reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

edith przykro mi, wszystkie wiemy jak ciezko jest jak @ przychodzi, trzymaj sie kochana :-( a powiedz mi, ty masz zawsze taka krotka faze lutealna? bo 8 dni to troche krotko, chyba ze ci program zle wyznaczyl owulacje :-(

reklama
Abed, staramy sie 18 miesiecy. Badania nam obojgu wyszly dobrze, wiec lekarz powiedzial nam ze mamy sie naturalnie starac do czerwca tego roku, a jak nie wyjdzie to mamy znowu sie zglosic do niego :( a ja czuje ze i tak do czerwca nic nie bedzie i ze tylko trace czas niepotrzebnie :-(
loczkis, no wlasnie ten cykl caly mam jakis pochrzaniony. Sama nie wiem czy to program mi zle wyznaczyl owulacje czy rzeczywiscie tym razem moj organizm cos popieprzyl. Zawsze mialam cykle 27-28 dniowe i owulka byla miedzy 12-14 dniem (przynajmniej wg testow) w poprzednim cyklu o ile dobrze pamietam faze lutealna mialam 14dni. Nie wiem dlaczego teraz tak wyszlo :-(
Dziewczyny, a jak dostalam @ teraz, tzn. wieczorem to mam to liczyc i zaznaczyc ze dzis mam 1 dzien cyklu?? czy jutro bedzie 1dc?

Ostatnia edycja:
edith moim zdaniem dziś... ale mogę się mylić... kurcze to już długo... eh ale może się uda to tego czerwca :-) a to tylko gp ci tak powiedział czy konsultowałaś się w polsce??

Agitatka, tak, niestety ''zywa'', jasna krew leci :-( ok, zaczynam nowy cykl
abed, tu mi tak powiedzial lekarz w fertility clinic, po obejrzeniu wszystkich wynikow. Nie konsultowalam sie w polsce bo dawno tam juz nie bylam a na odleglosc jakos tak ciezko.
Dzieki dziewczyny, jestescie kochane, latwiej mi jak moge sie Wam wyplakac :-(

edith a dawno bylas u tego lekarza? moim zdaniem skoro uwazasz, ze nie ma sensu czekac do czerwca, to nie czekaj. jak sie zle z tym czujesz, to idz do niego znowu i powiedz, ze ci sie ostatnio cykle popieprzyly, ze nie jestes pewna czy masz owulacje, itp. w sumie co mu za roznica, czy przyjdziesz np w kwietniu czy w czerwcu? 18 miesiecy to sporo czasu. ja tez mam nadzieje, ze uda ci sie szybko zajsc w ciaze, trzymam mocno kciuki :tak:

loczkis, jakos na poczatku wrzesnia bylam u niego, skierowal mnie na badanie droznosci jajowodow a jak obejrzal wyniki powiedzial ze wszystko jest ok i mamy probowac wlasnie do czerwca :/ Masz racje, zle sie z tym czuje bo widze ze cos jest nie tak a nie wiem co, nikt nie wie.... a w moim wieku czas niestety dziala na moja niekorzysc....ile mam czekac az sie uda? Na poczatku lutego sprobuje sie do niego umowic.Moze uda sie wczesniej ta wizyte umowic

Ostatnia edycja:
Basik wszystkiego dobrego dla synka. Ile kończy lat?

edith faktycznie miałaś jakis zaburzony ten cykl. Nie chorowalaś czasem? I wykres ci zaznaczył watpliwą owulację, bo linia przerywana, więc niewiadomo czy była. Dobrze by było jakbyś wydrukowała sobie swoje wykresy i poszła z nimi do kliniki. To dowód na to, ze sie staracie intensywnie i nadal nic. Przykro mi z powodu @. Wiem jak ta wredota potrafi zepsuć humor i osłabić czlowieka:-(

Loczkis oglądałam wczoraj ten dokument co dalas linka i byłam w szoku. Sporo rzeczy nie wiedziałam i nawet nie przyszło mi do głowy, ze zapłodnienie to jest aż tak skomplikowany proces. Ile po drodze moze sie nie udać, ile rzeczy moze być zaburzonych, ile badań nieraz trzeba wykonać, zeby znaleźć przyczynę. To faktycznie jest ogromny cud jak sie uda. Jak to możliwe że czasem jednorazowy numerek z obcą osobą i dochodzi do wpadki??

Agitatka jak ci zazdroszcze tego poznego wstawania. ja jestem nocny marek, mogę siedzieć wieczorem długo, ale spać do 11. Nawet jak śpię taką samą ilośc godzin, bo np położę sie o 22 ale wstanie o 6 to nie to samo co od 2-3 do 10-11. Uwielbiam długo rano spać. Wtedy mi sie śpi najlepiej. Niestety rzadko mam okazje, bo w sobotę rano chodzę na zumbę a w niedziele na 9 do kościoła. Ale czasem sobie robię wolne i śpię do oporu.

A u mnie dzis 13dc i jutro powinna być owu, sluzu mam tyle, że chyba nigdy tak nie miałam, ale testy i temperatura nie wskazują na owulację. Tez mi sie coś poprzestawiało.

Hejka Aniolkowa:)
moj synio skonczyl 9 lat:szok::szok::szok:,w szoku jestem ze to tak szybko zlecialo dopiero w cizy chodzilam a tu taki kawaler juz....
zycze wszystkim Wyspiarkom milego dnia:tak:

reklama
Do góry