reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
jestem:)
Felek ma 1,335 kg :) więc taki pośrodku-zresztą wszystkie wymiary ma w sam środek skali:) nadal jest chłopcem:) jajeczka jak malowane i siusiaka też widziałam:) wszystko w normie -choć miałam dziś pobierana cytologie i dowiedziałam się o małej nadżerce:crazy: dziwne, czy mogła się tak nagle pojawić... dostałam zaświadczenie do becikowego, podziękowałam jeszcze za L4 choć teraz zaczynam czuć się ociężała i zaczynam o tym myśleć, kolejna wizyta 13 Kwietnia-przedostatnia:) Dostałam tez kartę do liczenia ruchów Felutka :) na razie 9,5 kg na plusie-tez niby w normie:) ale apetyt mam właśnie teraz wiec obym nie przeholowała:)
paulinka ja tez czekam na kocyk minky:) zrobiłam spór na allegro i nagle jest odzew:) czekam na fotki:)
hej tyska to chyba juz druga laparo ? czy coś mi się myli? a jak testy owulacyjne? robisz?
natuś to kiedy to kolejne usg?
akuku co tam?

aaa 29 tydzien, lub z jakiegos innego pomiaru 29 +3 dni :) wiec termin niby idealne

Ostatnia edycja:
Kasiol jak przedostatnia? Nie będziesz częściej chodzić w końcówce? Feluś spory chłopczyk już:) i dobrze, że jajka na miejscu:) A jaki ten kocyk zamówiłaś? Jaka kolorystyka?

Paulinka to super, że się podoba:-) czekamy na fotki:-)

Kasiol to rośnie Wam Felek, rośnie :tak: super, że wszystko jest dobrze i w normie. Teraz to już chyba nie ma opcji, żeby nagle się okazało, że nie chłopiec, w końcu już tyle razy potwierdzili płeć :-) aj, normalnie nie mogę uwierzyć, że ten czas tak szybko leci i już masz 3/4 za sobą :-) teraz to Wam przeleci, że hoho! A na kiedy dokładnie masz termin?
Co do nadżerki to kiedyś czytałam, że jak ktoś ma tendencję do tego typu zmian to w ciąży może się pojawić niestety.
Co do apetytu to nie żałuj sobie skoro masz ochotę:-) w końcu waga w normie, a na pewno po porodzie i tak szybko zrzucisz :-)
Co do mnie to pierwsze, w sensie najbliższe usg za dwa tyg, a u mojego gina za dwa i pół. A tuż przed świętami mam jeszcze prenatalne. Choć muszę przyznać, że ostatnio jakoś tak dużo się denerwuję, stresa mam jakiegoś strasznego i okropnie mi się te dni dłużą...

paulinka 13 kwietnia-będzie przedostatnie bo później ok 13 maja-a termin 22 maj:)
co do częstrzych wizyt-pytałam-mówiła że teraz nie ktg a liczenie ruchów płodu jest ważne-dostałam wykres który mam prowadzić od 15 marca:) a ktg dopiero w 40 tygodniu:)
kocyk wybraliśmy-szare minky i motyw w małpki-z zielonym i turkusem:) wygrałam aukcje za podusie i kocyk za 31 zł plus wysyłka właśnie w tym wzorze który mi się podobał a był jeszcze tylko u jednej kobiety-ale w cenie 129 zł za komplet, kobieta jednak się ociągała z wysyłką, w piatek obiecała ,że już wysyła...
natus powiem ci ,że ostatnio ktoś mówił ze miał być chłopak a sie okazała dziewczynka-ale teraz już jestem spokojna-no siusiak jak nic. Nie ma opcji pomyłki.:) natuś bedzie dobrze i nie stresuj się na zapas! może poczytaj sobie coś albo jakiś serial?

Kasiol graruluje wizyty :) i super ze wszystko w pozasiu ;) w uk tez nie chodzi sie na ktg tylko obserwuje ruchy.. ale zadnej ksiazeczki nie mam..tylko keslibjest mniej niz 10 ruchoe chyba na dzien to trzeba jechac sprawdzic ;)
Co do pomylki z chlopca na dziewczynke to sie to zdarza gdy dziewczynka ma opuchniete warhi sromowe i wtedy wyglada jakby to jajka byly.
Ale Ci zazdroszcze ze masz parke. Pewjie gdyby Viki bym dziewczynka to juz nir bylo by Emilka ani malucha w brzuchu..a tego nie zaluje. Widocznir tak mialo byc bym miala taka gromadke:)

Ja jakas oslabiona jestem w tej ciazy bardzo czesto czuje zr lapie mnie choroba.. gardlo i ucho swedzi.. dopiero co kilka dni bylo dobrze. Na szczescie za kazdym razem wezme czosnek i wit c i mija po 2 dniach.. nie mialam tak z chlopcami... a tu co chwila cos.

