reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

kasiol a ja jednak przeczuwam, że te plamienia to zwiastun @. Ale zauważyłam w sumie że np. cały dzień nie mam żadnego plamienia, dopiero po korzystaniu z wc coś tam się pojawia (nie wiem, tak jakby od parcia?). Przepraszam za taką dosłowność ale nie wiedziałam jak to inaczej wytłumaczyć. Gdyby nie to że tydzień temu byłam u gina to naprawdę pomyślałabym że mam jakąś torbiel albo nadżerkę ale przecież w tydzień nic takiego nie mogłoby się pojawić, no bo skąd. Jak się nad tym zastanawiam to wydaje mi się że w poprzednim cyklu było identycznie-plamienie tylko po wysiłku. Nie mam pojęcia co to może być. Ale wtedy było jakby po nieudanej owu (wnioskując z tempki), nie wiem może to to hmm..
a Twój króliczek Felek jest przesłodki :-) mam nadzieję, że się Wam uda tak jak chcecie i że będzie chłopiec :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hej:)
w sumie mówimy o Felku żeby w razie co Kali nie była zaskoczona że może być chłopiec, bo ona wolałaby siostrę a mi to bez różnicy, oby było zdrowe bo to najważniejsze:tak:wiecie boje się ,że to faktycznie mogą być bliźniaki, a z drugiej strony wiem że to radość wielka...jeszcze 3 tygodnie do usg:-(
natka plamienia przy wysiłku się zadarzają podobno, a na pewno nie masz nadżerki? cytologia jest ok? kurcze dziwna jest ta twoja tempka bo mimo ze nisko to stabilnie! może to niedomoga ciałka, zresztą twój cykl jest tak dlugi że endo napewno jest większe niż przy normalnym 28 dniowym cyklu, wiec to może przez to?

Hej,

kasiol no, bardzo możliwe że będą bliźniaki, kto wie:-) mam nadzieję że szybko Ci przeleci ten czas do usg, za 3 tygodnie już wszystko będzie jasne :tak: może Kali będzie miała i siostrę i brata ;-)
Jeśli chodzi o mnie to gin robił dość dokładnie usg, długo to trwało zanim skończył bo wszystko dokładnie oglądał. Nic niepokojącego nie znalazł, w badaniu na fotelu też było ok. A co do cytologii to pobierał mi wymaz w zeszłym tygodniu ale jeszcze nie ma wyniku. Wzięłam wczoraj na wszelki wypadek lacibios femina jeśli miałoby to mieć związek z jakąś infekcją czy coś. Ale wygląda na to że zaczyna się z tego jednak @ rozkręcać.

natka a ten nowy cykl planujesz z clo? mysle ,że powinnaś o tym pomysleć bo dwa cykle z rzedu tak samo pokrecone, warto troche to wspomóc! widzisz ja byłam negatywnie nastawiona na to clo a już za pierwszym razem sie udało i Tobie tez tego życzę:tak:
dziewczyny co tam u Was?

Teraz ten cykl będziemy monitorować bez żadnych wspomagaczy (ewentualnie duphaston ale to nic pewnego). Zresztą ja po CLO nie miałam ładnych cykli, na mnie w sumie kiepsko działało a czułam się źle, zwłaszcza na początku, więc nie wiem czy zdecydowałabym się znowu na taką kurację. Może tak ma po prostu być że nie pojawi się u nas dzieciątko, nie wiadomo co jest nam pisane...

Ciekawe co u reszty dziewczyn, paulinka ma pewnie co robić przy chłopakach... A ciekawi mnie też czy akuku wróciła do pracy. tyśka pewnie zalatana na urlopie :-)
nuuuśka zaglądasz jeszcze do nas czasem??
Coraz bardziej pusto się robi u nas ostatnio:-(

Natka ja pisalam ale chyba wiadomosc sie nie dodala :( a pozniej nie mialam czasu znowu pisac.
A wiwc nie wrocilam jeszcze do pracy choc powinnam juz od 17 wrzesnie. Teraz jestem na bezplatnym i czekalam a menager zadzwoni..bo zostawilam mu kartke ale nie oddzwonil wiec dzis sie tam przwjade...bo juz tylko polowe pensji dostalam ;(

Dzis mam 12 dc i narazie zadnych zwiastunow owu...a twstow nie kupilam...zapomnialam.

