reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej:)
patuś wiem o co może ci chodzić, co do dupka jak brałam go pare cykli temu chyba ze 3, był to pierwszy cykl po pozytywie i @, miałam go brać od 16 dc przez 14 dni-wtedy mimo ,ze go brałam tempka spadła-i to bardzo nisko i tak utrzymywała sie przez długi czas( a ja go łykałam przepisowo -skoro ginka kazała) az do odstawienie i wtedy po 2 dniach przyszła @, teraz kazała brac 10 dni tylko i jak @ nie przyjdzie zrobić test... wiem ze nie ma się łudzić bo jak już @ przychodzi boli to o wiele bardziej niż "trzeźwe" spojrzenie na sprawę.
z drugiej strony chwytamy się każdej możliwości, jeśli łykanie jeden dzien dłużej moze jakoś pomóc to dlaczego nie spróbować? wiem ze test jest negatywny-nawet cienia nie zauważyłam ale wiem tez że siostra robiła testy przez tydzień ponad od terminu @ i Staś ma już pół roku, mówiła ,ze pewenie zaszła przed @ bo nie prowadziła obserwacji-ale skoro testy nie wychodziły-ale z usg jasno wynikało że zaszła w połowie cyklu.Jutro na bank tempka spadnie i nie łykam więcej dupka:)tez oglądałam wiele wykresów i w wiekszości testy wychodziły od 9 dpo i mam tego świadomość,bo ponad dwóch latach starań i szukaniu co miesiac "podobnego"wykresu z szczęsliwym zakończeniem wiem ze za duzego wpływu teraz na to już nie mam, nie wiem czy lepiej miec pesymistyczne nastawienie, czy wierzyć optymistycznie w sukces-bo oni jedna ani druga postawa nie przyniosła mi spokoju i upragnionego szcześcia.
nuśśka czuje że ten lakarz doprowadzi kuracją do szczęśliwego finału:)
natka :) jak fasolcia twoja "dokucza" Ci juz jakoś?
akuku buziak dla Emilka i chłopaków:)
paulinka jak było w szpitalu? jednak córa???????

reklama
Kasiol nie ma co się nastawiać, to jasne.. Ale ja kochana i tak mimo wszystko trzymam kciuki:* walczymy do końca :-)

A co do mnie kasiol to mdłości minęły, zostały tylko zawroty głowy. No i generalnie jestem strasznie blada i oczy mam popuchnięte co oczywiście w pracy wszyscy zauważyli.. No ale tłumaczę to wszystkim tym że jeszcze nie do końca przeziębienie puściło ;-)
A dziś plecy mi strzeliły chyba :/ nie mogę ani usiąść ani wyprostować się bo kłuje jak diabli :/

Cześć dziewczynki :*

Ja już w pracy... Dziś na 6:00 bo w tym miesiącu nadgodziny robię.

Kasiol jak tam dziś??

Miłego dnia :*

hej:)
u mnie dzis o dziwo nie spadło drastycznie choc wiem ze spadnie, w prawdzie pierwszy pomiar był wysoki( przez chwile myślałam ze to 36,10 a nie 36,70) ale dwa kolejne były już niższe 36,63, 36,67 wiec te 36,70 to moze być przypadek.
Jeszcze dupka nie łyknełam, nadal sie zastanawiam. Za to kłóje mnie od wczoraj pierś prawa-i zastanawiam sie czy po dupku tez mogą powstac jakies guzki na piersi?
natka nie lataj za dużo:)

Kasiol ja niestety dupka nigdy nie łykałam to nie pomogę...
W szpitalu w sumie nie było tak źle. Bardzo miłe panie położne były i lekarze w sumie też:) Ordynator cały czas mówił do mnie Magdalena, bo tak mu bardziej pasowało:) Do końca się przekamarzał, że jeszcze tydzień mnie zostawi...
No chociaż dokładnej przyczyny mojego stanu nie znaleźli- zlecili pordnie gastrologiczną, ale nie wiedzą czy jakiś lekarz zdecyduje się zrobić gastrologię w ciąży. Na szczęście straszne wymioty minęły. Mam mleczko Gaviscon i chyba mi pomaga:) Jeszcze by się czopek Torecan przydał do kompletu, bo wtedy to się w ogóle dobrze czuję, ale niestety tego w domu nie mam.
Usg miałam zrobione dopiero wczoraj. Pani doktor długo, długo szukała czegoś między nóżkami, w końcu znalazła coś oglądała długo i powiedziała, że to może być moszna tylko maleńka i że niektórzy chłopcy się z taką maleńką rodzą. No i jak dla niej to jednak dalej chłopak (to ta sama co wcześniej obstawiała chłopaka i wiedziała, że ona mówiła, że chłopak, a mój gin, że dziewczynka) ale jednocześnie w życiu by się w moim przypadku nie zakładała, że to chłopak, bo to też mogą być wargi sromowe. Więc nadal nie wiemy i idziemy 20 marca do innego lekarza- eksperta w robieniu usg- jak nam powie co to będziemy na 100% pewni, bo on się nigdy nie myli.

Kasiol kurcze wygląda to bardzo ładnie! Mam nadzieję że wzięŁaś duphaston?? Testy nadal wychodzą negatywne? Myślę że mimo wszystko beta by się przydala..:-)

Paulinka najwazniejsze że już Ci lepiej :-) ciekawe czy ten inny gin potwierdzi w 100% że to chłopiec :-)

Kasiol mi tez sie Twoj wykres podona jest inny niz zwykle... zawsze mialas na niemal rownym poziomie I ewentualnie wzrosty...a teraz spadek wzrost spadek..wszystko minimalnie ale jednak. Ja trzymma nadal kciuki. Bierz dupka bo zaszkodzic nie zaszkodzi...a zawsze mozesz pojsc po recepte jakby jednak sie udalo.

reklama
natka nie wiem dlaczego sie tak zrobiło;/ musze to rozszyfrowac:) dupka łykne bo ponoś nie wpływa na tempke jutro na bank spadnie:crazy:

wogóle nie widze jego adresu zeby jescze raz wkleic w profilu;/

Ostatnia edycja:
Do góry