reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

akuku nie smęcisz kochana, po to tu jesteśmy , żeby sie wygadać ,podpytać...;) głowa do góry
nuuuśka ja myślałam, ze pecherzyk wypuszcza jajeczko co miesiac, ewentualnie nie wypuszcza i wtedy sie robi z tego jakas torbiel na jajniku( ? )

reklama
akuku nie smęcisz kochana, po to tu jesteśmy , żeby sie wygadać ,podpytać...;) głowa do góry
nuuuśka ja myślałam, ze pecherzyk wypuszcza jajeczko co miesiac, ewentualnie nie wypuszcza i wtedy sie robi z tego jakas torbiel na jajniku( ? )

No bo tak przeważnie jest, ale u mnie szykuje się chyba pierwszy cykl bezowulacyjny od nie wiem kiedy :| spodziewałam się i cieszyłam, ze będzie choć jeden porządny pęcherzyk z którego będzie jajeczkowanie,a tu się okazuje, ze jest pare malutkich i nic poza tym. Zero oznak zblizajacej się owulacji w tym miesiącu :-( Jak tak dalej będzie wygladalo to na prawde deprecha się szykuje.

AKUKU ja tez mam dziś drugi skok (?) niestety to mój pierwszy miesiac z pomiarem:) i nie za bardzo się znam:)czekam aż temperatura podskoczy i juz tak zostanie:)

hej dziewczynki.
Slabo spalam w nocy, jestem zbita jak pies od wczoraj. Nie dość,ze ogolnie był wczoraj bardzo ciężki dzień w pracy to miałam cicha nadzieje, ze choć wizytka u gin poprawie sobie humor ale niestety :-(Nie wiem już na prawde co ja robie zle.
Podobno takie skoki w endometrium mogą być skutkiem stresu bądź infekcji, no a ja niestety przez te ostatnie 1,5tygodnia troszkę chorowałam wiec może to przez to...
W ogole przepraszam za głupie może dość pytanie ale czy jajniki z miesiąca na miesiąc zmieniają swoje wymiary :confused: bo w zeszłym miesiącu miałam zupełnie inne wymiary niż w tym :| nie wiem czy robic testy owu czy odpuscic.Sama nie wiem już co robic.
Dol mnie zlapal i to taki porządny.Do tego wszyscy w kolko chodza za mna, i powtarzają tylko - Agus nie martw się, przestan o tym myslec, bo to Cie blokuje.
Staram się - ale jak widać, nic z tego nie wychodzi.

Nuuska mozecie zrobic podstawowe czyli te ponizej

Parametry fizyko-chemiczne nasienia, ruchliwość i koncentracja plemników
Żywotność plemników (test eozynowy)
Morfologia plemników
Test POX (ilościowa ocena granulocytów)

albo jesli chcecie zrobic speriogram to tez mozecie niby duzo nie musiscie doplacac,ale bedziesz miec pewnosc ze maz nei ma zapalenia jakiegos albo bakterii.

te 4 powyzej to podstawowe badanie tylko dziwi mnie ze mozna zrobic to wszystko osobno. ALe poc o komu tez osobne te badania np. ilosc plemnikow jak tez wazna jest ruchliwosc itd. Ale co labolatorium to inaczej. Napewno te trzy pierwsze bo to podstawa .Ale nie wiem o co chodzi z tymi granulocytami ale ono chyba o jakies zapalenie czy cos.

akuku drugi skok?dziwne powiem. ale moze sie tak zdarzyc jak tempka sie zaburzy.Ale z drugie stronu idzie caly czas do gory czyli jak jutro bedzie wysoko to owu byla,fakt wczesnie w tym cyklu u ciebie ale moze sie tak zdarzyc. U mnie dzis spadek,ale troszke dziwne bo jutro powinien byc ale wczorajsza byla zaburzona to tak mocno widac. Czekam do jutra jak bedzie taka jak dzis to jutro owulka

hej dziewczynki :) ostatnio nie mogę się wyrobić z wszystkim i czasu wolnego mało więc rzadko tu bywałam :( znaczy podczytywałam Was ale nie odzywałam się :) u mnie oczekiwanie na @, choć objawów praktycznie żadnych (może to wpływ luteiny). Lada dzień powinna przyjść i zaczynamy nowy cykl starań :)

nuuuśka nie dołuj się :* wiem, łatwo powiedzieć, zresztą ostatnio miałam to samo - myślałam że z łóżka przez cały dzień nie wyjdę... ale musi być dobrze w końcu, no nie? Trzeba starać się być dobrej myśli :)
patu$ka owulka lada dzień to bierzcie się do roboty :) oby ten miesiąc był szczęśliwy :)

Nuuśka dziewczyna z innego wątku z cyklu bezowulacyjnego potwierdzonego przez gina urodzi w czarwcu córeczkę:))) Więc działać:)

reklama
no ja jutro bede podgladac swoje pecherzyki.

Glowa do gory razem damy rade:)

Kasiol ma racje lekarze jedno natura drugie:-D

Do góry