mam takie samo wrażenie że to odległe marzenie bo nic nie idzie w tym kierunku tylko staranka staranka staranka wyczekiwanie owulki seks , seeks , seks a i tak nic z tego nie mam .. jedynie romantyczne chwile w łóżku , rozluźnienie i czekanie na cud

Dziewuszki Śliczne! Witam Was wszystkie w te przepiękne, ciepłe i 100% wiosenne południe ;)
Pogoda jest tak boska, że wszelkie smutki mi nie straszne, optymizm wlewa się niczym niagara do mojego serca i powiem Wam jedno - ten miesiąc jest nasz! Większość z nas będzie testować w okolicy świąt i z całą pewnością będzie wysyp II, skoro wszędzie na drzewach widać pączki listków, bazie i inne oznaki wiosny (nawet głupie muchy się pobudziły, bo jedna już nas odwiedziła w domu).
A skoro wiosna na zewnątrz, to i wewnątrz! Szczególna data na nas czeka, bo nasze piękne, duuuże i krągłe brzuszki zepną piękną klamerką święta wielkanocne i bożonarodzeniowe. To magiczne daty, więc i nasze ciąże, a potem dzieci będą magiczne :)

I to wszystko wcale nie jest odległe! Ponoć nasza świadomość może kreować naszą rzeczywistość, więc poczujcie się tą mamą, wyobraźcie sobie jak wasza wymarzona pociecha wyciąga do was rączki i uśmiechem na pół gębulki krzyczy mama! Ja umiem to sobie wyobrazić i wiem, że wystarczy w to uwierzyć, cierpliwie robić swoje i czekać na spełnienie marzenia. A potem od razu tworzyć kolejne marzenie - aby dzieciątko zdrowo się urodziło itd...

Cassiah - wodnik to faktycznie najlepszy znak zodiaku ;) Ja jestem wodnikiem i potwierdzam jego wyjątkowość :D

Ewelinko, dobrze jest sobie założyć ile się przytyje w ciąży, ale prawda jest taka, że ciężko to kontrolować, bo musisz pamiętać o tym, że na wagę ma wpływ np zatrzymywanie wody. Opuchlizny i zastoje potrafią zgromadzić nawet 5kg wody! Więc na waga w takim przypadku nie jest adekwatna do tego, co zostaje potem do zrzucenia. Ja liczę wręcz, że uda mi się utrzymać moją wagę obecną, W pierwszej ciąży schudłam straszliwie - w ogóle nie wiedziałam co się dzieje, póki nie odkryłam, że jestem w ciąży i właśnie ronię. Mam nadzieję, że i w tej dopadnie mnie ciążowe chudnięcie. Cicho na to bardzo liczę...

Madziu, proszę Cię na wszystko, nie wkręcaj sobie żadnych objawów, bo to bez sensu! Spokojnie czekaj. Jak się tak bardzo denerwujesz tym wszystkim, to samymi nerwami możesz sobie zablokować np zagnieżdżenie zarodka. Macica podobno odzwierciedla nasze emocje i może się spiąć tak, jak Ty się spinasz i nie przyjąć ciąży... Więc bezpieczniej jest po prostu nie wmawiać sobie nic. Zaakceptuj to, że coś Cię tam kłuje, że coś czujesz, że piersi są inne. Ale nie doszukuj się związków. Dobrze, że świadomie odczuwasz zmiany w ciele, ale mogę one oznaczać dosłownie wszystko np to, że w tym miesiącu masz po prostu wyższy progesteron, który odpowiada za wszystkie te dolegliwości.

Ja sobie już nie roję nic. Spokojnie czekam. Przez całe moje staranka zużyłam 58 testów owu, 2 mi zostały. Po pregnylu wychodzą non stop dodatnie, więc to prawda - testami owu można wykryć ciążę. Zostały mi 2 ostatnie. I nie zamierzam kupować więcej, bo nie będą mi potrzebne ;) Jak nie zaszłam teraz, to i tak monitoring będę mieć i kolejną próbę na sucho z pregnylem. A z tych, co mi zostały to zamierzam skorzystać równolegle z testem ciązowym z ciekwości czy wyniki będą takie same :D:D Hihi, ale ze mnie eksperymentatorka :D

I znowu się rozpisałam... Ech, zawsze muszę mieć takie słowotoki i tyle do powiedzenia? ;)

reklama
Do góry