reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej dziewczyny:) Znalazłam chwilkę więc piszę:)

U nas okres dość ciężki, bo Mikołaj jak zwykle łobuzuje, a Marcelkowi idą zęby, przemieszcza się już po całym domu, razem się bawią chłopaki już, a więc i się biją.... No i muszę mieć oczy dookoła głowy:)

Ale Wam te suwaczki zapierdzielają:))))))) Bardzo mnie to cieszy:)

Kasiol ja Marcelkowi bardzo lubię takie legginsikowe spodenki zakładać:)

Akuku u mnie z Mikołajkiem kalendarz się sprawdził, a Marcelek miał być według niego dziewczynką:)))))

reklama
hej:)
paulinka no to masz wesoło:) oj jak ja już bym chciała być na twoim miejscu:) dzieci już "odchowane" ja w takim czasie będę wracać do pracy( wiec mam nadzieje ze Felek juz bedzie ładnie siedział i broił sam w łóżeczku) :) Kalisia chodziła jak miała 9 niecałe wiec jest nadzieja:)
natka jutro ważny dzień:)
akuku a jak z praca teraz już wszytsko pozałatwialaś? :) mam nadziejej ze nie pieczesz na potęge:)

Hej

Paulinka super, że się odezwałaś:tak: martwiłam się, czy u Was wszystko dobrze:-) cieszę się, że jest ok, na pewno masz co robić jak Ci chłopaki zaczną łobuzować ;-)

Kasiol już dziś w nocy nie mogłam spać z nerwów.. no ale chyba w końcu musi być dobrze! Nie wiem czy Wam pisałam, ale tym razem zapisałam się do Wrocławia (w Poznaniu mnie oczywiście zlali bo stwierdzili że nie mają miejsc-ciekawe bo zapisywałam się prawie miesiąc wcześniej). No i we Wrocławiu w ramach programu badań prenatalnych jest dodatkowo wizyta w poradni genetycznej więc właśnie dziś mam. Taki jakby pierwszy etap. A jutro najważniejsze chwile... :tak:

Miłego dnia:*

Kasiol mój teraz ma 9 mies i jeszcze mu daleko do chodzenia:) Czołga się jak żołnierz zawodowy:) No ale Mikuś miał 16 mies jak zaczął chodzić, więc Marcelek też pewnie zacznie po roku:) Oby do 14 mies:) A dlaczego tak szybko będziesz wracać do pracy?

Natka to fajnie, że się na taki pakiecik załapałaś:) Zawsze Cię trochę uspokoi:) Jak detektor? Odebrałaś już? A Ty jeździsz do Wrocławia przez Milicz?

Natus kciuki trzymam bardzo mocno. Mysle o tobie i czekam na wiesci !
Wczoraj sie czegos ciekawego dowiedzialas?

Paulinka milo ze sie odezwalas ;) chlopaki rosna co ? Czad leci zbyt szybko ;)

Mi Emis goraczkuje..chorzy jestesny :/

Hej, jestem:-)

Paulinka nie jeżdżę przez Milicz, ode mnie to zupełnie w drugą stronę :-) detektor odebrałam, fajny jest choć nie udało nam się wczoraj znaleźć tętna dzidzi bo za długo nie szukaliśmy przez to, że nie byliśmy w domu tylko u rodziny nocowaliśmy:-) na dniach się pobawimy i będziemy próbowali znaleźć:-)

Jesteśmy po! Usg trwało ponad 40 minut, mały uparciuch nam rośnie bo nie chciał się obrócić buźką i lekarz nieźle musiał się nagimnastykować żeby sprawdzić kość nosową i przezierność karkową. Ale w końcu się udało i wszystko mieści się w normach. Jeszcze tydzień czekania na wynik PAPPa ale na usg wszystko dobrze :tak: ufff... nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo się bałam... Położna się śmiała że może to chłopak bo chłopcy tak lubią się nie pokazywać na usg hihi ;-)
Dzięki za kciuki!!!

Akuku a wczoraj to w sumie babeczka opowiadała o ryzyku wad w naszym przypadku w sensie wieku itd i wystawiła mi takie zaświadczenie że teraz i w każdej ciąży mam zagwarantowany udział w programie badań prenatalnych.
Zdrówka dla Was!

Pisalam wiadomosc i sie nie dodala;/.

Natka moje gratulacje kochana. Mam nadzieje ze teraz odethniesz z ulga i bedziesz mogla sie cieszyc w 100% ciaza ;) buziak w brzusio. .

Jeszcze tylko ja na usg.. eh czekamu.

reklama
Pappa to tak i tak traktuję z przymrużeniem oka, bo tak jak kiedyś rozmawiałyśmy-to czysta statystyka także wiesz:-) najważniejsze, że przezierność w normie i nie ma żadnego obrzęku! No i fajnie było przez 45 minut patrzeć na malucha i obserwować co robi:-) raz nam nawet w pomiarach czkawka przeszkodziła hehe bo lekarz nie mógł złapać ostrego zdjęcia ;-) jejkuuu ale się cieszę, że na razie jest dobrze!

Do góry