reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Hej.

A tu znowu takie pustki hm... jak tam po weekendzie tysia? Pewnie znowu całe dnie na budowie?
Kasiol a jak tam u Ciebie? Czujesz się już ciążowo?
Paulinka , akuku co u Was?
Nuuuśka jesteś? jak tam?

u mnie lipa. nie wiem nawet co pisać bo nie mam w głowie żadnej pozytywnej myśli.
na jutro naszykowałam sobie drugi termometr żeby zmierzyć tempkę dwoma i zobaczyć czy faktycznie jest taka niska czy mam słabe baterie w tym moim albo coś. nie mam pojęcia co się dzieje u mnie ale pomimo tego że na usg było widać owulkę to wykres tego nie potwierdza.

hej
natka nie martw się w końcu owulacja potwierdzona, a tempka hmmm, oby podskoczyła choć i takie pokrecone cykle były szcześliwe czego Ci życze:)

u mnie brak większych ciążowych dolegliwości, oprócz zmęczenia...

ale cisza, tyśka urlopuje... akuku jak z pracą w końcu?

Tak więc Natka czekaj do tego szczytu progesteronu:) A jak nie to może ciałko żólte trzeba wspomóc:) Albo jak u Kasi wzmocnić owulację:)

Hej,

Wiecie dziewczynki, mnie najbardziej dziwi to że nie miałam nigdy takiego cyklu. Jak była owulka to zawsze tempka ładnie skoczyła i był podział na dwie fazy, a teraz totalnie nic. Choć powiem Wam że nie pamiętałam szczęśliwego cyklu paulinki :-) nawet nie kojarzyłam że też nie miałaś takiego ładnego dwufazowego. Także kto wie, może i u mnie jeszcze podskoczy.. i tak nie zostaje mi nic innego niż czekać. Dziś brzuch mnie bolał rano jak na @, wieczorem w sumie też, więc kto wie, może @ przyjdzie wcześniej. Zobaczymy.

kasiol w sumie dobrze że czujesz tylko zmęczenie i nie męczą Cię żadne mdłości :tak: a w pracy już wiedzą?

paulinka jak Twoje chłopaki?

hej
ale cisza
ale wrzesień z reguły zapracowany, zabiegany...ehh
tyska sie urlopuje i to napewno pracowicie:) dobrych wyników jutro:)
natka twój cykl jest tak mega dziwny ze musi być szcześliwy!!!!! powiedz mi było widoczne ciałko żółte? moze dupka powinnas łykac odrazu?
co tam u was dziewczyny?

Hej,

kasiol ja tu zajrzałam rano ale była cisza więc się nie odzywałam:-)
Co do monitu to ciałka żółtego jeszcze nie było, było bardzo dużo płynu po pęcherzyku, gin mówił że owulacja była dosłownie kilka godzin temu, prawdopodobnie rano tego dnia gdy miałam wizytę. Duphaston mam brać po ewentualnym pozytywnym teście, na razie postanowiliśmy nie mieszać z hormonami żeby organizm doszedł do siebie. Jeden, dwa cykle będą bez wspomagania, tylko z monitem. Ewentualnie później coś włączymy.
A co do tego cyklu to ja nie sądzę żeby coś z tego było, dziś myślałam że @ dostanę ale na razie cisza:-) generalnie dziwnie się czuje, znaczy czuję zbliżającą się @. Zastanawiałam się też czy gin mógł pomylić ten płyn z czymś innym, znaczy że to nie było zwiastunem owu ale nie wiem, pękniętej torbieli czy coś. Ale z drugiej strony widać też było że endo faktycznie przekształca się poowulacyjnie więc sama nie wiem co myśleć:-)

reklama
Natka a może to jakaś torbiel pękła czy coś? Bo to wygląda jakbyś dopiero była przed owu... Dziwne to wszystko...

Do góry