Emilek od wczoraj przemieszcza sie w przod ..prawie raczkuje :)
Codziennie zajada 3 inne posilki niz cycus.
Dzis w nocy lapal mnie za koszule i sie tak podciagal do mnie hehhe ;)

Ja w koncu zalozylam sobie stronke na fb z tortami znajdzieje mnie pod AgatasCakes.
Jak mozecie to polubcie i udostepniajcie :)

Nie cwicza ale waga mi spada ostatnio wiwm ze bez cwiczen sie nie obejdzie ale narazie czasu brak no i mama jest u mnie..ahh
Jednak wole mieszkac sama z m i dziecmi. Wiec oby do grudnia w ciaze zaszla.

Emil placze ..

Kasiil jeszcze chwilka i usg ;) a ja ci zycze blizniakow ! Mimo wszystko ;)
Najwyzej wyjedziecie do uk :D

Natka nie pisz tak ze nie jest wam dane...bo jest... !!! Juz jestes mama Malgosi ktora niestty odesLa ale czuwa nad wami i zesle wam malego aniolka ;) zobaczysz !!!

akuku to trzymam kciuki żeby jednak udało się spotkać z managerem i dogadać jeśli chodzi o grafik. A nie będziesz miała problemu z powrotem do pracy skoro wzięłaś urlop bezpłatny?
fajnie, że Emilek już zaczyna zajadać pierwsze posiłki poza mleczkiem :-)
poszukam tej Twojej stronki na fb później :tak:
akuku wiesz, ja mimo że już po tym wszystkim nie mam jakichś wielkich nadziei że w ogóle mi się uda kiedyś urodzić zdrowe dziecko, to na razie jeszcze walczę. Chociaż ze dwa cykle, a później zobaczymy co dalej. W całej tej sytuacji jedno co mnie jeszcze jakoś trzyma przy życiu to to, że codziennie mogę iść do Małgosi na cmentarz. Staram się wierzyć, że ona gdzieś tam jest i jest jej tam dobrze...
Choć z dziś z tego wszystkiego posprzeczałam się z M. Chyba oboje mamy już tego wszystkiego powoli dosyć...
no a @ rozkręciła się na całego.

Natka nie powinno byc problemu bi mam prawo wrocic po roku od zaczecia macierzynskiego w tym 9 miesiecy patne i 3 nieplatne.
Ale zobaczymy jak to bedzie.

Wiem ze wam obojgu ciezko dla tego zycze szybkiego zafasolkowania bo tak naprawde tylko to bedzie w stanie was troszke uzdrowic...

hej dziewczynki.

Ja Was czytam codziennie, tylko dni takie do bani ze nie ma co pisac eh....Ł.na tych nockach pracuje caly czas, w domu wiec w sumie jestem sama, bo jak nawet jest to spi...juz mu powiedzialam, ze ma zejsc od przyszleog msc na normalne zmiany, bo wszystko stanelo w miejscu, albo wywrocilo sie do gory nogami, zaczynajac od samych staran bo fizycznie nie ma kiedy i gdzie.
a tu owu za pasem...:zawstydzona/y:dzis sluz piekny, rozciagliwy, stawiam na owu w weekend, wiec moze uda mi sie jakos Ł. wykorzystac, zeby strzelic choc ze dwa serducha.

tysia hop hop gdzie Ty sie podziewasz ?? na urlopie dalej jestes :) ?

kasiol czytam i czytam kochana ale w koncu nie wiem. Robilas betke czy nie ? To byl Twoj pierwszy cykl ze stymulacja prawda ?

akuku hehehe ostatnio sie zastanawialam...ile Ty dzieci Agatko jeszcze planujesz ??? :-):-) Ja proponuje az do coreczki ;D
A swoja droga, jak bedziesz potrzebowac pomocy, pisz, przesle Ci info na temat planowania, i pomoge jak bede mogla, bo widzialam, ze zagladalas na watek planowania wiec trzymam mocno &&&&&

natuś nie rozumiem w takim razie....gin potwierdzil ze owu byla a pare dni pozniej dostalas @ ?? wiesz co, ciezko pomylic, owu z czyms...nawet nie wiem z czym innym :zawstydzona/y: a na wizytce gin mierzyl Ci endometrium ?

reklama
Nuska to bedzie (jesli sie uda) ostatnie planowane haha ;)
Wiec nie zamierzam...a teraz jak sie szybko nie uda to odpuscimy bo nie chce duzej roznicy...
C do planowania plci to nie wiem czy chce sie w to bawic... ja i bez tego mam problem z zajciem w ciaze... bedzie co ma byc.. choc ostatnio staram sie wiecej nabialu jesc.

A wiesz moze czy ksrmiac piersia moge jesc wiesiolek ?

A Ty dzialaj teraz ;)

Do góry