reklama
M
mama290
Gość
Ovli nie zadreczaj sie takim pytaniem bo nigdy mozesz nie uzyskac odp na nie ja az za dobrze znam wszytskie patologie I statystyki ciazowe a jezeli chodzi o matki co pija I bora dragi w ciazy to ja sie pytam jakim kuswa prawem mamy takich znajomych co pala trawke I ona cala ciaze jarala no szok ba nawet pare razy widzialam jak pila alcohol malo tego przed ciaza jedna usunela w 20 tyg I zaraz w nastepnym cyklu zaszla dzieciatko urodzilo sie co prawda male ale zdrowe
Wlasnie o to chodzi ,ze my staramy się dobrze prowadzić a takie inne maja wyrąbane na wszystko a jak urodzą to traktują te dzieci jak intruzów ale nie myśle dlaczego ja a nie one bo nie zycze nikomu takiego doświadczenia tylko zastanawiam się co sprawiło że musze tak wlasnie doświadczać
kara86
Fanka BB :)
Mama ja mam podobnie i tez uważam ze kamieniem milowym jest 24 tc.pamiętasz jak w tamtym roku trafilysmy razem na wątek grudniowy w podobnym czasie wtedy w ciąży byłyśmy ja wtedy po 4 iui zaszłam, ironia jest rok później a ja znowu jako grudniowka. Ty trafiłaś w miesiąc wcześniej.
Ovli po wcześniejszych stratach nie czekałam wogole bo lekarz nie kazał,ale ja nie byłam lyzeczkowana. Na ciążę obumarla dostałam tabletki, później pecherzyk ciazowy wypadł i tydzień później zaczęło się naturalne oczyszczenie,a z Lili no to inna sprawa po jej urodzeniu miałam zachować normalny czas połogu,zresztą i tak oczyszczalam się 5 i pół tygodnia później 2 tyg nic i znowu okres bardzo bolesny przez 6 dni cierpialam no i w tym cyklu niespodzianka. Lekarz tym razem kazał czekać 3 m-ce no i prawie tyle wyszło.
Ovli po wcześniejszych stratach nie czekałam wogole bo lekarz nie kazał,ale ja nie byłam lyzeczkowana. Na ciążę obumarla dostałam tabletki, później pecherzyk ciazowy wypadł i tydzień później zaczęło się naturalne oczyszczenie,a z Lili no to inna sprawa po jej urodzeniu miałam zachować normalny czas połogu,zresztą i tak oczyszczalam się 5 i pół tygodnia później 2 tyg nic i znowu okres bardzo bolesny przez 6 dni cierpialam no i w tym cyklu niespodzianka. Lekarz tym razem kazał czekać 3 m-ce no i prawie tyle wyszło.
M
mama290
Gość
Kara no wlasnie ciekawa bylam na kiedy ci wychodzi ja mam mala nadzieje ze bedzie ok bo starsez dzieci tez mam z okolicy pazdziernika lisopada co prawda zadne sie nie urodzilo o czasie bo syn jest sierpien a corka wrzesien I tak najlepiej przeszlam ciaze z corka a chlopaki zawsze mi daja w kosc zreszta ta ciaza zupelnie jest inna wogole mnie nie muli tak ciagle glowa mie tylko raz bolala troche mnie zgaga lapie ale to akurat mam zawsze piersi nie sa wrazliwe ale bolace szczegolnie jedna ale ja zawsze wole karmic I pewnie to od tego troszke dol brzucha sie powieksza I blizna mi zmiekla I tyle a I na poczatku wysypalo mi cala brode w jakis syfkach a zawsze przed okresem dostaje jeden max dwa I az sie wystraszylam ze cos jest nie halo ale odnosze wrazneie ze ciaza jest starsza bo miesiac przed jak niby zaszlam wymulilo mnie strasznie a @ mialm taki jakis dziwny takie plamienie tyle ze nie czulam kompletnie owulacji nie mierzylam temp bo mi sie ter zepsul w trakcie cyklu testy ovu wychodzily ale to wiadomo bez potw temp nie zawsze sa wiarygodne I nie mialam wogole sluzu ale juz nastepna ovu czulam I mierzylam temp wiec sie zgadzalo oczywiscie z moim zorganizowaniem czasowym wyszlo tak ze myslalm ze za pozno byly przytulanki I tak spisalm cykl na straty ale temp m rosla I nie spadala I masz babo placek I jest ciaza:-)
kara86
Fanka BB :)
Mama fajnie ze masz takie dobre skojarzenia z udanymi ciazami to napewno dodaje ci wiary a wierzyć a najlepiej ponoć uwierzyć że będzie dobrze właściwie ze jest dobrze to większa połowa sukcesu.
No ciekawe czy twoja ciąża nie stsrsza, masz szansę z tego co piszesz. Kurcze ze nie możemy już teraz wiedzieć czy wszystko okej.
No ciekawe czy twoja ciąża nie stsrsza, masz szansę z tego co piszesz. Kurcze ze nie możemy już teraz wiedzieć czy wszystko okej.
M
mama290
Gość
Kara mnie to moga spokojnie uspic na te 9 miesiecy I obudzic na porod to by bylo chyba najlepsze mam duzo znajomych ktorzy juz po naraodzinach dzieci wyczekanych zaczynaja nazekac ze placza ze spac nie daja dziwi mie to czasem bo choc mnie dzieci meczyly po nocach to nigdy sama przed soba nie powiedzilam ze po co ci to bylo wiecie samo gonienie kroliczka dla gonienia go :-)malo tego mam znajoma I ona mowi w pierwszej ciazy ja dla swojego dziecka zrobie wszytsko I to wszytsko to kupienie wozka za 5000 a jak dostal kolek to w srodku nocy mi krolewicza do domu przywiozla z calym majdanem I zostawila bo ona psychicznie tego nie wytrzyma:-)a pamietam jak podchodzilam do ivf z nia I jak plakal ze wszytsko odda za dziecko :-)matka to jednak ciekawy gatunek jest
Mama, moj tez byl bardzo wyczekiwany, ale taka prawda, ze daje popalic I jest o wiele ciezej niz myslalam, ze bedzie. Moj tez ma kolki, tzn teraz jest lepiej, ale bywaly dni I noce, kiedy plakal, a wlasciwie wrzeszczal w nieboglosy non stop, a ja razem z nim, bo nie widzialam jak mu pomoc. Nie oceniaj zle tej kolezanki, po porodzie jest nastepna burza hormonow I czesto kobiety zschowuja sie tak, ze same siebie nie poznaja
reklama