reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

patu$ka, masz ulotkę do owulacji? :D Czy testy owulacyjne będą grane? Ja właśnie się wpatruję w mój ze znakiem zapytania w oczach. Tym razem chyba jest pozytywny. Ale kto wie, może jutro będę miała jeszcze mniej wątpliwości co do jego pozytywnego charakteru.

to te dwie kreseczki pojawiają Ci się częściej niż raz ? To ja nie wiem :nerd:Mnie podczas całego miesiąca robienia testow tylko raz pokazaly się dwie kreski, wlasnie wtedy ta druga była bledsza, identyczna jak u Ciebie na teście. Nie wiem jak to interpretować....boze ile my mamy wiecznych problemów i trosk :confused2:

reklama
Witam po dłuższej przerwie.

Fajnie że nas tu przybywa. Trzymam za wszytskie kciuki ;) Fajnie jakbysmy sie za miesiąc wszystkie przeniosły na watek: listopadówki 2013 ;)

Oj niech juz jakaś kobitka w końcu pochwali sie tymi II cudownymi kreseczkami, wówczas może i nas pozaraża :-) Tak sobie liczę, że gdyby udalo się NAM zaciażyć w tym miesiącu to terminy porodów przypadałyby na deszczowy i zimny listopad, buuuuuuuu. Zawsze marzyło mi sie urodzić w letnim okresie, ale życie samo pisze scenariusz. Gdyby nie poronienie byłabym obecnie w 18 tygodniu ciaży. Ach to zycie...

Ja rodziłam pierwszą córeczkę w maju....Potem upalne lato. Jak dla mnie masakra. Zobaczymy czy lepiej rodzic zima ;)

A tak an marginesie dziewczyny macie jakies sposoby na to co po stosunku? Lezycie z nogami do gory czy jak? Czy moze biegniecie od razu sie myc?Wiadomo cos tam zostanie a cos wyleci...Ja do tej pory czekalam kilka minut przytulalam sie od Ł. i potem szlam pod prysznic...To uczucie cieknacego czegos po nogach jest nijako komfortowe:-D
Podzielcie sie swoimi sposobami

HEHE, czasem leze do gory nogami, ale krótko. Nie wierzę że te sposoby jakoś moga pomóc.

W tym miesiącu nie było śluzu [płodnego i nie było, wiec stwierdziłam że kolejny cykl bez owu.....Tymczasem śluz sie pojawił i ostro podziałalismy. Mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda. Jak nie to w kolejnym zaczynam z testami owu. chociaz jak czytam o waszzych doświadczeniach to nie wiem czy sa do konca pomocne....

Witam:)
ja stosowałam dwa miesiące testy owulacyjne. Za każdym razem druga kreska pojawiała sie na kilka dni a na dzień/dwa pojawiała się grubsza.Jeszcze przez kilka dni po tej grubszej było widać druga kreskę.Grubsza kreska była tylko troche ciemniejsza niż kilka dni wcześniej, dopiero po wyschnieciu było bardziej widać.Z tego co czytam, skuteczniejszy jest pomiar temperatury,ale to trzeba robić, odrazu po przebudzeniu, codziennie, o tej samej porze... wiec na razie sobie daruje:)
Niech ten czas leci, jeszcze pare dni i rozpocznie się najbardziej ciągnące się dwa tygodnie-oczekiwań na II zwiastujące najpiekniejszy- dar życia:)

Hej dziewczynki,
Wcale nie chciało mi się tak wcześnie wstawac, ale chce przed praca isc na to RTG żeby już to mieć za sobą, a do tego czasu musze w domu ogarnąć. Teraz poje kawke, i zaraz zmykam :)
Ł.zaczyna mnie do szalu doprowadzać tym graniem...wczoraj wrocil z pracy wieczorem ( ok 23) usiadł przed komputerem i tak gral do 1 w nocy. Wczesniej ledwo wyszlam do pracy, a on jeszcze z Ola był w domu, bo potem szla do tesciow, dzwonie do Oli, pytam się - co tata robi ? - gra .Nosz ku***Wkurza mnie strasznie.Powiedzialam mu ze jeszcze trochę a wszystkie te jego gry wyladuja w smietniku :angry:

strasznie sypie dziś znowu. Z jednej strony fajnie, w końcu sa ferie, dzieciaki się wyszaleją, ale dla mnie to koszmar droga do pracy w taka pogode.Uciekam, wejde na forum w pracy :* Milego przedpołudnia :)

