reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Dziewczyny jak Wam mija dzien. Ja dzis 11 dc ale zadnego bolu jak na owu brak jak na razie choc kilka dni temu cos mnie cmilo ale nie wiele. W zeszlym cyklu to bolal juz no coz wtedy moze organizm sie przyzwyczajal. W piatek wizyta wiec podejrze te moje pechole jak porosly:-):-D

reklama
Patuska ja mam 10 dc
I mam sluz plodny baardzo plynny, pewnie zmieszany z zolniezykami z wczoraj :p
Na tescoe owu jest juz jakas kreseczka wczoraj byla jasniejsza wiec pewnie niedlugo owu bedzie. Licze na to ze za 2-4dni pokaze sie ladny test owu, a za 4-6bedzie owulacja:-)
Dzis mialam skok o 0.2 ale mierzylam o 20 minut poznij I teraz tak zawsze bede mierzyc bo tak wstaje. I skok spowodowany bolem glowy... Szyi oczodolow czola, nie wiem co mi jest :-(
Dzisiaj znowu na tramalu jestem bo niedosc ze mnie ta glowa boli to biodra jeszcze... Nie wiek co to za bol.

Swoja droga wczoraj zasnelam , pozniejsz przyszedl m I jakos wyszlo samo ze przytulanka byly o polnocy hahahaha, ja mowie I po co mnie budzisz ? A on na to ze ja mu sygnaly wysylam :p hehehe
Zaraz sie poloze chyba tak mnie wszystko boli :-(
Glos trace znowu, no masakra.
Nie wiem.co sie stalo ja nigdy nie chorowalam a teraz co miesiac chora jestem :-(

Wlasnie wyczytalam na ulotce luteiny mojej ze na podtrzymanie ciazy starajac sie brac 2 tabl. 3-4razy dziennie do 20 tyg. Ciazy..

Ale tak duzo tych tabletek ??

Nie wiem juz ... Mam luteina 50...
Kurde nie mam kogo zapytac jak mam to brac :/:/ I czy wogle brac.

Akuku pokazywalam wczoraj Twoje wyniki interniscie. Powiedziala,ze wyniczki nie odbiegaja Ci bardzo od normy, wskazana jest jak najbardziej konsultacja z lekarzem ale jej nic nie wskazuje na chorobe Hashimoto.
Dzis jeszcze spytam sie mojej ginki na wizytce o te Twoje wyniki.

Strasznie mnie dzis glowa boli :crazy: Tak, ze az oczodoly na wierzch wylaza :eek:masakra.Jeszcze w pracy dzis mnie tak wnerwili, ze slow brak. Takie rzeczy tylko w Polsce.
Ide zaraz do ginki.

akuku u mnie tez jest plodny lejacy,powoli zaczyna przypominac bialko takie prawdziwe.Jestem zadowolona bo w zeszlym cyklu nic nie bylo.

A co do lutki,tak jest. Przy IVF biora nawet do 9-10 tabl dziennie,takze wiesz...

W ogole od trzech dni mam takie uderzenia goraca ze szok poce sie jak swinia. I dzis ta tempka,fakt zaburzona troche przez to wstawanie w nocy i czuwanie przy mezu ale w ciagu dnia jest taka sama.

Wzielam sobie gripex na wszelki wypadek,moze sie przeziebilam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nuska mam prośbę czy mogłabyś spytać w moim imieniu o ta luteine ?? cyz powinnam brać i ewentualnie jak ?
progesteron w poprzednim cyklu 6 dni po owu był 37,8 (ale w 13 dpo zrobiłam ten test i była 2 kreska) a 2 dni później @.
Jestem pewna ze to bylo mikro poronienie i czy powinnam brać luteinę albo duphaston ?? cokolwiek ?
mam już doła na maxa z tym.
Wiem, że sama nie powinnam brać i nie chce...ale staram się już półtorej roku i mam dość...a to nie pierwszy raz mi się @ spóźniała kilka dni- tylko że wcześniej nie robiłam testów. tu mi nic nie chcą pomoc. Może ja mam problem z utrzymaniem ciąży ?? problem z poprawną implantacją?
Bardzo Ci dziękuje za pomoc :)
ojj wiem co to za ból mnie też dziś tak głowa boli i do tego wszystko po kolei i biodra :( masakra :(
jeszcze raz dziękuję :) i oczywiście jak nie masz czasu/chęci to nie pytaj :)

nuska jeszcze dodam ze u nas norma progesteronu to powyżej 12 chyba tzn. ze owulacje mam- ale ja wiem ze mam owu tylko dalej jest problem :(
aa i jeszcze możesz dodać ze 3 cykl biorę castangus i że mój wykres się zmienił, coś ten castangus pomógł( wcześniej wykres się chwiał z góry na dól a teraz po owulacji był ładnie równo)
Własnie wyczytłama ze progesteron powyzej 27 jest ok...ale kurde nie moge byc pewna co do mojego bo jak mowie wtedy test wyszedl mi pozytywny ciazowy a wtedy progesteron wzrasta...ahh

Patuska no super będziemy razem owulować hahahaha i rodzimy w grudniu co ??

Ostatnia edycja:
nuska jeszcze dodam ze u nas norma progesteronu to powyżej 12 chyba tzn. ze owulacje mam- ale ja wiem ze mam owu tylko dalej jest problem :(
aa i jeszcze możesz dodać ze 3 cykl biorę castangus i że mój wykres się zmienił, coś ten castangus pomógł( wcześniej wykres się chwiał z góry na dól a teraz po owulacji był ładnie równo)
Własnie wyczytłama ze progesteron powyzej 27 jest ok...ale kurde nie moge byc pewna co do mojego bo jak mowie wtedy test wyszedl mi pozytywny ciazowy a wtedy progesteron wzrasta...ahh

Patuska no super będziemy razem owulować hahahaha i rodzimy w grudniu co ??

Oczywiscie ze rodzimy w polowie grudnia:)

Dzis mowie do meza "sluchaj z wyliczen wynika z ejakby nam sie udalo to na 16 grudnia termin ale liczac dwa tyg w te czy w te,gdyby bylo dwa tg. po terminie to 30 grudnia wypada",myslalam ze peknie z dumy taki sie zrobil ze w jego urodziny by sie urodzilo :-D:-D:-D

A swoja droga to licze ze nam sie wszystkim uda:)

Mnie sie raczej nie uda :(
Endometrium 3mm, jajnik prawy 37x20mm, jajnik lewy 26x14mm, oba o budowie pecherzykowej ale pecherzyki malutkie.
Zalamuje mnie to coraz bardziej :-(

mam Łukaszowi zrobic badanie nasienia tylko teraz zastanawiam sie patu$ka prosze o pomoc Kochana .
BADANIE NASIENIA

• Parametry fizyko-chemiczne nasienia, ruchliwość i koncentracja plemników 50zł
  • Żywotność plemników (test eozynowy) 35zł
  • Morfologia plemników 40zł
  • Test POX (ilościowa ocena granulocytów)35zł

Komplet powyższych badań - spermiogram: 150zł

• Test MAR IgG 35zł
  • Test MAR IgA 35zł
Pełne badanie nasienia (wszystkie w/w badania: spermiogram +testy MAR): 200zł

• Posiew nasienia
- bakteriologiczny 35zł - mykologiczny 35zł

ktore mam zrobic Łukaszowi, ktore wystarcza a ktore by sie przydaly bo przepraszam, ale ja sie nie znam na tym zupelnie :(:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry