reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Hej dziewczyny az sie pochwale w koncu przyszla moja piekna owulacja :) na tescie dzisiejszym az bylam w szoku bo znowu myslalam ze nie bedzie nic a tu prosze....
Zobacz załącznik 551501
No i teraz nie wiem czy nie bedzie za pozno na przytulaski tak po 18 -19???jak myslicie... wczoraj byly tak popoludniu....

reklama
dzieki dziewczyny za slowa wsparcia z karmieniem. caly czas odciagam mleko dla malego laktatorem elek. mam go teraz czasem duzo i 80% jedzenia to moje mleko. Niestety z pirsia wciaz problem. Polozna ktora przychodzi do mnie do domu wczoraj poswiecila duzo czasu na przystawienie go i maly w koncu sie zassal na jakies 5 min. Super uczucie na prawde. Niestety mi samej to azni razu nie wyszlo od wczoraj. Maly strasznie sie niecierpliwi i ja po 5min ryku odpuszczam mu. Polozna ma przyjsc teraz w sobote lub niedz i pewnie bedzie zawiedziona ze mi wciaz nie idzie. wiem, ze nie powinnam sie przejmowac innymi, ale na pewno mnie rozumiecie.

zmienilismy imie malego na oliver przez v zeby tu bylo prosciej. A przez v fajnie tez wyglada. Maly ogolnie jest grzeczny w nocy budzi sie co 3h na jedzonko i pozniej dosyc szybko zasypia, tylko po poludniami czesciej placze i nie wiadomo o co chodzi. Bardzo nie lubi zmiany pieluch, zawsze ryk, wczoraj pierwsza kapiel tez ryk straszny. czytalam, ze to normalne, ale bede sie starac zeby mu to jakos umilic. Najwazniejsze ze jest zdrowy i ladnie przybiera na wadze wazy juz 3kg:)

Noelka kąpiele polubi z czasem :-) teraz dbajcie żeby w pokoju ciepło było... może mu zimno... a po południu często dzieci marudzi... może wtedy wyjdźcie na spacer... a co do karmienia to mogę jeszcze poradzić, żebyś położyła się na boku, wygodnie w ciszy albo przy ulubionej muzyce i spróbowała...

tygryseczek działajcie :-) ja myślę że nie powinno być za późno bo testy pokazują trochę wcześniej &&&&&&&&&&&&&

Tygryseczek, dzialaj, dzialaj :-D super ze owulka w koncu przyszla. Teraz trzymam kciuki za II kreseczki ;)
U mnie chyba tez owulka, temperaturka poszla w gore i dzis mnie zalala fala pieknego sluzu :-Daz szkoda ze w tym cyklu sie zmarnuje.

Tez trzymam kciuki tak myslam aby odpuscic dzis i wieczorem ale mysle nie trzeba korzystac poki jest bo ja nie wiem dokladnie kiedy ta owu byla tzn tez juz mogl cos wczoraj pokazac na wieczor bo ja go z rana robilam o 7 takze jedna mi pokazala a dzis prosze 2 :) takze nie wiem czy na wieczor poprawic czy jutro z rana..?

Cześć Dziewczyny :-)

Aniołkowa tak, na Skarbku prowadzenie wykresu jest w 100% darmowe, chociaż mnie samej chwilę zajęło ogarnięcie tego, jak się go obsługuje... A co do badań, nie myślałaś o wizytach w polskiej przychodni? Może jest gdzieś koło Ciebie jakiś polski gin?

Kogasica jeśli masz siedzieć i się martwić, to na Twoim miejscu poszłabym do GP tak jak Ci radzili w szpitalu... Chociaż jeśli nie ma krwawienia, na szczęście, to powinno być dobrze, za co trzymam kciuki &&& A może wizyta u polskiego gina?

Tygryseczek piękna owulka :-) i myślę, że nie będzie problemu z wieczornymi przytulańcami, bo od momentu pokazania się II kreseczek jakieś 12 godzin później jest teoretycznie najlepszy moment, aż do 24 godzin po teście :tak: Poprawiaj wieczorem, ale daj żołnierzom 12 godzin odpoczynku ;-)

Noelka u nas też były problemy z przystawianiem, powiem Ci szczerze, że najważniejsze w tym wszystkim jest Twój spokój i opanowanie :tak: Dziecko nie wie jeszcze jak się przyssać i to Ty musisz Oliverkowi pomóc. Nie ma innej rady, jak próbować, bo tylko tym sposobem traficie w końcu na wasza metodę :tak: Postaraj się zmieścić do małej buzi cały sutek, bo jeśli maluszek będzie ssał tylko końcówkę, to nie będzie w stanie ściągać pokarmu. Zwróć też uwagę, czy nie przytyka Mu się nosek przy przystawianiu, czasem trzeba pomóc i potrzymać pierś lekko spłaszczając, żeby odciągnąć ja od noska i ułatwić oddychanie :tak: Poradzicie sobie, początki bywają trudne ale na pewno taka superMama jak Ty da sobie radę!

U mnie od rana dom pełen gości, moja kocica okociła się jakiś czas temu i dzisiaj wielkie wydawanie maluchów do nowych domów ;-)

noelko taki maluszek caly czas jest spowijany, cieplutko opatulony i po prostu przeraża go to że jest nagi i nagle ręce i nogi majdają mu we wszystkie strony :tak: z czasem polubi kąpanie, moja polubiła jak miała miesiąc czy dwa. Starajcie się trzymać cieplutko w domu podczas rozbierania czy kąpieli.
Próbujcie jeszcze karmienie piersią, może na spokojnie jak jest najedzony? i w różnych pozycjach próbujcie.

tygryseczek to do dzieła! :-)

noelka noworodki często czują lęk jak zostają rozebrane, mój darł się i w czasie kąpieli i w czasie balsamowania tak do 3 m-ca życia ;-)
Roxii no nareszcie się odezwałaś, ufff...kamień z serca. Głowa raz boli, a raz nie zależy od dnia. Wczoraj było ok, a dziś już nie za bardzo
tygryseczek do dzieła, piękne kreseczki :happy:

reklama
Dzialam z rana i mysle aby jutro z rana poprawic gdyz ide do pracy na 22 :) mam nadzieje ze juz nie bedzie za pozno... wczoraj byly , dzis przytulaski i jutro z rana i styka... :)

Do góry