reklama
kara86
Fanka BB :)
86kasiaa dzięki w exeter, początkowo założenie było 3 iui i 2 cykle ivf, ale niby w karcie zapisane mam 4iui tak mi powiedzieli już sama nie wiem, zresztą zaraz się dowiem ja w iui nie wierzę za bardzo bo raz że słabo się stymuluje a pozatym czytalam że kobiety z pco często mają nie wartosciowe komórki. I dlatego moje nadzieje pokladam w ivf. Tak jak q tamtym tygodniu jedna z dziewczyn pisalas że przy PCOS do ivf miała 25 z czego 3 komórki się zaplodnily a 2 się rozwijały.
86kasiaa
Zaciekawiona BB
Kara86 ja mam.endometrioze i pco. Mialam.laparoskopie i wypalali mi to a pco odkryli dosc niedawno. Jest w niewielkim stopniu ale jest. Ja wytworzylam bardzooo.duzo pecherzykow. 11 Pobrali a 9 sie zaplodnilo. Ale 6 bylo w super stanie wiec zdecydowali.sie jeden podac a 5 zamrozic. Wiec u kazdego roznie bywa.
Ziombelek
Zaciekawiona BB
Witam Was gorąco. Odwiedzałam forum BB duzo wczesniej po tym jak zakonczyłam ogolne starania o bobasa. Chciałabym zacząc tylko ze 2 lata temu przyjechalam tutaj do UK. Nie wiem dokładnie gdzie dokładnie sie udac czy do GP czy od razu do szpitala na jakies ponowne badania. W PL nie zdarzylam zrobic badan zwiazane z hormonami ( tarczyca) a moja miesiaczka do tej pory przychodzi sobiw jak chce Tak wiec chciałbym się Was spytać jakie były Wasze poczatki ze staraniem sie tutaj w UK. Wiem ze pewnie wszysko jest opisane w tym watku ale nie oszukujmy sie Troche tego duzo.. Chciałbym tylko jakies wskazowki dotyczace sluzby zdrowia tutaj... A moze ktoraś z Was mieszka w CAMBRIDGE? Badz okolicach?;> Pozdrawiam
86kasiaa
Zaciekawiona BB
ziombelek hej , musisz z pewnoscia isc do GP . Oni kieruja co dalej i gdzie. Musisz powiedziec ze conajmniej 2 lata sie starasz wtedy wysylaja na badania i skierowanie do szpitala do specjalisty .przynajmniej tak bylo w moim przypadku .ale napewno zaczynasz od GP.
reklama
86kasiaa
Zaciekawiona BB
W polsce lekarze faszerowali mnie lekami na cos czego.wogle jak sie okazalo nie mialam. A tu lekarka ze szpitala po 10min rozmowie odrazu stwierdzila ze przypuszcza u mnie endometrioze. Po mies na stol-lapparoskopia i potwierdzilo sie ze miala racje. Ogolnie juz 2 lata chodze tu po lekarzach .jestem.po 1 ivf .nieudanym :-( ale przynajmniej.wiem co mi jest .w polsce stracilam 3 lata ,czas i zdrowie