reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Ovli22 no u mnie było inaczej, wszystko było dobrze do końca 17 tc ale to moja najdłużej trwająca ciąża, odszedł mi czop a dwa dni później wody całkowicie do tego córka nie żyła juz nie wiadomo czemu, miała bardzo ciasno owinięta pepowine dwa razy ale dzieci czasami tak robią w brzuchu i jest okej.
Ja nie mam jeszcze wyników wciąż czekam to tez mnie stresuje, bo zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. A i odemnie pobrali krew w szpitalu odrazu po porodzie.

reklama
Kara mi w szpitalu tez pobierali krew przed łyzeczkowaniem i jak miałam usg to przed tym tez . U mnie mija ciaza trwała do 10 tyg wszystko było ok serduszko biło a po 2 tygodniach jak poszłam na moje pierwsze usg do szpitala przez NHS to okazało się ,że dziecko umarło nie ma akcji serca :(
Myslalam ze umrę i nie wierzyłam i poleciałam szybko do mojego prywatnego lekarza ale to samo usłyszałam . Kara idz moze jutro do Gp na emergency apointment i powiedz ze robiłaś test i wyszedł pozytywny i powiedz jaką miała historie i powinni ci zrobic badania krwi i to szybko nie daj sie zbyć

Ovli22 ale ja już miałam pobrana krew na te badania około 10 ampulek i mi werflon w rękę wkladal. Nie potrzebuje więcej badań teraz czekam na wyniki i na wizytyte w klinice poronien które może potrwać do 4 m-cy. Coś nie możemy się dodogadać :)
Mój GP zna moja hitorie nawet o wiele więcej bo kierował mnie do kliniki niepłodności w 2012. A ty nie pytałaś po co pobierają ci krew? Może właśnie na badania.

A kolejnych badań na zawołanie nikt mi raczej nie zrobi, na razie czekam, jak dotrwam to w 7 tc idę na usg, a wtedy podejmę juz decyzję czy zostaje tu czy w PL, bo mama znalazła mi dobrego lekarza od ciaz z ryzykiem w szczecinie.

Ostatnia edycja:
Wiesz co mi 12 ampułek brali wlasnie 20 marca a przed łyzeczkowaniem 4 . Nie wiem jak jest u ciebie w gp ale u mnie wlasnie kobiety ktore tyle razy poraniaja to maja krew wlasnie na zawołanie tylko najpier musze miec spotkanie z moim lekarzem i tego samego dnia jest pobieranie krwi . Jak wychodziłam ze szpitala dostałam kartkę od nich z informacja co mam robic jak moj nastepny test ciążowy wyjdzie pozytywny to mam isc do mojego Gp zrobic badania krwi i brać aspirynę tak mi napisali i napisali tak rowniez do mojego Gp list ktory mam kopie .

I mi sie wydaje że jak zaszłaś w ciaze to powinni ci te badani krwi zrobic żeby wiedzieć czy nic się nie dzieje np na przeciwciała i taka normalna morfologię krwi i usg szybsze no nie wiem tak u mnie w gp robią po 3 razie poronienia . A mi moj gp powiedział ze robią mi badania antyfosfolidowe jak byłam u niego 20 marca , zreszta kołomyja tak że masakra ja narazie nie wiem co mi robili ide jutro znów do Gp zapytac się . A gdzie masz swojego gp

Ovli22 ja dostałam taka instrukcje żeby się nie starać do wyników do 3 m-m-cy w szpitalu. To był mój pierwszy cykl i nie pokladam nadzieji, po prostu zaczęło mi być gorąco, wiem ze to może dziwny mój taki objaw ale prawie za każdym razem tak mam, no i zrobiłam test wyszedł słaby ale pozytyw, następny prawie niewidoczny a więc pomyślałam że to wczesne poronienie, dla pewności po dwóch dniach zrobiłam test a tu znowu druga kreska no i dzisiejszy jest tak intensywny ze juz raczej nie mam złudzeń.
Ovli może masz rację pójdę do gp, nic mnie to nie kosztuje, ja swojego mam w przychodni.

Mi w szpitalu powiedzieli że moZna sie starać po 1 cyklu ale dla mojego i ciazy dobra zebym zrobiła sobie badania . To odważna jestes . Idz zapytaj sie o badania krwi bo w ciazy wyniki tez sa inne i jesli masz jakies przeciwciał lub cos co niszczy ciaze to wlasnie teraz wykryją tylko powiedz im ze sie martwisz i boisz a jak ci nie zrobią wez kartkę i każ mi napisac że odmawia pomocy tobie i wrazie poronienia bierze odpowiedzialność za to zresxta łaski nie robią to jest twoje zdrowie i twoje życie mieszkasz tutaj płacimy im ubezpieczenie a myśle ze tobie bez gadania powinni zrobic teraz pozniej moze byc za póżno ja tez żałuje ze wczesniej badania krwi nie zrobiłam tylko czekałam do 10 tyg a moj prywatny lekarz kazał mi zrobic badania krwi jak byłam u niego w piątym tyg to ja czekałam na Gp aż mi zrobią i wyszło jak wyszło a teraz bede na chodzic Gp za każdym razem kiedy bede w ciazy i bede sie czegoś obawiać

Musisz im powiedziec że nie mozesz czekać zreszta mam nadzieje ze oni wiedza o tym . Sorki ze tak ci pisze co masz zrobic ale z gp tak trzeba ,zresxta juz sie nakręciłam jak mi napisałaś ze czekasz juz 4 miesiące na te wyniki to masakra . A słuchaj a robiłaś z mężem badania kariotypu ?

No ja podchodzę do tego, spokojniej. Ale na wyniki tak się czeka nawet w Pl od minimum 6tygodni do mac 12 tytygodni, jestem w grupie wsparcia i tam rozmawiałam z dziewczyną z Pl to równo po 3 m-cach miała wyniki. Tak samo AniolkowaMama po iluś tygodniach dopiero miała rezultaty omawiane w klinice.
Oni nie Pobierali nic od mojego męża, bo mają próbki mojej córki i łożyska, oprócz mojej krwi w badania wchodzą wyniki sekcji mojej Lili i łożyska, ja myślę że my jednak mamy inna sytuacje. A badania na przeciwciała miałam robione w 12 tyg ciąży.

reklama
Pytam sie o ten kariotyp bo moja koleżanki maż ma mutacje chromosomów i ona 5 razy poraniała pozniej urodziła córkę i teraz znów 3 razy poroniła u niej to jak na loterii . Mam nadzieje że u nas bedzie wszystko ok z chromisomami . Tyle czekac na wyniki a ja chciałam sie zacząć starac gdzies od lipca

Do góry