reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej
na wizycie wczoraj ok, miałam ja terminową więc dlatego się tak złożyło, mały bardzo ruchliwy :)
witaj paulinka:)

natuś ale tempka dziś:)
tyśka nadal macie śnieg:)?

reklama
Hej,

kasiol uff, to dobrze że terminowa:-) myślałam że usg genetyczne robiłaś u swojej ginki:-) i stąd to moje pytanie :-)
U mnie faktycznie tempka dzisiaj poszybowała i mam nadzieję że nagle nie spadnie... Ale chyba i tak podjadę dziś do ginka, tak na wszelki wypadek sprawdzić czy wszystko ok.

paulinka witaj spowrotem, mam nadzieję że już z nami zostaniesz:tak: jak Twoje chłopaki?

Kasiol po wizytce w sumie mam mieszane uczUcia. Jak przyszłam to pierwsze co to policzył że to już 30dc i pytał czy robiłam betę. Ja mu na to że nie, bo cały czas wyglądało że to cykl bezowulacyjny, dopiero od paru dni temka wysoka. A on mi na to żeby do końca się tym nie sugerować bo skoro byłam chora to owu mogła być wtedy a tempka i tak zaburzona. Nie bardzo chciał robić usg bo jak to ciąża to i tak nie będzie pęcherzyka w tym dc jeszcze widać ale ubłagałam że boję się czy to nie torbiel to w końcu się zgodził ale tak "na krótko" żeby nie zaszkodzić w razie czego.. No i torbieli brak, endo bardzo ładne, niewątpliwie poowulacyjne. Zalecił zrobić betę, zapisał dupka... No i pytałam co ewentualnie dalej i ustaliliśmy że można spróbować z CLO w co drugim cyklu. Powiedziałam że się zastanowię, receptę w razie co dostałam... Cytologia ok bo odebrałam od razu wynik-2 gr jak zawsze :-)

Akuku nie wiem sama kiedy zrobie i czy w ogole-caly czas wydaje mi sie ze to 4 lub 5 dpo. Nie wydaje mi sie mimo wszystko zeby owulka byla wczesniej...

hej
natus to moze na razie ze zwykłym testem spróbuj? zaufaj lekarzowi-super ze endo ok:) a ciałka nie widział? to moze faktycznie dłuzej niz 4-5 dni po owu:) ja patrzac na ten wykres miałam "teorie ze w 14 dc miałabyc owu ale cos jej przeszkodziło, a za pare dni była ale z drugiego jajnika... co do CLO, warto spróbowac!!!!! a dupka jak masz teraz brac? juz teraz czy czekać na bete?
tyska co tam?
akuku jak wypieki dziś?
paulinka jak znajdziesz chwilkę napisz co u Was:)

hej

kasiol co do ciałka to nie dopytywałam specjalnie co tam wypatrzył ale sama zauważyłam że coś tam jest, może właśnie ciałko bo z tego co się zdążyłam się "nauczyć" jest ono na usg zazwyczaj jaśniejsze :-) zresztą stwierdził że owu była z prawego jajnika (zgodnie z moim bólem :tak:) i myślę, że właśnie na podstawie tego ciałka tak stwierdził. W sumie specjalnie nie dopytywałam szczegółów...
Co do dupka to kazał brać już, jak beta ujemna to odstawić po pierwszym opakowaniu, a jak dodatnia to brać dalej.
a jeśli chodzi o sam wykres to ja też tak myślałam że przez to choróbsko moje owu się zablokowała :-)
a CLO... hmm szczerze to nie wiem sama jeszcze. Naprawdę fatalnie się po nim czułam, zwłaszcza na początku a cykle wcale mega ładne po nim nie były (choć przyznać trzeba że po 3-miesięcznej kuracji ładnie się wyregulowały). A staranka mieliśmy zawiesić więc naprawdę nie wiem jeszcze jaką decyzję podejmiemy. Muszę dobrze to przemyśleć :tak:

miłego weekendu!! :**

reklama
Do góry