reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Ajj Paulinka kusisz:-D za miesiąc mam prenatalne we Wro to na pewno real przy okazji zaliczymy ;-) tzn chyba sama zaliczę bo nie wiem czy M. będzie mógł ze mną jechać ;-)

Akuku no to racja. Już samo to, że często przyszpitalne poradnie laktacyjne są płatne to już mówi samo za siebie jak to jest ze wsparciem w PL ;-)

reklama
Akuku bo w Polsce się w karmieniu piersią nie pomaga tylko naciska na to. Może robią to specjalnie, bo ze stresu matki się łamią i podają mm.
Ja miałam taką sytuację w szpitalu jak Marcel leżał na oddziele już, że ja ku...a ściągałam pokarm i woziłam 50 km w jedną stronę codziennie, a nieraz przyjeżdżałam i co się okazywało- pojemniczek nie ruszony- pielęgniarki mm karmiły!!! A jak szłam do domu to dostałam puszkę mleka dla wcześniaków i kazali dawać pierś i dokarmiać mlekiem.... Ba powiem Ci więcej jak leżałam z Mikołajem w szpitalu to jak gestapo się zachowywali, bo ma być pierś i koniec. Jak leżałam po cc z Marcelem to leżała też dziewczyna, która miała 15 lat i karmiła piersią, ale mały nie dojadał, bo chyba za mało mleka miała albo za słabe dla tego dziecka i jak od czasu do czasu musiała iśc do pielęgniarek po mm, żeby go dokarmić to aż blada ze strachu była, bo tak się na niej wyżywały. A mój Marcel wcześniak- wiadomo mleko matki dla takich dzieci najlepsze, ja nie brałam leków przeciwbólowych po cc, żeby w pokarmie nie było. Chociaż bolało jak cholera, a oni w ogóle jakoś nie zabiegali o mleko matki. Jak szłam i mówiłam, że jak tylko się pojawi mleko to zaraz mu przyniosę to słyszałam no jak pani chce. A potem to nawet babska go tym mlekiem nie karmiły, bo łątwiej było wyciągnąć im gotową mieszankę z szafki, przykręcić smoczek i podać, ni ż wyjąć z lodówki, odlać, podgrzać , zakręcić smoczek i podać.

Paulibka sa w polsce darmowe poradnie laltacyjne.. pomoc. Ta grupa na fb jest wlasnie po to stworzona by pomagac i wyprpwadzac z bledu mlode mamy.
Widzisz ja bym skarge napisala gdybym wozila mleko a one karmily by mm.
Ale tez rozumiem ze na pewno nie mialas na to glowy.
I teraz leki, spikojnie moglas brac cos przeciwbolowego jest leksykon lekow ktory mowi w jakie substancje czynne sa w jakiej grupie. Wiekszosc lekow ma napisane w ulotce ze nie wskazane kp tylko dlatego ze za drogo by kosztowalo teraz potwierdzanie wszystkich pojwdyncYch lekow... ale doskonale widza o subst czynnej.
Tylko ze wlansie lekarze sie twgo nie douczaja i czesto kaza odstawiac bo np mama bierze antybiotyk.. tylko mocnych paychotropow i lekow na raka nie wolno brac kp a reszta ma gaki odpowiednik ze jest z czego qynierac..ale to by musieli sie douczyc..

Jeju dziewczyny, jestem wykończona:p ostatnie pół godziny ścigam komara i nie mogę skubańca złapać :/ chyba pomału trzeba moskitierki założyć, bo zdaje się, że się budzą te małe bestie :p

No niestety... wyłażą i to wcale nie małe. Mama mi mówiła, że u niej w pracy już muchy łażą więc obawiam się, że teraz to się zacznie :p no ale zimy nie było, owadów nie wymroziło i tak to jest. A najlepsze, że nie znalazłam tego wczorajszego przez cały wieczó, a wstaję rano i siedzi sobie jak gdyby nigdy nic na ścianie :p no myślałam, że padnę ;-)

Patrz jaki przebiegły:)))) U nas na szczęscie jeszcze nie było:)

Pochwal się co kupiłaś w pepco? Ja też byłam, ale cudne były spodenki dla niemowlaków:)

Paulinka nie dotarłam do pepco wczoraj bo jak miałam wychodzić to oczywiście padać zaczęło ;-) ale dziś jedziemy razem z M. więc może dzisiaj uda się zrobić jakiś mały pierwszy zakup :-) najchętniej to bym pierwszy jakiś pajacyk albo bodziak kupiła bo wszędzie takie śliczniutkie :-D no ale jak tu się na coś zdecydować jak nie wiemy jaka płeć ;-) ciężko znaleźć coś takiego naprawdę unisex ;-)

reklama
Natka jest duuzo unisex serio :) jakies zolciutkie albo beze ;) cos z misiem np ;)albo z kubusiem puchatkiem itd. Cos znajdziecie ;)

Do góry