reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

dziewczyny strasznie mi przykro, że się Wam nie udało w tym cyklu...
mi akurat luteina pomogła... ale sama podejrzewałam u siebie niedomogę ciałka żółtego...
aniołkowa - nie byłam jeszcze... nawet nie zabukowałam sobie terminu... chyba czekam na list ze szpitala z terminami bo jak się mną nie zajmą to wolę iść do polskiego gina...
ziombelek - ja mieszkam blisko Cambridge ale w bedfordshire... pewnie będziesz pod opieką Addenbrooke's Hospital - to chyba najlepszy szpital w okolicy...

reklama
Bardzo dziękuję :-D
Gdyby nie usg, detektor czy czasem muśnięcia malucha nadal nie wierzyłabym, że się udało.. ciężko mi pojąć to, że spotkał nas taki cud. Dlatego, jak pisałam nie tracić nadziei kochane. :-D W końcu musi się udać, bez względu na to, jak wszystko byłoby do d.. :tak:

Lilith uzywasz detektora? Jakiej masz firmy i czy dobrze słyszysz serce dziecka? Też mam w domu ale nigdy nie używałam. Pożyczyłam raz kolezance ale nie mogła znaleźć bicia serca i zastanawiam się czy używać

aniołkowa - ja mam dwa detektory - teraz sobie kupiłam z wyświetlaczem bo liczenie pulsu mnie męczyło :p na poczatku ciąży trzeba przyłożyć sobie tuż nad spojeniem łonowym i mocno docisnąć i skierować lekko w dół... przy Hani używałam często bo praktycznie wcale się nie ruszała... a teraz ruchy czuję po kilka razy dziennie więc użyłam kilka razy... podobno moża usłyszeć bicie serduszka od 10tc..

reklama
LILITH gratuluje, no to będzie parka, super!:-)
aniolkowa ja też miałam ten detektor i czasem go używałam, fajnie jest posłuchać serduszka dzidzi ale też trochę strachu się przez to najadłam, bo kilka razy nie mogłam znaleźć jej tętna i się wystraszyłam ze małej serduszko nie bije. Albo detektor mi pokazał że serduszko bije 80/min i też się wystraszyłam ze cos jest nie tak bo przecież to za mało, takie maleństwa w brzuszku mają 140-160/min, zaczęłam panikować a to się okazało że słuchałam własnego tętna, nie wiedziałam ze to możliwe:-p Potem już nie słuchałam bo za dużo stresu mnie to kosztowało, także są dwie strony tego....
Edith tule mocno, życzę dużo siły i cierpliwości, wiem ze pewnie ciężko Ci w to teraz uwierzyć ale w końcu się uda, zobaczysz:tak: Nie można się poddawać bo cuda się zdarzają;-)
Ziombelek witaj! dziewczyny już wszystko napisały, najpierw musisz isć do GP i koniecznie powiedz że staracie się już co najmniej 2 lata. I tak jak aniolkowa napisała niestety to wszystko tutaj baaardzo długo trwa, oni się nie spieszą i terminy są bardzo odległe, dlatego idź jak najszybciej:tak:
kara jeśli masz jakies pytania odnoście procedury in vitro to pytaj, też chętnie pomogę;-)

Ostatnia edycja:
Do góry