reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Może spróbuj jeszcze raz wcisnąć "udostępnij wykres" tam pod nim kasiol? Może mu się coś zawiesiło :-)
Trzymam kciuki żeby tempka nie spadła jednak :-) a masz jakieś objawy "małpowe" lub fasolkowe?? :-)

reklama
natka raczej @ choc łagodne, czuje ze to nie ten cykl ale tempka mnie zadziwia,z Kali nie bolało mnie nic:( pewnie jutro spadnie, bo bardzo czesto miałam 2 faze 16 dniową i leciała na 15, ale łykne dzis dupka:)

udało się, nie wiem dlaczego mi sie tak porobiło ale musiałam jeszcze raz udostępnic wykres i wkleic ...
no ostatnia tabletka łyknięta-niech sie dzieje wola nieba:) tempka wysoko ale jakoś nie czuje ,żeby sie udało, dziwi mnie to...
za chwile zaczynam kontrole;/wiec bardzo mi to związuje ręce.Zawsze plus taki,że może dupek troche mi to moje ciałko żółte pobudzi do działania-ten cykl to pokazuje :)

czy ja przypadkiem sztucznie nie podnosze soebie tej tempki i przez to mimo tego ze ciazy nie ma wygląda to obiecująco? mam mętlik w głowie;/ gdyby choc cienia był na teście:( czy aby napewno odstawienie nagłe dupka odrazu powoduje poronienie? przecież to tylko podnosi poziom a juz powinno byc po zagnieżdzeniu? hmmmm

Ostatnia edycja:
Kasiol ahh mam dobre przeczucia!! :-) dasz radę załatwić sobie receptę na dupka? Niedobrze teraz go przerywać... Testy nadal negatywne?
Powodzenia na kontroli :-)

Nuuuśka a co tam u Ciebie??

Miłego dnia :*

natka mam recepte-a raczej odpis na kolejne dwa opakowania, test wczoraj był tez negatywny-mam jescze jeden i nie chce go narazie robić, jesli chciałabym brac dupka jescze to musze po pracy wjechac do miasta wykupic recepte;/ beta jest tylko rano do 12 a ja mam od dzis kontrole i nie dam rady, dlaczego te testy są negatywne a tempka taka ładna:(
nuśśka co ty na to?
edytowałam post wyżej:)

Kasiol tempka ładnie się utrzymuje:) Może u Ciebie beta wolniej jakoś się produkuje... Niektórym testy wychodzą dopiero tydzień po terminie @.
Natka a Twój suwaczek gdzie? W którym już jesteś tygodniu, bo przez ten szpital straciłam jakoś rachubę...

Hej! A ja i tak bede sie upierac ze to wina dupka jest i tempka jest wysoko. Ja Was nie umiem zrozumiec ostatnio. Skoro lekarz kaze brac 10 dni zrobic test jesli negatywny to odstawic to chyba wie co mowi?! Sorry ze sie tak unosze ale wkurza mnie to ze na wlasna reke sie cos cuduje. TO nie sa witaminy przeciez.

Kasiol fakt wykres wyglada ladnie,nawet bardzo ladnie ale skoro mowisz ze testy nadal negatywne to przepraszam bardzo ale chyba hormon nie przyrasta dopiero po terminie @. Gdzies mi cos swita ze uzywasz 10? jesli tak no to tym bardziej nie wierze ze na 10 nie byl by cien cienia.
I wcale nie dziwie Ci sie ze masz metlik jak tu dziewczyny piluja Ci w glowie.

Osobiscie dlatego przestaje tu tak czesto wchodzic. Bo jak widze jak produkujecie ta nadzieje bo jutro napewno bedzie pozytyw albo ze tempka jest tak piekna i wykres napewno jest ciazowy. To ja dziekuje bardzo ale chyba dokladacie troche cierpienia innym. Chyba kazda zna swoje cialo najlepiej. Ja rozumiem ze jestescie tu po to zeby sie wspierac ale bez przesady.

Kasiol mowilas ze faze lutealna masz czasem 16 dniowa wiec jutro sie okaze co i jak sie swieci. Ale ja i tak bede sie upierac ze to zasluga Duphastonu. W koncu to progesteron i nie wazne czy naturalny czy sztuczny. On bedzie podnosil temperature.

Patu$ka nie zgodzę się z Tobą do końca. Duphaston nie podnosi temperatury- u mnie widać to chociażby na tym że w cyklach z nim moja temperatura jest ogólnie niższa niż w cyklach bez niego- czyli kiedy naturalnie mam go mniej bo dostarczam sztuczny "z zewnątrz" to temperatura jest niższa, to chyba o czymś świadczy.
Druga sprawa mój gin NIGDY nie powiedział zeby zrobić test po 10 dniach i odstawić jeśli negatyw. Po 10 dniach zrobić ale betę- jeśli ona negatywna to wtedy odstawić. To że ja nie robiłam bety tylko test to tylko mój wybor (głównie związany z finansami). Mój gin powiedział ze negatywny test na tym etapir nie jest wiarygodny.
Kasiol zrobi oczywiście co chce, my tylko możemy jej radzić i dzielić się swoimi doświadczeniami. Ja to robię i jeżeli Tobie to przeszkadza to przykro mi. Kasia i tak decyzje podejmuje sama i jezeli nie będzie cchciała to nie będzie się do naszych rad "stosowała".
Rozumiem też Twoją frustrację bo wiem, zresztą wszystkie wiemy jak ciężkie są długie starania- wszystko irytuje, każda zludna nadzieja boli bardziej, a łzy cisną się do oczu kiedy innym się udaje...

Kasiol tak jak napisałam, zrobisz co zechcesz, ja bym jednak na Twoim miejscu duphaston brała dalej do czasu @ lub pozytwnego testu/bety.

Paulinka suwaczka nie będzie dopóki gin nie potwierdzi że wszystko jest dobrze... Na razie staram się "cieszyć bardzo delikatnie" :-)

reklama
patu$ka nie podoba mi sie Twoje podejscie do Nas ostatnio na prawde...chyba troche przesadzasz. Nie uwazam zeby ktos kasiol pilowal w glowie chyba nie bardzo czytasz co piszemy. Duphaston nie ma wplywu na wartosc progesteronu ani temperatury w II fazie cyklu wiec co Ty piszesz ze to jego wina ????????? Co innego Luteina ale Duphaston nie ma wplywu na pewne rzeczy, @ nie zatrzyma wiec jesli ta ma sie pojawic to sie pojawi. Piszesz ze niewazne czy progesteron jest naturalny czy sztuczny ?? A skad Ty wzielas taka wiadomosc ?? bo uwazam ze tym mieszasz w glowie, wiem ze masz ciezki okres ale nie wyzywaj sie na innych przez to.
Wybacz ale ostatnio to Ciebie coraz ciezej zrozumiec :/
Mam wrazenie ze czepiasz sie wszystkiego czego mozna. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale Ty negujesz wszystko co mozna, bo ja na sile szukam powodow tego ze sie nie udaje, a natka przesadza ze to moze byc zasluga Dupka.
Stalas sie bardzo przykra...takie jest moje zdanie niestety.

kasiol uwazam,ze nie powinnas odstawiac dupka

Ostatnia edycja:
Do góry