reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Akuku kurcze tam u Was staraczki to mają ciągle pod górę... A nie wybierasz się na jakieś wakacje do Polski? Bo warto by było zrobić w różnych dniach cyklu. Tak ogólnie to na poszczególne hormony są różne dni cyklu. Ja się w tym nie orientuję niestety. Szkoda, że u Was nie można prywatnie badań zrobić... No co za kraj...

reklama
Nuska jakbys mogla to byloby fajnie :-)
Hmm mozesz wspimniec ze przytylam bardzo szybko jak przestalam karmoc piersia drugiego syna, jesyem wiecznie zmeczona, senna...moze doradzi co mam zbadac jeszcze.
Jak bede w pl to sie przebadam.

Na pewno bede w czerwcu w polsce ale mozliwe ze wczesniej tez.

A tak na dluzej to nie wiem. Chcemy jechac na wakacje do hiszpani, francji, czy gdzies gdzie cieplo, a do polski zawsze na kilka dni.

Zaraz mam spotkanie z nauczycielka z.przedszkola...taka wywiadowka. Ciekawe jak tam moje dzieci sie sprawuja :-)

Patuska ale luteina tez blokuje chyba owulacje co?
Bo ja owu mam ostatnio 16 dc a poprzednio 19 dc.
Wiec chyba po potwierdzonej owu zaczac co ?
Czyli jak np. Wzrsnie tempka to na drugi dzien zaczne .

No tak bo ty masz dluzsze cykle. No to masz racje po owulce zacznij brac ale nie nastepnego dnia tylko po dwoch dniach najlepiej tak dla bezpieczenstwa i pewnosci ze owu byla wiesz roznie jest. I tak przez 10 dni albo do @

Patudka a jeszcze mi powiedz jak dawkowac ja ?? Nie wiem ile mam tych tabl. I zobacze czy mi wystarczy bo jak nie to musze bratowa prosic by mi wyslala.
Mam jeszcze duphaston.

Z tego co wiem to kobietom starajacym i na podtrzymanie przepisuja 2x2 jesli tabletki sa po 50mg tyle powinno starczyc.

Hmm to musze poczytac jeszcze :-)

Bylal w przedszkolu I pani baaaardzo chwalila Alexa
A druga Victorka :-)
Jestem baaardzo dumna :-)
Alex mowi juz ladnie po angielsku, duzo mowi, pyta, rozmawia.
Potrafi liczyc pisac co nieco :-) w przedszkolu tak nie pisze jak w domu.
Dzisiaj w domu spiewal piosenki z przedszkola I nagralam go I pokazalam Pani, byla bardzo zdzwiona I zachwycona , odrazu sobie zapisala :-) :-) I tak sie smiala hehehe
Bo w przedszkolu nie spiewa wcale.
Alex jest samochodziaz na maxa, uwielbia je rysowac bawic sie nimi itd. I Pani mowila ze duzo rysuje samochody, ciuchcie, tory, ulice, skrzyzowania no wszystko I mowi do niego Alex choc narysujemy maske a Alex mowi: Alex no mas, a pani sie pyta czy chce isc na party ...on na to : yes, I pani znowu ze musi miec maske...a on znowu :Alex no mask... A po chwili mowi : Alex car mask... Normalnie sie usmialam bo Pani mowila ze juz mieli maski trzebabylo wyciac I pokolorowac hahaha, az wkoncu mowi do niego ze najpierw zrobi maske zwykla a pozniej auto ... Hehehe I jak mu sie spodobalo to rysowal wycinal I zrobil 2 maski hahaha:-)
Albo mowi tak : Alex lunch today ?? A pani mowi :no Alex, no lunch today, a on na to me home today, ok...hahahahahhaha
No slodziak moj :-)
W zeszlym roku bylo ciezko nietylko z angielskim tylko Alex bym ciezki zucal sie na ziemie czolgal, nie lubil nowosci (dalej nie lubi)ale teraz sie stara :-)
Naprawde jestem zachwycona :-)

A Victorek grzeczny , pani go uwielbia, ale on chodzi dopiero 2-3tyg. I Pani musi go poznac :-)

No to mamuska pekasz z dumy. Z opisu widac ze synkowie bardzo zdolni.Fajnie ze sie tak dobrze rozwijaja.
Wiecie co biore ten wiesiolek 10 dni jeszcze dwa i odstawiam i powiem Wam ze tak mnie zalewa ze szok. Nigdy nie mialam tyle sluzu.:-D:-D

Patuska no dumna jestem :-)
Ja tez biore wiesiolek I dzis wodnisty sluz mama hehe.a to dopiero 9 dc :p

Akuku mi gin zapisał luteine nie tylko wspomagająco ale też na wyregulowanie cykli. Ja mam brać na razie przez 3 cykle od 16 do 25 dnia cyklu po 2 tabl na noc. Jak przez ten czas nie zajde w ciążę to spróbujemy czegoś silniejszego. I dodał że jak po 4 dniach od odstawienia lutki nie przyjdzie @ to można robić test :)

reklama
Do góry