reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

o co ją zapytać... jeśli Ciebie coś martwi to zapytaj się o to położnej... i tak pewnie Ci powie, że to normalne w ciąży :p ja tak zawsze słyszę :p przypomnij sobie wszystkie choroby, które występują w Twojej rodzinie bo będzie o to pytać...

ja nadal czekam na list... wrrrr... jak mnie to wkurza tyle na termin czekać... dobrze, że mi teściowa dosłała euthyrox bo chyba bym padła... dostałam kolejne skierowanie na krew... mam zrobić za tydzień...

reklama
Yas moja kolezanka urodzila pierwsze dziecko w wieku 38 lat I jest zdrowe... udalo jej sie za pierwszym razem wiec nie wolno tracic nadzieji.

Ja myslalam zeby liste zrobic rzeczy o co chce zapytac ale znajac mnie to duuuzo tych pytan bedzie, nie chce biedej kobitki zameczyc ;)

Kara trzymam kciuki. Tez mysle ze sie udalo!

edith 1 marzec

chodzil mi poglowie ten chinczyk troche i jeszcze mam jeden cykl w klinice na gonolu-f mialam zlosic sie w styczniu ale zrezygnowalam, no i clo na dwa cykle mi zostalo.dzieki dziewczyny.na razie moze nic nie bede robic a czas pokaze.

Patti co do wizyty to odnosnie chorób to jest wazna cukrzyca ,wysokie cisnienie,zakrzepliwośc żył wszytskie inne genetyczne nowotwory (ale to ty I ywój partner) choroby psychiczne to ja by na twoim miejscu sobie zapisała jak cos wystepuje w twojej rodzinie bedzie sie pytac napewno tez o przemoc w rodzinie jezeli chodzi o sama ciaze to raczej niewiele bo na tym etapie ciazy to niewiele sie dzieje dostaniesz duzo ulotek jkis ******* pewnie tez pobierze krew zmierzy cisnienie zwazy cie zycze ci zebys trafila na jaks normalna moja koleżnak ostanio poszła I zadawała multum pytań a babka do niej tam masz ksiażeczke to sobie poczytaj:)

patti ty cos zapytasz, ja cos zapytam i uzupełnimy sie wiedzą :-) mi gp dał kiedyś książeczke na temat wizyt i badań, wiec mniej wiecej wiem czego sie spodziewać. Zresztą dostałam list od midwife, żeby właśnie zorientować się na temat chorób w rodzinie i że pobiorą krew na badania. Całośc ma trwać ok godziny.

yas ja wiem, że ci się uda, tak samo jak karze, edith i innym staraczkom. Na każdą z nas przyjdzie czas. I wcale nie łatwo mi się mówi, bo jestem w ciąży tylko tez przez długie lata byłam starczką i wierzyłam, że moja walka kiedyś się skończy. Z całego serducha (a nawet dwóch) i z całych sił trzymam za was kciuki i wam kibicuje!!! czekam na wasze ciążowe kreseczki jak na swoje!

Lilith uzywasz detektora? Jakiej masz firmy i czy dobrze słyszysz serce dziecka? Też mam w domu ale nigdy nie używałam. Pożyczyłam raz kolezance ale nie mogła znaleźć bicia serca i zastanawiam się czy używać

Mam detektor 3mhz o ile dobrze pamiętam, na to zwracałam uwagę kupując, te są czulsze, szybciej usłyszysz. Jestem od niego uzależniona ale jakże on uspokaja. Serce zawsze mogłam znaleźć ale różnie czasu na niego potrzebowałam. Używam od 9t0d o ile dobrze pamiętam i od początku nie ma problemu. Jeśli chcesz, mogę podesłać linka który to, ale to jutro.
U nas ten remont, w piątek nas przeprowadzają a tu kupa roboty jeszcze. Wpadam tylko was podczytać i trzymam kciuki oczywiście, więc jak coś mogę podesłać :tak:

Marchew, poszukaj sobie takich "przychodni" często są promocję. Ja [ choć mieszkam na zadupiu i może stąd tak tanio ] nie płaciłam więcej niż 65f już za HD czyli lepsze niż 4d plus pełna płyta ze zdjęciami [ około 50 ]. Warto poszperać :)

Aaa i co do serducha, to lepiej wcześniej zobaczyć, chociaż filmik, i gdzie szukać bo faktycznie można pomylić i wpaść w panikę :tak:

Sonoline B 3mkz - mój mi sprawdził na szybko - polecam :tak:
Na początku serducho bije inaczej, z każdym tygodniem widzi się różnice. Potwierdzam usg, że działa idealnie :tak:

Ile różnych "zabawek" jest na rynku.

A u mnie dziś temp spadla i plamienie brązowe przyszło także pewnie jutro już @ zagrało mi na nosie moje ciało widocznie taka reakcja na leki. Trochę poplakalam po przeklinalam wszechświat i co tam jeszcze winne, no i zbieram siły na kolejny cykl.

Kara podziwiam cie ze tak to dzielnie znosisz. Moze jeszcze jest szansa z tego cyklu...

Aniolkowa masz racje zawsse mozna sie pouzupelniac informacjami.
Ja zauwazylam ze hormony daja mi popalic bo co wieczor mam kiepski humor I o wszystko sie martwie a z rana jak reka odiol... ja juz chce lato!

reklama
Kara a bardzo Ci spadła temp? czasem zdarzają się delikatne spadki nawet przy ciąży, może jeszcze nic straconego??? trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
yas dziewczyny maja rację na nic nie jest za późno, 35 lat to nie tragedia tym bardziej że nie starasz się o pierwsze a o drugie dziecko, szansa jak najbardziej jest, wciąż jesteś młoda i w wieku reprodukcyjnym:tak: Nie poddawaj się ja wierzę że w końcu się uda!;-)

Do góry