reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka a to ciekawe co piszesz :-) ja myślałam że tak 2-3 dni przed owu to w ogóle małe szanse są. Ale później przeczytałam ten artykuł że niby wtedy największa płodność, teraz Ty mi piszesz o tyk że to na dziewczynkę więc kto wie- może jest szansa nawet jak przytulanki były przed owu :-)
A Ty chcesz zaplanować (oczywiście w miarę możliwości) płeć? Nie wiedziałam nawet że dolaczyłaś do tamtego wątku :-) na jaką płeć chcecie się "wstrzelić"?
Co do bólu głowy to nie bagatelizuj tego kochana! Może to na tle nerwowym albo migreny? Może dla świętego spokoju wybierz się do neurologa?

Paulinka ja myślę że nadal jesteś u nas mile widziana że się tak wyrażę :-) także nie tylko czytaj ale i pisz kochana! :-)

Akuku sny to pewnie od tego ze dużo myślisz o tym wszystkim...

Miłego wieczoru :*

reklama
natka nie wlasnie, na 2-3 dni przed owu sa najwieksze szanse na to, ze urodzi sie dziewczynka, im blizej owulacji tym wieksze szanse na chlopca.Dziewczynki rodza sie z takiego wlasnie odstepu czasowego. Wbilo mi sie w glowe to, ze najwieksze szanse na poczecie sa od 3-4 dnia wstrzymania sie po stosunku, codziennie seksowanie jednak oslabia plemniki, i musi byc na prawde super jakosc spermy zeby mimo wszystko dala rade :-(u Nas ewidentnie sie to nie sprawdzilo, bo przy koncu juz bylo ciezko i z iloscia i w ogole..dlatego teraz staram sie podejsc do tego na prawde na luzie i skupic sie na dniach stricte owulacyjnych. Przede wszystkim bledem bylo u mnie na pewno seksowanie zaraz jak tylkp ujrzalam | |. Nie wiadomo tak na prawde ile przezywaja plemniki Ł., sadze ze niezbyt dlugo niestety, dlatego najlepiej opcjonalnie od momentu pozytywnego testu wstrzelic sie w przytulanki 12h po.
Staram sie po cichu wstrzelic w chlopczyka, ale wiem ze z kazdej plci bede zadowolona, po badaniu sobie pH, wiem juz ze mam bardzo niskie, Ł z kolei ma dosc wysokie, wiec mysle, ze tu rowniez moze lezec problem. Staram sie na tydzien przed owulacja zaczac podwyzszac sobie pH, do max 7-8, bo jak do tej pory mam 5,5 a Ł. 8 wiec typowo chlopczykowe, a ja na odwrot :zawstydzona/y:

Powiem Ci kochana ze te kwestie dotyczące ph to dla mnie jak czarna magia trochę :-) chyba musiałabym wgłębić się trochę w ten temat żeby coś załapać ;-) ale nie powiem, bo ciekawa jestem czy to wszystko faktycznie się sprawdza :-) mam nadzieję że niedługo przekonam się, że Wam się sprawdziło :-)

Hej dziewczynki :*
Ja już w drodze na zajęcia :-) znowu mnie coś jajnik boli :/ dobrze ze jestem po monicie i wiem że wszystko ok bo już bym się martwiła że to może być znowu jakaś torbiel..

Milego dnia :*

natka jest bardzo duzo potwierdzen ze to wlasnie sie sprawdza, choc wiadomo, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania:tak: dopoki nie przekonamy sie na wlasnej skorze, nie da chyba uwierzyc w 100% nigdy.
Jajnik boli, ale tempka ladna wiec to na + :) Ja od rana w pracy siedze :/ a taki piekny dzien sie zapowiada uch..

Milego dnia :*

Hej :-)
Nuuuśka oj, niedziela w pracy... Mam nadzieję że przynajmniej już wróciłaś i sobie odpoczywasz :-)
Co do mojej tempki to na razie w ogóle się nią nie sugeruję bo to dopiero 5 dpo więc zapewne jeszcze zdąży spaść :-(

Ja już w domu, powiem Wam że dosyć męczący ten dzień. A jutro znów do pracy :-(
Miłego wieczoru :*

Cześć dziewczynki :*

Moja tempka dziś zwariowała! W ogóle druga faza tego cyklu jest dość pokręcona- nawet jak na mnie. No cóż, zobaczymy co dalej. Słyszałam opinie że po HSG cykle mogą być inne, ale nie spodziewałam się, że aż tak.

Miłego dnia :*

hej:)
wróciłam:)
cały weckend w Poznaniu ;) poczytam Was później, wczoraj wróciliśmy późno, dziś muszę nadrobić weckendowe sprzątanie, pranie... i urządzanie bo wczoraj troszke nakupiliśmy w ikea:)mam małe wyrzuty sumienia na te zakupy, ale z drugiej strony bardzo sie ciesze:) ramki dziś zawisną na ścianie:) dywan już leży u Kaliny:)dobra wracam do pracy:)
pozdraiwam Was dziewczynki:) natka tempka w niebo:)

reklama
Dzien dobry :*

natka uch wczoraj skonczylam przed 18, godzine czekalysmy z pielegniarka az ktos przyjedzie po pacjenta bo durny facet nie zadbal o to, i chcial wracac autobusem...po znieczuleniu ( Boze jacy ludzie sa glupi czasem :no:) .
Twoja temperatura nawet jak pokrecona to na prawde bardzo ladna ale ze taka wysoka ? :szok: badzmy mysli, ze to cos dobrego :*

kasiol a juz sie zastanawilam gdzie Cie wcielo :wściekła/y:dobrze, ze odpoczeliscie i odreagowaliscie nie ma chyba nic lepszego nawet jesli trwa to tylko kilka dni, nieraz wystarczy :)*

Mnie dzis czeka ciezki dzien w pracy - jak to zawsze w poniedzialki :zawstydzona/y: och !! oby szybko minal !!
A co do mnie - musze Wam powiedziec ze od poczatku pomiarow nie mialam takiej jednostajnej i rownej temperatury, bardzo sie ciesze z tego powodu, nawet jesli nic nie wyniknie, cykl na maxa pokrecony z CLO teraz chyba postanowil sie az za nadto naprostowac :D

Do góry