Hey
Ale się rozpisałyście, czlowiek na kilka dni znika i juz się gubi :-(.
Prawda jest taka że częściej zaglądam na formu z mojej komórki, a z niej odpisywać to masakra jest!
Mam nadzieje że wszystkie miałyście udany weekend. Ja się dzisiaj wybralam na basen, a w najblizszym czasie chce wykupic karnet. Mam plan podczas ciąży się troszkę ruszać, bardzo boje się przytyć, bo mam do tego tendencje
.
Dziub aplikacja okazała się bardzo przydatna, wszytsko dokladnie wytłumaczone, dzięki :-).
Marcysia -na pewno zobaczysz dwie kreseczki i to według prognoz loczkis już niedługo ;-). Sama pewnie wiesz że tutaj ciąża w późniejszym wieku to normalka. I tu znacznie widać różnicę między Polską a UK. W Polsce wszyscy uważają że powniniśmy się już spieszyć bo za młodzi to nie jesteśmy, a tutaj wszyscy się dziwią że w tym wieku jesteśmy małżeństwem i że już planujemy dzieci!
Co do obaw to każdy je ma, nigdy chyba nie ma idealnego momentu na dzieci, nawet jak jest to w ciągu 9 miesięcy może się wszystko pozmieniać. Ja też się strasznie bałam i miałam różne myśli, raz byłam juz zdecydowana , a jednak stchórzyłam. Mam nadzieje że tym razem pójdę na całość he he, bo to pierwszy cykl i póki co podczas weekendu były próby
ale dopiero od czwartku mamy szanse.
Co do macierzyńskiego tutaj to porażka totalna, sama nie wiem jak to u nas będzie
teraz nawet becikowego się nie dostaje. W Polsce wszyscy zwolnienia lekarskie na całą ciążę i do tego 100% wypłaty. Niestety w Polsce panuje opinia że w momencie urodzenia dziecka w UK automatycznie dostaje się mieszkanie
! Nie wiem skąd ludzie biorą te bzdury chyba z tych głupich komentaerzy na Onecie
.
Ale się rozpisałam
Zmykam już i obiecują zaglądać częściej.
DOBRANOC!