Hej! Chodzilo mi o ulotke od CLO:szok: Przeczytyalam ja jeszcze raz dokladniej i teraz oglupialam do reszty,niech ten piatek juz bedzie bo juz sama nie wiem jak to ma byc:D Z ulotki wynika ze owu powinna byc miedzy 11-15 dc... hm dzis 11 i sluzu plodnego brak,jest bardziej lejacy niz gesty i przezroczysty ale jajniki poodblewaja... Nie wiem moze to przez to CLO...Im blizej monitoringu tym gorzej...nic procz bolu mi nie dolega?

Moze byc tak ze owu bedzie a sluzu plodnego nie?

Po tym co czytam roznie te testy owu dzialaja,nie bede go robic wole nie wiedziec...i tak wystarczajaco sie stresuje a na monitoringu bedzie widac:tak:

Hejka Kobietki Moje :-)

Otóz zdaje relacje z wczorajszej wizyty u ginekologa. Dodam iż był to ktos inny niz mój lekarz prowadzący i jestem z niego zadowolona.
Zatem kategorycznie zabronil mi sie starac w tym cyku jako iż minęły tylko 2 pełne cykle od poronienienia (choc to akurat nie jest taki problem bo dopuszcza tez 2 cykle) ale poza tym po antybiotykach które ostalam poszpitalnie wdarło mi się ochydne grzybisko i musze w pierwszej kolejności wyleczyc się z tego gada. Zatem staranka w lutym odchodza w zapomnienie.

Powiem Wam że w sumie to mimo zakazu staranek i tak jestem zadowolona po wczorajszej wizycie. Sam monitoring pokazał iz dorastają az 3 pęcherzyki, a sama owu zacznie się kolo soboty, czyli w 18 dc. Zatem po zabiegu mam przesunieta owulacje na póżniejsze dni, gdyz kiedyś mialam ją w 13-14 dc.

Zostaje mi wyluzowac sie i myslec o marcu jako miesiącu dla starań :tak:

kathinne pytałam o to czy testy moga pokazac owu mimo niedrozności jajowodów.
Niestety w odpowiedzi uslyszałam że TAK. Gdyz opoziom LH wzrasta na kilkanaście godzin (ok 24h - 48h) przed sama owu co widac na testach. Przy niedrozności po prostu pęczerzyk pęka, a komórka wędruje jajowodem, nawet jesli uda jej sie połączyc z plemniczkiem to nie dotrze do jamy macicy gdyż jest zablokowana. Objawami niedrozności sa: nieregularne cykle, czasmi bóle podbrzusza w okresie owu i trudności z zajściem w ciażę ( czyt. o trudnościach mówimy gdy okrs starań to powyżej 1,5 roku). Ale pocieszające jest to że jajowody mamy dwa i nawet jeśli jeden jest niedrozny to może akurat z drugiego (tego prawidlowego-droznego) jajnika odbyc sie owu.

patu$ka nie stresuj sie Kobietko, spokojnie dziś dopiero 11 dc jak mówisz, zatem napewno jeszcze sluz sie zmieni. Co do pytanie o to czy jest on potrzeby to owszem bo dzieki niemu, a raczej w nim poruszaja sie zołnierzyki męzusia :-) Wiem że po dłuższym stosowaniu clo [podreslam dłuuuuuższym ;-)] może wystąpić suchość pochwy, zatem zaleca sie branie wiesiolka od 1dc do max dnia owu, aby ziekszyc ilośc sluzu. Zapytaj o ta suchość ginekologa w piatek.

Do tej pory zawsze sluz byl ale wou jak widac nie. A teraz...hmmm poczekam niby wczesnie jest. Na szczescie piatek juz pojutrze wiec moje watpliwosci zostana rozwiane:)

reklama
Czesc dziewczyny, znowu zima brrrr az sie nie chce rano z domku wylazic:baffled:
dzis moj 20dc i jakies nitki krwi pojawily sie w sluzie:crazy: nigdy wczesniej nic takiego u siebie nie widzialam. mam nadzieje ze nie @ sie z tego rozkreci bo byloby to o 8 dni za wczesnie
powiem wam ze na sluz ten wiesiolek naprawde dziala. ja kupilam o nazwie oeparol i po paru dniach brania juz bylo widac poprawe

Do góry