Natka kochana nie zamartwiaj sir bo dzidzius to czuje !
Tak jak tysia mowi po porodxie pewnie bedziesz miala milion super dobrych rad... bedziesz musiala uzbrouc sie w cierpliwosc i nie raz powiedziec stanowcze nie... ale jak od poczatku pokazesz ze Ty jestes mama to nie beda silie wtracac..

Tysia trzymam kciuki za laparo. Ciesze sie ze zajrzalas.

A ja ogolnie ok. Przespalam 3 godz z Emiskiem w dzien..

Kasiol jedna ze znajomych z majówek w tamtym roku po 30 tygodniu dowiedziała się, że jej Anitka jest jednak Dominiczkiem:) Ale podobno częściej dziewczynki okazują się chłopcami:) Się jajka gdzieś podwiną i wygląda jak kobietka:) Mój gin mówił, że jak widać mosznę to nie ma opcji- chłopak:) O jaka fajna cena za komplecik:) i kolory moje:) dpbrze, że kobieta wysłała:)
Tutaj po 30 tygodniu się chodzi częściej dwa razy co 3 tyg i potem dwa razy co 2 no i na ktg osobno:) Niektórzy po 35 tc już wysyłają inni po 37:)

Akuku to Emilek ładnie pospał:) U mnie rzadko śpią razem:) więc nie ma opcji, żebym się zdrzemnęła:)

Natka na pewno wszystko jest ok:) Nie stresuj się kochana:)

Kasiol wiadomo, że zdarzają się pomyłki ale to zazwyczaj jak sprzęt kiepski. Jak sprzęt jest w miarę i lekarz dobry to pomyłka to rzadkość :-)
fajnie, że udało się jednak skontaktować z tą babką na allegro.

Akuku może przez to, że pogoda taka nie zimowa to Ci się tak wszystkie choróbska przyczepiają... mam nadzieję, że w końcu będziesz miała choć trochę odpoczynku od chorób.
Ale Ci się udało z tym spaniem dziś:-) pewnie choć trochę się zregenerowałaś:tak:

A co do moich stresów dziewczyny to nic nie pomaga niestety. Ani spacer, ani książka ani nic. Denerwuję się, jutro zaczynamy 20 tydzień a ja nadal tak słabo czuję ruchy. i rzadko. Niby wiem, że jeszcze mam czas itd ale strasznie mnie to stresuje. Najchętniej cały czas bym leżała i skupiała się czy coś tam czuję, czy nie. Bo mam tak, że np. dwa dni czułam, choć lekko, bardziej takie smyranie, a potem kilka dni totalnie nic, i nagle jeden taki solidniejszy kopniaczek i znowu cisza. No mówię Wam, zwariuję chyba:-):-)

Paulinka korzystam puki moge haha ;) nie woadomo jak bedzie z maluszkiem. Tymbardziej ze Emis zabkuje. Jak spi sam to nie spi tak dlugo hehe ;) w nocy sie budzi i spraedza czu jestem i mocno sie wtula. A ja musze go uczyc powoli spac samemu ;) tylko jak hihi.

Natka kurcze ale to nie prierwsza ciaza a w poprzednich tak nie mialam. Wyniki mam super wszystkie.. tylko co chwila to gardlo czuje.. dobrze chociaz ze jak szybko zareaguje to sue nie pogarsza.

Ruchami sie mozna zaczac martwic dopiero jak sa regularne solidne. Teraz tylko sie zamartwiasz na zapas a lozysko amortyzuje. Ja czuje vos raz na kilka dni takie babelki tylko.. ale sie nie maetwie bo wiem ze przyjdzie dzien ze bede marudzic ze boli haha ;)

Kasiol vo do wagi to Ci zazdroszcze .
Mi szybko wzrasta :( w przeciwienstwie do poprzednivh ciaz.. tam mialam max 12 kg na koniec.. a tu ? Ja sie nirmalnie boje stawac na wage ;( juz mam jakies 7 kg na plusie ! Jem w miare normalnie... przestalam jesc paczki i gniazdka haha. Zjem sobie jakas gume czy loda... a i chipsy zjadlam ale 2 razy..
Chcialabym wierzyc ze to na dziewczynke wszystko :p w sensie waga, oslabienie, pryszcze, hormony hormony hormony haha.
Ja chce juz wiedziec :) haha

reklama
Ja sobie tłumaczę, że łożysko mam na przedniej ścianie więc to chyba dodatkowo amortyzuje... no ale jakoś specjalnie to mnie nie uspokaja.. ja to po prostu głupia jestem i tyle.

Akuku a masz już list kiedy masz ustalone to usg? Tak czy siak to już chyba niedługo:-) oby malec się ujawnił a nie zrobił takiego psikusa jak mój hehe ;-)

Do góry