reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Niestety dziewczynki, to prawda że każdą możliwość trzeba brać pod uwagę... My mieliśmy już za sobą rozmowę na temat ewentualnej adopcji jeżeli przez kolejne miesiące nie będzie się udawało. in vitro nie braliśmy pod uwagę bo nas zwyczajnie nie byłoby na to stać.
wiem, że pewnie pomyślicie że teraz (w tej sytuacji) to mi łatwo mówić, ale naprawdę nie traćcie nadziei :*
prawda też, że staranka nie mogą przysłonić normalnego, codziennego życia choć tak naprawdę wcale nie jest to łatwe. Może to śmiesznie zabrzmi, ale u nas naprawdę kluczem do sukcesu okazały się problemy rodzinne - kiedy się zaangażowałam myślami żeby jakoś pomóc rodzinie uporać się z tą sytuacją, która się pojawiła starania zeszły na dalszy plan (zresztą z M. wtedy tez mieliśmy "gorsze" dni) i wtedy zaskoczyłam... a w tym cyklu nawet nie byłam u gina, nie brałam żadnych wspomagaczy ani nic - tylko folik.

akuku ja się zupełnie nie martwię wagą :-) i nawet dziwię się że mało jem bo jakoś nie mam apetytu a spodziewałam się że będę jadła ilości jak smok :p tylko to jest właśnie niespodziewane - jem mało a tak szybko tyję :-D

kasiol a Ty od wizyty u gina to się nie wymiguj!!! trzeba sprawdzić czy antybiotyk pomógł i czy spowrotem cytologia jest w normie :-) choć na pewno tak jest:tak:

reklama
natka ja Ci powiem ze u nas adopcja nie wchodzilaby w gre, jesli juz to tylko i wylacznie ivf .Choc niestety jak piszesz - to koszty i to wcale nie male, choc przy programie ministerialnym powiem Ci ze na prawde da sie przezyc:blink:

Przyznam szczerze że nie sprawdzałam jakie są kryteria wyboru tych par, dla których jest refundacja ale jeśli jest szansa to na pewno warto sie nad tą opcją zastanowić :-) choć na razie widzę tempka pięknie pnie się w gore takze z całych sił zaciskam kciuki:tak:

Miłego dnia :*

Witam

Przepraszam ze caly weekend sie nie odzywalam ale zwyczajnie nie bylo czasu. Na wizycie jedynie dowiedzialam sie ze po nadżerce nie ma sladu. Gin stwierdzil ze USG mi robic nie bedzie, bo zawsze wszystko bylo ok wiec na pewno jest ok. Smial sie ze im mniej wiem i mysle tym lepiej. Mam zajac czyms glowe i przestac myslec o staraiach o dziecko. Nastepy raz mam sie zglozic w ciazy :-)
I wiecie co.... jakos wcale mnie jego postawa nie wkurzyla. Nie wiem dlaczego ... Moze po prostu mam dosc doszukiwania sie jakis nieprawidlowosci ... Nasienie G jest slabe, to fakt. U mnie wyglada wszytsko ok/ Teoretycznie powinna byc ciaza tylko przez gorsze nasienie to troche potrwa... Uzupelnilam suplementy G o vit C i zamienilam ProMen na Androvit.

Poki co jestesmy na maksa zajeci budowa. Mam nadzieje ze zajmie nam to na tyle glowe ze przestane myslec o dziecku. Jak sie nie uda do konca roku pojdziemy na IFV czy ISCI ... w zaleznosci od wynikow badan .

Padam z nóg bo dzis caly dzien gruntowalam podlogi pod wylewki ... rąk i pleców nie czuje.... Jak tak ma ten tygodniowy urlop wygladac to ja w poniedzialek za tydzien z przyjemnoscia wroce do pracy ;)

hej
tyśka tak myślałam ze duzo pracy:) a teraz urlopik:)??
nuśśka , tyśka trzymam kciukasy za wasz cykl!

ja już z @ od wczoraj, tak jak myślałam antybiotyk zrobił swoje bo wczoraj był 25 dc:/

Cześć dziewczyny:)
nie mam jakoś weny ostatnio pisać.... Wymęczona powoli się robię:( W nocy spać nie mogę, Do tego zęby mnie bolały- po wizycie u dentysty nadal mnie ćmi coś tam:( W dzień ładnie więc w sumie zawsze sobie jakieś zajęcie znajdziemy. Ucieka mi dzień za dniem, ale z tego to się akurat cieszę. Niech mijają jak najszybciej:)

Czesc dziewczynki :*

Tysia może to i dobrze że macie tyle roboty bo to że nie będziecie tyle myśleć o staraniach może tylko pomóc :-) cieszę się że po nadżerce nie ma śladu :-)

Kasiol a to ci @! Szybko przylazła... Ale przynajmniej szybciej zaczęłaś nowy cykl i szybciej zaczniecie staranka :-)

Paulinka Ty już prawie na ostatniej prostej :-) teraz to już Ci przeleci! Wszystko przygotowane? :-)

Nuuuśka co u Ciebie? dobrze kojarzę że niedługo powtarzacie badania Ł? Ciekawe czy suplementy jeszcze bardziej je poprawiły :-)

hej
tyśka tak myślałam ze duzo pracy:) a teraz urlopik:)??
nuśśka , tyśka trzymam kciukasy za wasz cykl!

ja już z @ od wczoraj, tak jak myślałam antybiotyk zrobił swoje bo wczoraj był 25 dc:/

Tak, mam urlop do konca tygodnia ;)
Kasiol - może dobrze ze cykl szybko sie skonczyl skoro jest tak czy inaczej bezowocny. Trzymam kciuki za nastepny. Kiedy robicie badania nasienia?

hej hej :)

nie mialam wczoraj czasu zeby zajrzec,

natka w poniedzialek mamy badanie, wyniki pewnie standardowo nastepnego dnia ale mam nadzieje, ze wczesniej dostane je na konto.

kasiol widzialam wczoraj Twoj wykres, i tez od razu pomyslalam, ze antybiotyk namieszal troche choc FL mialas wedlug wyznaczenia owu przez ovf 12-dniowa wiec nie jest wcale tak zle :blink: macie jakies plany na najblizszy czas kochana ? badania, wizytka ?

tysia im mniej czasu tym mniej szans na myslenie wiec wierze ze wkrotce Ty rowniez zobaczysz I I . W koncu tylko my trzy zostalysmy jeszcze tutaj :blink:

paulinka jeszcze troszke i bedziesz juz rozpakowana z malenstwem na swiecie :) strasznie ten czas leci, to juz prawie 32tc a ja pamietam jak cieszylysmy sie z Twojego testu.

Milego dnia dziewczynki.

Ostatnia edycja:
reklama
hej
tyśka badanie nasienia hmmm:) pewnie nigdy widząc podejście i zainteresowanie mojego m. ale nie chce mi sie nawet o tym myśleć;/ teraz mój m. ma wgłowie wyjazd z kolegami w góry w skałki i o niczym innym nie myśli- bo ja jestem w tym zwiazku tylko od płacenia rachunków i wysłuchiwania o jego niespełnionych marzeniach ;/

nuśśka musze isc na kolejną cytologie ale na nieszczeście jestem w tym miesiącu tak spłukana ,że nie wiem jak to zrobić-najlepiej umówiłabym sie po wypłacie na koniec miesiąca;/ ach szkoda gadać;/ wydaliśmy tysiąc złotych na naprawe auta i jestem w ciemnej d... :(
ja chyba odpuszczam, bo sił nie mam , wsparcia w rodzinie też

Do góry