reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej
natka świetne wiesci:) ja miałam z Kali termin na 7 sierpień:) ale sie ciesze, jakoś czułam ze to bedzie dobra wizyta!:)oszczedzaj się kochana, nie dźwigaj czasami :) wierze że teraz wszystko bedzie dobrze! dostałaś skierowanie na usg prenatalne?

reklama
Kasiol ja byłam prywatnie u mojego ginka:-) więc skierowanie i tak nic mi nie daje. Zresztą nie dostałam bo tak czy siak do prenatalnych to jeszcze tyle czasu że wiesz... za to lekarz włączył mi poza duphastonem dodatkowo acard.

ja tez chodze prywatnie, ale wlasnie o dziwo:) na inne badanie nie daje skierowania a na prenatalne akurat wypisywała, dostałam na pierwszej wizycie i juz na kase chorych nie było miejsc-byłam prywatnie, na drugi już mi sie udało mam na 20 stycznia:) ale ja byłam chyba w 9 tygodniu na pierwszej wizycie:)
w czwartek mam wizyte-ciekawe czy powie czy Feluś to Feluś:) bo tak do niego gadamy i naprawde bedzie mi cieżko sie przestawić:)
widze ,że ginek dmucha na zimne:)

Ja w styczniu ide do ginka na NFZ bo mam akurat umówioną wizytę więc może on da skierowanie, zobaczymy :-) ostatnio jak dostałam skierowanie w 12tc to na Polnej w Poznaniu miałam przyjechać już za tydzień. Ale nawet nie wiem czy skierowanie dostanę bo nie mam jeszcze wieku odpowiedniego do refundacji. No, chyba że ze względu na wadę gen. w poprzedniej ciąży.
też jestem ciekawa czy w końcu się dowiesz kto zamieszkuje Twój brzuszek! Mam nadzieję że w czwartek okaże się że to jedbak Felek:-)

Natka super wieści:))) Taaaaaak się cieszę:) Dbaj teraz o maleńkie serduszko:))))
Dziewczyny a po co Wam skierowania? Wasi lekarze nie robią na wizycie?

Dzięki Paulinka :-) co do prenatalnych to mój ginek robi usg genetyczne z tymi wszystkimi potrzebnymi pomiarami, ale PAPPa to robią tylko niektóre ośrodki, te które mają certyfikaty FMF.

Natka ale sie ciezze ze serduszko juz widzialas ;) trzymam moocno za was kciuki ;) limit nieszczesc juz przekroczyliscie! Teraz moze byc juz tylko lepiej !

hej
paulinka moje ginka nie robi, niby ma nowe usg ale faktycznie to co w poznaniu to bajka w porówbaniu z jej usg, w Poznaniu widziałam buźke -raczki wszystko, a u niej nadal jakies takie zamazane... dlatego wątpie że coś powie wiecej w czwartek. Kolejne usg 20 stycznia:)
u nas zaczyna się "gorączka przedświąteczna" ten tydzien mamy naprawde zajęty, musze zrobic plan na każdy dzien a i tak już 18 i 19 odpada-bo mamy jasełka w pracy i w przedszkolu... niby ładnie pięlnie, ale własnie tego nie znosze w swięta... zabiegania i pracy;/

akuku ,paulinka co tam u Was?
Tyśka buziaki:)
Nuśśka zaglądasz jeszcze do Nas?

reklama
Ja dzis bede z dziecmi mini muffinki dekorowac i chlopcy zaniosa jutro do szkoly zamias kartek z zyczenkami ;) a wszyszlo nam prawie 150 a chcalam okolo 60 hehe.

Dzis powinnam dostac @ i napewno dostane bo tak sie czuje..

Postanowilismy z m ze sprzedajemy graty po Emilku bo niewiadomo czy sie jeszcze uda a nie ma sie jak ruszyc w domu... a jak sie uda to kupie i tak uzywki chodzi mi o bujaczek glownie bo stoi kolo mojej szafy i codziennie sie wkjrzam ze drzwi otworzyc nie moge ;) jeszcze .am te jumperoo i tez chyba to opchne.

Dzis ubierzemy choinke chyba..jest tyle do roboty przed swietami ze az mi sie nic nie chce robic... a jeszcze @ na ten czas to tez nie bedzie milo cokolwiek robic.

Sorki ze tak tylko o sobie ale jakos nie mam weny pisac.
Trzymajcie sie ;)

Do góry