reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Ovli22 no starać się możesz, nie wiem czy Ci o tym mówili ale tylko 10% takich przypadków jak my czy Aniołkowa dostaje odpowiedz z wyników, a 90% po prostu nie wiadomo dlaczego. Dlatego ja się tak nie nastawiam i radzę tobie to samo.

reklama
Wiem kara ale ja to juz na samą myśl mam Stresa a jak pomyśle o nastepnym łyżeczkowanie to juz w ogóle masakra takze chciałabym chociaż troszeczkę wiedzieć co mam robic zeby niedopuscić znów do takiej sytuacji

Ovli22 wiem to nie łatwe i chce się zrobić wszystko. Mojej siostry mąż przesylal mi filmiki z YouTube telewizja niezależna i różne wywiady zdrowe odżywianie i tp. I tam był wywiad gdzie babka mówiła ze bardzo ważne dla utrzymania ciąży jest witamina D3 i omega 3, ja pije łyżkę stołowa oleju rzepakowego tłoczonego na zimno lub może być lniany i miałam też kwas foliowy z witamina D3 w bootsie mają ten kwas. Smażenie na oleju kokosowym lub smalcu najlepsze mają wysoką temperaturę spalania dzięki temu unikasz tablicy mendelejewa w jedzeniu. I sól himalajska ja kupuje ja na amazonie ona ma 80 ileś minerałów w sobie bo nasza biała jest za czysta pozbawiona wszystkuego. Tyle co od siebie mogę Ci przekazać, to zmieniłam ostatnio mam nadzieje ze na dobre mi to wyjdzie.
A najlepiej witaminę D3 łapać ze słońca 15 minut na popołudniowy słońcu oczywiście bez kremu z filtrem na twarzy czy fluidu.
A i jeszcze mi się przypomniało miła jeszcze ze jak nie ma jasnych przyczyn poronien warto zrobić badanie na " nietolerancje pokarmowa" to łagodniejsze niż alergia, ale powoduje że np. Mamy wzdęcia,zaparcia,boli nas brzuch czy nawet głową, to powoduje że źle organizm funkcjonuje. Ja np zauważyłam że jak jem te chlebki typu ważą to mam straszne wzdęcia.

Ostatnia edycja:
Kara dzieki bardzo ;) ale oleju z łyżki nie wypiła bym ale poje maca puder i zaczęłam brać spiruline wiec zobaczymy acha i zaczęłam znów folik brać na wszelkie W . A te witaminy D to mam brać wczesniej przed ciążą ?

Kwas foliowy musisz brać cały czas on ponoć pomaga regulować nawet cykl witamina D tez jest mega ważna o ile dobrze pamiętam to chodzi o funkcionowanie całego organizmu i metabolizm. Mieszkamy w uk i tu nie ma dużo słońca dlatego na 100 mamy jego nie dobór.
ovli no picie oleju nie jest przyjemne ja szybko zagryzam, albo leje do miseczki i mocze chleb- to bardziej przyjemne. Zawsze możesz kupić tabletki z omega3 tylko pamiętaj ze omega3 nie omega6

Ostatnia edycja:
Ovli22 a ile czasu minelo od ostaniego poronienia I jaka byla przerwa pomiedzy kolejnymi??jezeli mialam zabieg to przynajmniej 3 cycle odczekaj endo musi sie zregenerowac lyzeczkowanie czy vacumm?? z wit d3 to jest tak ze warto bylo by wpierw zrobic badanie krwi pod kontem tej wit ale mozna brac profilaktycznie ja bralam olej z wiesiolka lniany olej tez wogole zmiana diety I suplementacja to jakies minimum 6 miesiecy przed planowaniem ciazy :-)A mi sie dalej horory snia poczytalam o ciazy rozwijajacej sie w bliznie po cc I juz wogole mam nastroj ze ho ho

Witam poświątecznie
kara kochana co ja widzę?? Modlę sie żeby teraz była to nudna i spokojna ciąża. Niech wreszcie ci sie uda!!!

mama jak sie czujesz? Nie bój sie o te bliźniaki. Wydaje mi sie że ryzyko kolejnej bliźniaczej ciąży jest niewielkie. A jeśli sie okaże ze jednak to muszą cię otoczyć specjalną opieką. Jesteśmy z tego samego miasta- jeśli potrzebujesz zeby cię gdzieś podwieźć do lekarza to daj znać i pojadę po ciebie.

