reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej
tyska jak obejrzała 3 wykresy to stwierdziła ze na 2 nie ma wyraźnej owulacji i ta jej słynna "słaba" owulacja miała byc jeszcze na próbe wzmocniona.
Jutro usg, mam nadzieje ze będzie wszystko ok, a wcześniej jeszcze z Kali do okulisty...
trzymam kciuki za wyjście ekip i szybkie wprowadzenie a jeszcze bardziej za owocne staranka mimo późniejszej wizyty. Doczekasz sie i Ty swojego maleństwa! Więc głowa do góry!!
natka co tam u Ciebie?
akuku pięknie 29 dni to super cykl:)

reklama
Kasiol, a u ciebie można gdzies te twoje cykle zobaczyć poprzednie?

Musze jakos gina przekonać do stymulowanego cyklu, o ile sam nie zaproponuje.

Hej,

Kasiol dzięki, że pytasz. U mnie średnio, nadal źle się czuję. Zaczynam się zastanawiać tak naprawdę co mi jest- czy to bolą mnie jajniki, a właściwie to prawy czy to boli mnie coś innego.. Poza tym cały czas czuję dół pleców i też się zastanawiam czy to właśnie ma związek z tym bólem jajnika czy czegoś, czy może to nerki albo nie woem. Dodatkowo nerwy mi strzeliły, nie śpię po nocach, cały czas płaczę i generalnie lipa.. Także zaglądam ale raczej noe piszę żeby tak ciągle Wam tu nie smęcić :-)
Trzymam kasiol kciuki za jutro i czekam na wieści co tam po usg :tak:

Tysia już niewiele Wam do końca zostało chyba :-) super że z kuchni jesteście zadowoleni :tak: fajnie że się jednak do ginka umówiłaś, może akurat owulka tak się przesunie że będzie usg akurat w czas:-) a jak nie to przynajmniej będziesz wiedziała czy owu była i czy cialko żółte się prawidlowo wykształciło i może w razie czego dostaniesz wspomagacz drugiej fazy- lutkę albo duphaston.

Akuku super że długości cykli wracają do nprmy :tak:

Miłego wieczoru :tak:

natka - przytulam najmocniej jak to możliwe. Wierze ze i do was w końcu uśmiechnie się los i będziecie wspaniałymi rodzicami.

Kasiol - kciuki zacisniete. Daj znac jak po wizycie.

Natka - owu już na USG nie zobaczę bo wczoraj wyszedł pozytywny test owu, także działamy ;)

Dzięki tysia :tak: może kiedyś... nie wykluczam ale też się nie nastawiam bo na to już sił nie mam...
super że już teścior pozytywny :-D działajcie, działajcie a ja zaciskam kciuki :-)

kasiol za Ciebie też nieustannie kciuki trzymam choć pewnie już jesteś po wizytce :tak: czekamy na wieści jak wrócisz :tak:

hej
jestem:)
wizyta udana-bo wszystko w normach;) uffff
gin powiedział ze przyszliśmy w ostatnim momencie bo mierzą do 82 mm a Felek ma 80 mm:) wiec wyznaczył znów nie 13t 1 d tylko 13t i 6 d. Przeziorność karkowa ok 1,5 1,6 choć bałam się ze przez to ze na styk-mogą być jakieś zawyzone parametry. Serce bije w normie, kość nosowa jest:) Namawiał na dodatkowe badanie pp... krwi-ale nie wzieliśmy- bo nie jest mi to do szcześcia potrzebne skoro wszystko w normie-niech na tym pozostanie. Mam jakieś normy podane musze poczytać czy aby na pewno są dobre ale wierze ze tak
Rószał raczkami że szok i miał piąstke przy buzi:)
Kali u okulisty-musi miec okulary;/ więc znów wydatek;/
odezwę sie jutro:)

Kasiol mówiłam że wszystko będzie dobrze :tak: super że wszystko jest ok, no i że udało się załapać na te pomiary bo jak widać było blisko i byście się spóźnili! Swoją drogą rzeczywiście zazwyczaj między 12 a 13 tyg rpbi się to usg genetyczne.. No ale najważniejsze ze się udało i wszystko jest w normie :tak: bardzo się cieszę :tak:
A co do okularków Kaliny to fakt że pewnoe wydatek może być niemały ale lepiej wcześniej bo wtedy jest szansa że wada u dziecka się cofnie.

Dobrej nocy :*

Kasiol super wiesci ;) ciesze sie baaardzo! !!!

Natka kochana ja nawet nie wiem jak moge Cie wesprzec..a chcialabym bardzo ; (;( trzymaj sie kochana... ja wiem ze jeszcze zostaniesz mama !!

reklama
Do góry