reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Dzieki dziewczyny:) jak nie chodze dlugo to jest dobrze bo nogi odpoczywaja. Trudno sprobuje jutro isc do pracy jak bedzie mi ciezko to cos wymysle.
Abed nie powiedzialam poloznej o szpitalu tylko o tym ze mnie boli i gdzie. Ona tak jak sie spodziewalam mowila ze to normalne i czesto sie zdarza. Mowila tez ze czesto kobiety w ciazy maja jeszcze gorzej i czasem chodza o lasce pod koniec bo bez podporki nie daja rady:) z malym wszystko ok. Lezy skulony w poprzek:)

reklama
Noelka teraz to nawet jak cię głowa boli to musisz to zgłaszać... jak miałam taką sytuację że w poniedziałek miałam wizytę z położną a w niedziele zaczęła mnie głowa boleć, wzięłam paracetamol ale nie pomógł, jak ona tylko usłyszała to od razu do szpitala dzwoniła i oni kazali przyjeć... wróciliśmy tege samego dnia ale kazali dzwonić za każdym razem... na końcówce ciąży to może oznaczać stan przedrzucawkowy... także nie możesz lekceważyć żadnych bóli... przecież nawet jeśli ciebie coś boli to ma wpływ na dziecko... dbaj o siebie... a tak z innej beczki kupiłaś już coś dla maluszka?? i wypisaliście imiona??

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU KOCHANE! SPEŁNIENIA MARZEŃ, A SZCZEGÓLNIE TEGO JEDYNEGO:tak: MAM NADZIEJĘ ŻE W TYM ROKU BĘDZIE TU WYSYP FASOLECZEK:-)

Noelka współczuję, mam nadzieję, ze już Ci lepiej, trzymaj się odpoczywaj duzo i dbaj o siebie.
Loczkis i dobrze mu powiedziałaś niech se nie myśli że moze robić z ludzmi co zechce!! Ja też mam takiego poje... szefa wydaje mu sie, ze jest Bogiem a my jego sługami:wściekła/y: Nie mozna się dawac, czasem trzeba sie odezwać, bo przeciez wszyscy jesteśmy ludzmi i mamy takie same prawa!

U mnie sylwester był nawet udany, mieliśmy iść na chwilę do znajomych, ale troche się zasiedzieliśmy i wrócilismy do domu około 3 rano:szok: spalam tylko 3 godziny i musiałam wstawac do pracy:baffled: to była maskara, ale jakoś dałam radę, dobrze że jutro mam wolne to sie wyśpię i wstane pewnie popołudniu:-p

abed kupilismy juz kilka rzeczy:) do lozeczka mamy juz cale wyposazenie, troche ubranek, wanienke, akcesoria do kapieli, spiworek, becik, pieluszki z materialu, kocyki. Juz troche tego mam:) Kupa kasy juz poszla, a jeszcze druga polowa przede mna. :)
Rozgladam sie za wozkami, sprawdzam tez ebay. Niestety podobaja mi sie te drogie:) quinny 3 buzz najbardziej i oyster, mother care my4. Musimy w styczniu cos w koncu kupic:)

Noelka ja mam quinny buzz 3 i jestem z niego zadowolona... powiem ci że dobry wózek to podstawa, trochę się nim najeździsz... my kupiliśmy w zeszłym roku o tej porze o 100 taniej na Kiddicare - Pushchairs | Prams | Car Seats | Baby Equipment | Online Baby Shop zobacz sobie... później dokupiliśmy gondole i nosidełko... wiem że to dużo pieniędzy ale myślę że warto zainwestować w dobry wózek... a ubrań tak dużo nie potrzeba na początek bo i tak musisz prać, a dziecko szybko z tego wyrasta i trzeba następny rozmiar...

Abed to jest work ktory wlasnie chce. Sprawdzalam w sklepie I jest bardzo wygodna. Na eBay nietaz sprzedajacych za ok 300-400£ ale nie wiem do konca czy chce uzywalas. Nowy ze wszystkim to koszt ok 500-600£:) jaki masz kolor?

Ja mam czarny - o ile pamiętam to ramę plus spacerówkę kupiliśmy za 280 funtów, później gondolę też była promocja za 90 i nosidełko chyba za 80 bo miałam jakiś kupon tak że wyszło 450 funtów tylko ja mam model 2011 bo go w zeszłym roku wysprzedawali... trzeba tylko sprawdzać różne strony... a na ebay dziewczyna z forum BB kupiła zupełnie nowy bo się komuś córka urodziła i chcieli różowy a wcześniej miał byc chłopak i kupili niebieski... ale to trzeba trafić...

a zapisałaś się BabiesRus.co.uk ?? stamtąd przysyłają dobre kupony...

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny po tym swiateczno - noworocznym zawirowaniu - dobrze ze juz po ;-)
jak juz pisalam mi chorowicie spedzilismy ten okres i ciesze sie ze nie zaczelam clo bo bylaby to strata miesiaca, dopiero teraz wszystko wraca do normy wiec trzymam sie planu i ostro zaczne dzialac i mam nadzieje kazda z nas ma taki plan ;-)

Roxii ty powoli szykujesz sie do polski, zazdroszcze bo chociaz w ubieglym roku bylam 6razy to zaczelam szukac biletow chociaz nie planowalam nic do lipca ale nie wiem czy wytrzymam tak dlugo.

mam w tym roku komunie ale w takim terminie ze mi nie pasuje wiec nie pojade ale wypada mi kupic prezent, moze podpowiecie mi co teraz sie kupuje?

reklama
yas aż 6 razy byłaś w Pl w zeszłym roku?? to duzo:szok: ale Ci fajnie... Ja tak często latałam jak miałam aparat na zębach, bo leczyłam się w Pl i musiałam co 2 miesiące byc na wizytach. W tamtym roku byłam tylko 2 razy z czego ten drugi raz tylko 4 dni, bardzo mało,no ale to przez to że w październiku byliśmy na Gran Canarii gdyby nie to, to pewnie też byśmy polecieli do Pl, ale padło na prawdziwe wakacje:tak: I jestem już baardzo stęskniona za rodziną, znajomymi i moim miastem... Takze yas doskonale Cię rozumiem, bo ja tez za długo bez Polski żyć nie mogę:-p A powiem Ci ze teraz bilety są bardzo tanie, my mało zapłaciliśmy, więc poszukaj czegoś i moze poleć na parę dni podładowac bateryjki;-)

Do góry