ovli witaj. W każdej klinice jest troszkę inaczej. U mnie po 3 poronienach zrobili nam cały zestaw badań włącznie z kariotypem, chromosami i wszystko co było możliwe. Na wyniki czekaliśmy 12 tygodni. Mieliśmy wizytę w klinice żeby omówić wyniki. U nas jest wszystko w porządku i nie wiedza dlaczego tak sie dzieje. Ja teraz biorę udział w RESPONSE study research dla kobiet po 3 lub więcej poronienach bez stwierdzonej przyczyny. Jeśli uda mi sie zajść w ciąże będę dostawać zastrzyki z lekiem (lub placebo zależy co komputer wylosuje) na podtrzymanie ciąży. Dostałam ovulation kit i testy ciążowe wykrywające ciąże 7 dni po ovu zeby jak najwcześniej zacząć brać leki. Do tego bedą mi robić badania raz na tydzien - także będę pod szczególną opieką. Nam lekarze powiedzieli, że kiedyś sie uda, ale ile jeszcze dzieci muszę stracić tego nie wiedzą. Niestety cieżko jest temu zapobiec, oczywiście dieta i zdrowy tryb życia pomagają, ale z drugiej strony zobaczcie ile ludzi prowadzi baaaardzo niezdrowy tryb życia, ile narkomanów i alkoholików donosi ciąże i rodzi zdrowe dzieci. Nie ma reguły.

Mama ale klapsy ci się należą za czytanie głupot na necie. Przydałby ci się jakiś dzień relaksu.

Aniołkowa nie wieże ze się udało, mam wrażenie trochę że to jakiś żar. Zobaczymy jak to bębędzie. Tyle problemów z owulacja bez owocnych staran a nagle 2 juz naturalna ciąża.

Witam dziekuje dziewczyny za tak szybie odpowiedzi .
Mama290- pierwsze poronienie 2008 r ( o tej ciazy nawet nie wiedziałam dostałam krwotoku i bóli i zabrali mnie karetka do szpitala i tam sie dowiedziałam )w 9 tyg , drugie poronienie 2013r w 6 tyg ciaza sie nie rozwijała i 3 poronienie wlasnie 13 marca tego roku w 10 tyg ciazy .na wszystkich miałam łyżeczkowanie tylko w tej pierwszej sama poronilam ale pozniej i tak mi robili łyżeczkowanie bo pozostałości były . Lekarz w szpitalu powiedział że nie musE długo czekac z nastepna ciaza ala musze zrobic badania i napisali tez do mojego Gp list ze jak bede miec pozytywny test przy następnej ciazy to maja mi dawac aspirynę i szybko wszystkie podstawowe badania i usg wiecie co ja to juz sie boje pomysleć o następnej ciazy chciałabym byc teraz i zaraz znów ale nie chce przechodzić znów tego samego . Jeszcze lecze sie na niedoczynnosc tarczycy często mam anemię ostatnio badania wykazały nadpłytkowosc i ze ubytki w witaminie b12 ,mam zespół policystycznych jajników i dwurozna macice ale lekarze w szpitalu powiedzieli ze macica w tym tygodni ciazy nie powinna przeszkadzać , z PCO tez nie mam takich aż dużych problemów Bo zachodzę w ciaze ciężej jest ale zachodzę . Nie wiem co jest gorzej zachodzić i poraniac czy w ogóle nie moc zajść - straszne to wszystko -
Aniołkowa , dzieki bardzo za tyle informacji . Ja miałam robione badania 20 marca antykariolipowe gp powiedział ze wszystko dobrze jest ale dzisiaj ide niech mi dadza kopie ich . I teraz wlasnie czekam na list z kliniki podobno powinien byc w ciagu 2 tygodni . W piatek robiłam sobie prywatnie badania na ANA i ASA na te przeciwciała i na antykaliguant tocznia ( cos takiego ) bo te badania sie robi do 6 tyg po ciazy a musiałam zrobic zeby miec spokojna glowe .
Aniołkowe w jakiej klinice sie leczyłas ?
Tak wam niektórym zazdroszczę bo wiecie juz co u was sie dzieje a ja jestem na początku drogi leczenia .
mam 29 lat 0 dzieci i 3 straty

reklama
Dzwoniłam do rejestracji i mój GP może mnie przyjąć dopiero za tydzień we wtorek.

Ovli22 ja mam tez 29 lat, 4 ciążę-poronienia i 0 dzieciaczków i tez w czarnej...

Do góry