reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Paulinka najchetniej bym teraz zrobila ale po co skoro i tak wyjdzie negatywny ;(
Ale przynajniej kilka dni po tescie czekam grzecznie na @ ktora nie przychodiz i znowu mysle.
Nie wiedzialam ze testy moga nie wychodzic tak dlugo i tylko sie czlowiek nakreca.. choc mowie ja czekam na @ bez nastawiania sie a tu nadal nic.

Co do dziewczynki to watpie bo przy dziewczynkach podobno szybciej hormon wzrasta wiec jakby co to chlopak hehe

reklama
Hej,

Jejciu ale ja mam dziś ciężki dzień ;-) tak mi się nic nie chce że szok :-D a spałam do 13 hehe ;-)

akuku szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby przy karmieniu testy nie wychodziły z powodu tego że hormon nie dociera do moczu. Ale nie wiem, może faktycznie to jest możliwe? Choć moim zdaniem w pierwszych tyg ciąży hcg wzrasta tak szybko i osiąga tak duże wartości że nie wydaje mi się żeby to było możliwe. Ale podkreślam że nie wiem jak jest, a to jest tylko moje zdanie :-) uważam też że test z krwi jest najlepszym wyjściem bo będziesz wiedziała na 100%. A kiedy do pl lecicie?

Matka ja nie wiem tylko kombinuje... ale mowie poczytalam troche i widze ze sa kobiety ktirym testy nie wychodzily a ciaza byla potwirerdzina na usg.. co wcale nie oznacza ze u mnie tak bedzie..moze mam zwiroeania hormonalne.. moze na cos chora jestem? Tfu tfu.. moze najzwyczajnie nie mam miesiaczki bo karmie..ale to jest dziwne bo od porodu mam miesiaczke i tak mialam po chlopakach..co innego jakbym od porodu nie dostala.. ehh

Aa i test negatywny ale przynajmniej znowu mysle ze @ pewnie jutro przyjdzie. Poczekamy zobaczymy ;)

Natka przy Alexie nie mialam miesiaczki wiec poszlam do szpitala tu (bylam z kolezanka w innej sprawie ) i przy okazji poszlam na ginekologie ..powiedzialam ze chyba jestem w ciazy i zribili mi usg dopochwowe na ktorym nic nie bylo widac ...test ciazowy negatywny i pobrali mi krew ... po kilku dniach zadzwonili do mnie ze najprawdopodobniej jesten w ciazy ale pewnosci nie maja bo bete mialam na pograniczu ... no i powtorzyli mi drugi raz i wtedy potwierdzili ciaze... do tej pory nie wiem jak mnie przyjeli w szpitalu tak z dochodzonego hahaha ja wtedy nie znalam tutejszej sluzby zdrowia i nie mowilam dobrze po angielsku..pewnie mnie za jakas oblakana bienda malolate wzieli bo przeciez 18 lat mialam haha.
Z Vikim mi wyszedl odrazu a nawet prze terminem @ ..
Tak wiec sama nie wiem co myslec mam... ale mowie jam do ppwrotu z pl @ nie dostane to pojde tutaj na bete i poprosze odrazu o inne podstawowe badania zeby sprawdzili co mi moglo @ zatrzymac jesli to nie ciaza... tylko dziwia mnie te mdlosci byly slabe od kilku dni..a dzisiaj to myslalam ze zdechne nawet cola mi nie pomogla.
Myslalam ze cos mi na zoladku siedzi..

Rzeczywiście powiem Ci że dziwne to wszystko u Ciebie hmm... I te mdłości że Ci się tak nagle pojawiły..., może to przez wysoki poziom hormonów w II fazie cyklu? A kiedy do pl lecicie?
Nie możesz iść do lekarza u siebie? Jak zrobią Ci test w przychodni i wyjdzie pozytywny to wiadomo. A jak negatyw to pewnie i tak skierują Cię do gina żeby sprawdził co się dzieje że tak długo @ nie dostajesz. A ginek zrobi usg i będziesz wiedziała czy czasem coś się tam jednak nie wykluło :-) po co czekać do powrotu z pl :-)

Natka lece w piatek a wracam we wtorek wiec duzo czasu nie zostalo... na usg i tak teraz bh nic nie wyszlo... zreszta najpierw zrobia z krwi pewbie i bede musiala czekac kilka dni na wyniki a wole byc tutaj bo oni dzwonia z wynikami. Do 16 wrzesnia wytrzymam zalewdie 10 dni.
No wlasnie te mdlosci okropne dzisiaj.. :( do tego sutki mnie bola okropnie..zgage mma zawroty glowy ..sennosc...
I wszystko mam zwalac na zmeczenie po nieprzespanych nockach ? Albo ciaza albo jest cos nie tak..i to mocno nie tak ;(
Zobacze jak sie jutro bede czula..
Najlepiej zeby ta @ przyszla jak ma przyjsc i tyle ..

Ty masz 38 dc, u mnie przy późniejszej owulacji (18-19dc) w 48dc już było serduszko także na pewno choćby pęcherzyk ciążowy byłoby widać jeśli to ciąża. Ale skoro wytrzymasz te 10 dni to jak chcesz :-) w każdym razie życzę poprawy samopoczucia :tak: no i oczywiście żeby wszystko szybko się wyjaśniło.
Dobrej nocki :-)

reklama
Do góry