reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol no ja też się bałam tych bledziochów zawsze, no ale miejmy nadzieję że to tylko dobry znak i jutro będzie wyraźnie widoczna druga kreska:* to jutro się bawisz na imprezie:-) fajnie!

Nuuuśka nasza polska wieś też jest piękna :-) czasem można natrafić na naprawdę piękne widoki :tak:
I mnie psychicznie średnio no ale tak już pewnie zostanie. Gin i wszyscy dookoła mówią że przestanę tyle myśleć i zadręczać się dopiero jak będziemy mieć kolejną, zdrową ciążę. No i generalnie od @ (jak w końcu przyjdzie....) wracam do pomiarów, a od kolejnego cyklu mamy zalecenie starać się dopóki organizm jeszcze "pamięta" stan hormonalny ciąży. Ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. A co tam u Ciebie?

reklama
hej,

nuśśka masz racje, dupka nie mam, niepotrzebnie dzis zrobiłam test-mysląc ze wszoraj był bladzioch dziś powinnien byc wyraźniejszy- a nie jest - jest porównywalny bladzioch, zaraz jade z Kali do alegologa, w tesco kupie sobie pepino 10 na jutro a dziś UMAWIAM mojego męza na badanie, najwyzej odwolam jakby jakimś cudem to jednak była fasolka:) na stronie invidmedu jest napisane wstrzemiężliwość 3-5 dni, czyli jak bedzie wiecej np 7 to już gorzej?
nasza polska wieś tez jest mega:) Grecja to marzenie-od obejzeia filmu "mama mia" chce mi sie tańczyć w greckich klimatach:) a polskie mazury-to bajka, teraz zwiedzimy Karpacz i okolice i tez zapowiada sie nieźle:)
miłego dnia

witam,

Kasiol - mocno trzymam kciuki. Ile się staracie, przypomnisz mi?

Co do badan jeśli jest dluzsza przerwa mogą wyjść obniżone parametry i wtedy nie wiadomo czy sa gorsze wyniki ze względu na dlugi okres bez seksu czy dlatego ze generalnie sa złe.

Oby badanie nie było potrzebne ;) Ja wierze ze to ciąża i już się ciesze ;) siedze i się uśmiecham do kompa ;)

Kasiol trzymam kciuki i daj rano znać jak jutrzejszy test! Co do wstrzemięźliwości to 5 dni to max, po 7 wyniki są niezbyt wiarygodne więc szkoda wyrzucać pieniądze. Z tego co pamiętam najbardziej optymalne jest żeby były to 4 dni :-)

hej
juz po wizycie u alergologa, ale głowa mnie dzis boli-chyba od klimy w aucie:( ( mówiłam że jest zbędna :tak:) kupiłam pepino -myśle że to czułośc 10 , więc jak coś ma wyjść to wyjdzie, a jak nie to na jutrzejszej imprezie zaszaleje dla odreagowania tego całego bajzlu w mojej głowie :wściekła/y: aaaaa termin mam-y na 30 na godzine 12:40, badanie podstawowe.Choć szczerze nie czuje się jak na @ wredną-co najdziwniejsze w tym wszystkim.
tyśka my już 2 lata niepowodzeń, choć pierwsze próby były juz tak w lutym 2012, a tak porzadnie to właśnie od czerwca 2012 ;/
natka a poradnia genetyczna? mieliscie już wizyte?

Ostatnia edycja:
hej
pepino negatywny więc nic z tego nie będzie:zawstydzona/y: ale wiem jedno, jednak duphaston by mi się przydał na ta drugą faze, coś się musiało dziać skoro sie pojawiła, wczoraj tez jeszcze jakiś cień był, dziś nic nie widziałm na pepino, ale w sumie spodziewając się czegos mocniejszego jak nie było, dałam sobie spokój, tempka poleciała też , wiec test był formalnością. Plus :tak: taki,że mamy wizyte na badanie ustaloną, a jak dostane wyniki moge isć nareszcie na zaległą cytologie i jesli badania będą ok, może gin zrobi mi badania po raz kolejny? No i na cyklach z dupkiem zero wcześniejszych testów!!!!! szkoda moich nerwów i nadzieji :zawstydzona/y: no nic, dziś dużżżo pracy-bo ostatni dzień przed uropem,
buziaki dziewczynki:)

Kasiol jejku znowu kreseczka i njc z tego ;( biedna Ty !! Lykaj tego dupka w drugiej fazie . Trzymaj sie kochana...

Emilek nadal chorutki ale wczoraj bylam go odluchac ( juz 3 faz) i oskrzela / pluca czyste. Choc az czuje wibrajce ja dole. Ale lekarz mowi ze widzielina w gardle powoduje takie wibracje.
Mimo choroby jest baardzo pogodny ..wczoraj mi mocno zasnal przed lekarzem ..akurat jego pora..obudzilam go i dr moei do niego a Emil usmiech i odlot zamknal oczka hehe. Potem jak go badala stetoskopem w smiech (ostatnio tez sie smial) jest bardzo pogodnym dzieckiem ;)

Alex i Victor niedlugo koncza szkole i przedszkole . 19 sierpnia Alex idzie do 2 klasy a Viki do 1 ;);)

Ja juz musze powoli myslec nad poeroten do pracy...a zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce ;( nie lubie tej pracy...ale zawsze staly pewny dochod...

Nie wiem o jeszcze mam pisac... u nas wszystko w miare oki.

reklama
Kasiol kurcze... Moim zdaniem faktycznie powinnaś spróbować z luteiną lub duphastonem. Bo jak dla mnie to wygląda na niewydolność ciałka żółtego, zbyt mało progesteronu...
Szybko udało Ci się na badanie umówić, krótki termin. Mam nadzieję że wyniki będą ok :-)
Co do poradni gen to wizytę mamy 1 sierpnia także jeszcze trochę.
Ja mam dziś, zresztą tak jak wczoraj, kolejny kiepski dzień... wiecie co mój mądry mąż wymyślił wczoraj (chyba na pocieszenie)? Mówi do mnie tak: w maju, albo nawet jeszcze w kwietniu będziemy mieli już dzieciątko. Wieczny optymista normalnie, liczy że za pierwszym razem trafimy :p podziwiam że po tym wszystkin jeszcze był w stanie tak pomyśleć, a już tym bardziej powiedzieć to głośno :-)
Kasiol miłej zabawy na dzisiejszej imprezie :-)

Akuku a kiedy wracasz do pracy? Co z Emilem- żłobek, przedszkole?

Ostatnia edycja:
Do góry