reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Ja wiem, czytałam ale i tak nijak na żadnym z tych zdjęć nic nie widzę haha:p
Jak masz możliwość to idź prywatnie, może jednak coś się dowiesz:-) mam nadzieję, że szybko się dowiesz co i jak;-)

natka no wlasnie się zastanawiam :( poszukam opinii nt prywatnego u mnie w miescie jest jedna babka tylko...bierze 100f za wizyte wiec wcale nie tanio... i boje się ze zle określi plec i będzie dupa :(

hej:)
ale zbieg okoliczności -wczoraj pisałyście o płci a ja w tym czasie siedząc u fryzjera dowiedziałam się że znajoma znajomej, miała mieć syna a teraz wyszło że jednak córa a termin na maj:) więc trochę zwątpiłam-ale jak to w opowiadaniach kogoś o kimś ,może chodziło o usg nawet parę tygodni temu więc wtedy mogły być niejasności...:)
my czujemy się wspaniale-boje się to pisać ,żeby nie zapeszać... już chciałaby żeby był maj:) pracuje -mam nadzieje że spokojnie do kwietnia-wtedy 2 tyg urlopu i się zobaczy może wróce na 2 tygodnie, 3 a może już nie:) według baby belly mały może urodzić się już za 10 tygodni-i będzie donoszony:)
akuku na twoim miejscu też bym była ciekawa:) ja nie widzę ,różnic w usg :) na "żywo" chyba siusiaka widziałam Felusia , ale tak na zdjeciu to ciężko:) jak samopoczucie?
natuś jak się czujesz? wszystko ok?
tyśka jeszcze troszkę i możesz testować-trzymam kciuki bardzo bardzo bardzo...
nuśśka mam takie dobre przeczucia na ten miesiąc-niech okaże się dla was szczęśliwy
plisssssssssssss:)

Kasiol ja wlasnie tak watpilam w to poznanie plci z emilkiem bo najpierw w 13 tyg powiedzial gin ze chlopak ale mysle ze tylko strzelil... a w uk mowili tez bez przekonania w 18tyg.. dla tego ja do porodu wierzylam ze dziewczynka ;)

A teraz chce wiedziec ale tez nie chce pomylki i to w strone dziewczynki... bo jak powiedza ze dziewczynka to ja jjz mysli o chlopcu nie dopuszcze a jak powiedza ze chlopiec to i tak do porodu bede wierzyc .
No i jestem w kropce bo sama nie wiem co robic... wczoraj jednak znalazlam ze ta kobitka co robi usg tez pracuje w naszym szpitalu od rana do wieczora ale po godzinach pracy robi prywatnie... no ale za 100f
Dzis zadzwonie do konsulatu pytac o polski akt urodzenia i pesel.. jesli oni moga to zalatwic to do polski polecimy/ pojedziemy w czerwcu...a jesli nie moga to ja polece sama z emilkiem zrobic akt urodzenia...no chyba ze moze to zrobic moja mama...
Z jednej strony chcialabym sie dowiedziec ze musze to zrobc ja wtedy usg w pl obowiazkowo ! :)

Kasiol fajnie, że się odezwałaś. Dawno Cie nie było:-) cieszę się, że u Was wszystko dobrze, super że tak dobrze znosisz ciążę:-) ale ten czas leci, zaraz stuknie Ci 30 tydzień:tak: ani się obejrzysz a mały będzie z Wami;-)
A co do tej historii z płcią to myślę że faktycznie może to wcześniejsze usg u tej babki było bardzo wcześnie, albo nie był lekarz pewien co do płci. Teraz naprawdę rzadko zdarzają się pomyłki, choć kto wie, czasem się jeszcze zdarza:-D

Akuku a to do wyrobienia aktu i peselu musisz zabierać ze sobą Emilka? 100f to faktycznie trochę się wydaje jak przeliczyć na złotówki, ale nie ma chyba cp przeliczać... coś czuję, że jak do pl nie polecisz to jednak się na to prywatne zdecydujesz i Was:-D

Natka wiesz juz te 100f nie wazne..ale oni tu moga mowic od plci od 2-3 lat... i nie ufam im... w polsce jednak wieksze doswiadczenie maja.
Niedlugo podejme decyzje ;)

To czekam z niecierpliwością na informację jak już decyzja będzie podjęta:-) a czy Ty akuku wczoraj nie byłaś na tym wieczorku z kolezankami? Jak było?:-)

reklama
Natka bylam byla. Bylo fajnie ;) choc film lekko sie ciagnal. Ale ogolnie mi sie podobal ;)
Dwie kolezanki pily piwko i w pewnym momencie z filmj Robily komedie..kino bylo nasze haha.
Wyszlismy z kina to smiechu bylo co nie miara..ledwo auto prowadzic moglam haha

Do góry