reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

dzien dobry :)

Nie udzielam sie ostatnio bo nawet nie wiem co pisac tak naprawde...nie chce znowu wpasc w ten wir mysli o staraniu bo jestem na etapie przygotowywania swiadomosci do faktu ze moze wcale nie bedzie nam dane zostac rodzicami,ale to na inny dzien. Mamy jesien a pogoda ni sprzyja takiemu marudzeniu bo chandra to zarazliwa dolegliwosc.

Nuuuska bardzo ladne TSH oby takie zostalo.

Natka ja spedzams amotne tygodnie i noce :D ale Ł dzis wraca do poludnia takze jak ja wroce z pracy to bedzie na mnie czekal :)

reklama
Hej :*

Nuuuśka ja też jestem "feto-żerna" :-D uwielbiam fetę ;-) co do wczorajszego samotnego popołudnia to M był w pracy do 20:45 i dlatego siedziałam sama :-)
Fajnie że Ł. wraca do starego "normalnego" trybu pracy- mimo wszystko nocki to nie są za bardzo przyjemne...

Patu$ z jednej strony Cię rozumiem.. Ale ostatnio nawet nie rozmawiamy tak dużo o samych starankach więc może uda się i Tobie zaglądać tutaj częściej :-) ja właściwie chyba już pogodziłam się że nie mam wpływu na to czy będziemy mieli dziecko czy nie... Rozważam w tym momencie wiele opcji ale już się nie nakręcam, nie nastawiam. Nie wiem, może skończyła mi się już nadzieja a może wpadłam w jakąś rutynę starankową. Ciężko powiedzieć.
Co do chandry to znam to... Też ostatnio jakoś nie najlepiej u mnie. Mam nadzieję że to przejściowe :-)
Fajnie że Twój Ł wraca dziś, chociaż te parę dni spędzicie razem, zobaczysz że samopoczucie od razu Ci się poprawi :-)

A ja w tym tygodniu a dokładniej dziś i jutro mam zjazd także już czekam na zajęcia. Co prawda średnio się czuję bo brzuch mnie coś pobolewa od wczoraj ale mam nadzieję że jakoś wysiedzę do 16:00 :-)
Miłego dnia :*

Natka czytam wszystkie Wasze posty, ale nie pisze, bo boję się, że tylko Wam będę humor psuć. Kurcze takie to niesprawiedliwe, że tak długo musicie na fasolki czekać:((( Ostatnio zaczęłam się nawet modlić za Was i Wasze fasolki, chociaż nie rozmawiałam z Bogiem już bardzo dawno. Zobaczymy czy mnie wysłucha:)

paulinka ja tez zaczelam sie modlic choc robilam to do tej pory bardzo rzadko.
Prosze Cie Kochana jesli mozesz nanies na wykres serduszka, bo zaczynam byc przekonana ku temu, ze odstep 4-dniowy to raz, ale seksowanie tylko w okresie owulacyjnym, Ty z tego co pamietam szczesliwy cykl tez mialas skapy w serduszka prawda ?

natka jeszcze jedno, nie wiem czy Ci pisalam.Plemniki najlepszej jakosci sa rano, po weglowodanowym sniadanku, w organizmie rano jest najwiecej cukru, co sprawia ze ta pora dnia najbardziej sprzyja poczeciu ( zwlaszcza synka ) :happy: odstep 3-dniowy od owulacji sprzyja poczeciu dziewczynki , wiem, ze wiele osob uwaza to za glupie, ale watek o planowaniu plci ma na razie 91% powodzenia, teraz po wiedzy jaka tam nabylam od razu bylabym pewna ze akuku urodzi synka :blink:Zajrzyj na ten watek jesli masz ochote, nie tylko odn samego planowania mozna sie wiele dowiedziec,ale wiele rzeczy odnosnie samych staranek, witaminek i diety.
Ja ogolnie uwielbiam wszystko co slone :eek: paluszki, frytki,fete uwielbiam w kazdej postaci :-)

patu$ ja wiem, i rozumiem Cie. Po takim dlugim czasie,checi odchodza, ciezko cokolwiek przewidziec, ale ja wierze ze uda sie kazdej z Nas i bedzie dobrze..nie wiem ile jeszcze bedziemy musialy czekac, ale kurcze nie mamy innego wyjscia, nie mozemy sie poddac !

Mam problem z bolem glowy :/ od tygodnia boli mnie z roznym natezeniem, ale przez caly dzien. Zastanawiam sie co moze byc powodem, nie chce sie faszerowac lekami, ale normalnie jak mnie dzis znowu obudzil bol glowy to nie wiem ile jeszcze wytrzymam.

Ostatnia edycja:
Nuska ale czemu uwazqsz ze jq powinnam miec synka ?? U mnie nie wiadomo kiedy owu byla bo tempki byly zaburzone... bo ja odbieralam brata z zona z lotniska I nie spalam prawie... a co do diety.. to ja niby mam typowo na diewuche caly czas hehe bo tak lubie jesc :p . A jeszcze w trakcie ostatnich staranek jadlam duzo wit. C I zurawine w tabl. I pilam herbate zurawunowa bo mnie naszlo ..a tqbl. Konczylam wiec niby tez na dziewuszke.
Victor tez wg tego powinien byc dziewuszka bo starania byly raz.. co prawda jak test owu jeszcze nie byl pozytywny bo jak pozytywny to juz na chlopaka.. I co I tez chlopak. Bo my z m to chloporobni jestesmy I tyle. Hehe

hehehehe akuku z tego co pisza dziewczyny, staranka stricte w trakcie owu bardziej sprzyjaja poczeciu chlopca ( poki co u Nich sie to sprawdza ), z kolei w odstepie okolo 3 dni przed owulacja - dziewczynce. Chyba najwieksza role gra pH. Tak mi sie wydaje po tym wszystkim co przeczytalam, moze obydwoje macie z M. wysokie i stad kolejny synus :happy: wtedy nawet dieta nie pomoze :rofl2: plemniki meskie lubia wysokie pH, w niskim od razu gina wiec musicie miec wysokie - tak wywnioskowalam :wściekła/y:
Ale ja to jeszcze laik, caly czas sie ucze, zreszta kazdy z Nas uczy sie cale zycie podobno :tak:

Jak sie dzis czujesz ? lepiej troszke ?

Nuska ale ja nie wiem kiedy owu byla..wiec tez nie wiem czy staranka byly przed czy w trakcie owu. Nie wazne. Zreszta u mnie nie wiadomo na 100% kto siedzi w brzusiu. Ja sie nastawiam na chlopca..
Najwazniejsze by zdrowe bylo.
A czuje sie hmm ogolnie dobrze... stres mam zwiazany z pogrzebem..juz druga noc mi sie sni.. brr. A I jeszcze szef mojego m wykpil sie ze go nie zwolnil I kolejny problem z tym ... ide jakies sniadanko zjesc.

Milego dnia.

Paulinka musisz w ustawieniach zmienic ze moga go widziec inni uzytkownicy czy cos takiego. Ja tez mialam kiedys zablokowqne bo to sa jakby ustawienia fabryczne.

reklama
Do góry