reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

patu$ka nie zgodze sie, ze jednodniowe odstawienie Duphastonu nie spowoduje ryzyka poronienia przedwczesnego. Jesli kobieta ma niski poziom progesteronu w II fazie cyklu, a cialko zolte przez to jest malo wydolne, to jesli dojdzie do zaplodnienia podczas brania sztucznego progesteronu,proces przyjmowania go, trzeba ciagnac conajmniej do konca I trymestru ciazy, bo kazde odstawienie go, czy pominiecie tabletki jest ryzykiem dla zagniezdzonego i podtrzymywanego zarodka.
A beta jest potrzebna przy braniu progesteronu jesli nie ma 100% pewnosci, ze nie doszlo do zaplodnienia, kochana sama znam dwie dziewczyny ktorym testy ciazowe nie wychodzily do 7-go tygodnia ciazy, wiec nie mozna pisac jednej teorii dla kazdej kobiety, bo kazda z Nas jest inna i roznie reaguje na pewne rzeczy.

kasiol dzis masz 13 dpo tak ? i tempka poszla w gore, wiec nie odstawiaj kochana dupka ! w zadnym razie !
Nie mozna sie nastawiac, to oczywiste ale tez nie mozna twierdzic ze @ na pewno nadejdzie,a patrzac na Twoj wykres kochana na pewno nie mozna tego powiedziec. Co innego gdyby tempka leciala, ale nie podnosila sie w dniu kiedy spasc powinna. Dupka bierz, dopoki tempka nie poleci, wsomoglas sie progesteronem przed owulacja i w dniu, teraz powalczmy do konca bo dupek i tak @ nie zahamuje :tak:

natka @ sie pojawila, i to taka ze hej :zawstydzona/y:

reklama
Patu$ka nie zgodzę się z tym duphastonem- w pełni popieram nuuuśkę. U mnie pierwsza ciąża biochemiczna była w cyklu, w którym odstawiłam dupka po tych 10 dniach i uważam że to nagłe odstawienie mogło spowodować że cykl zakończył się tak a nie inaczej... Ja na miejscu kasiola nie odstawiałabym dupka, bo tak jak piszesz nie blokuje @ więc jeśli ma przyjść to przyjdzie i podczas kuracji dupkiem także może on tylko pomóc.

Nuuuśka kurczę... Wygląda w takim razie kochana że to znowu mogła być ciąża biochemiczna :-( ja tez miałam wtedy tak mocno @ że lepiej nie mówic :/ ale wiesz co? Do trzech razy sztuka- tym razem musi się udać i nq pewno ciąza się utrzyma :-):tak:
Teraz tylko czekać na tą wizytkę u nowego gina i oby zrobił faktycznie wszystkie badania :-)

Patuska mi w dniu spodziewanej @ tempka spadla drastycznie mimo pozytywnego testu..wiec roznie jest..no I mialam spdek wzrost spadek wzrost naprzemiennie.

Emis biedny dalej mu sie jelitka reguluja..cala noc nie spalam bo mu nozkami pedalowalam zeby mu ulzyc... dzis pierwszy raz zrobil kupke taka jaka powinna byc czyli jak musztarda ..do tej pory byla z grudkami co swiadczy o nieuregulowanych jelitkach.. mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej.

A jak go nic nie boli to jest kochany ..usmiecha sie I pieknie reaguje usmiechem jak do niego mowie.

A Alex I Viki pytaja kiedy urodze jeszcze jedna mala dzidzie...najlepiej dziewczynke bo chca miec siostre hahha.

Hehe akuku spodobało się chłopakom dzieciątko w domu :-D siostrzyczkę to na pewno jeszcze bardziej by rozpieszczali jakby byli w trójkę i ona jedna ;-)

Akuku tak wiec oby Emilkowi sie poprawilo.

Nuuuska, Natka ja tylko napisalam to co zaobserwowalam ale nie jestem tez nie omylna.

Co do ciazy biochemicznej Nuuuska skoro istnieje takie podejrzenie to na bete ze trzy razy i wtedy bedziesz miec pewnosc ze hormon betahcg jest w organizmie i jego poziom maleje bo sama obfita miesiaczka o niczym nie swiadczy.

patu$ka ale tu nie chodzi tylko o obfite @, bo takie zdarzaja sie kiedy np. endometrium jest zbyt przerosniete, a jego nadmierne zluszczanie sie w krotkim czasie powoduje obfitsze i bolesniejsze krwawienia, czesto jednak takie wlasnie jest podczas zagniezdzenia i w momencie kiedy ciazy nie uda sie utrzymac, miesiaczki sa obfitsze, z wieksza iloscia skrzepow.
Najczestsza rzecza potwierdzajaca ciaze biochemiczne jest wydluzenie sie fazy lutealnej, i testy ktore najpierw wychodza pozytywne, a z kazdym dniem ich intensywnosc spada. Nie zawsze da sie wylapac spadajacy poziom bety w organizmie, czasem samoistne poronienie postepuje tak szybko, ze nie uda sie wylapac pozytywnej bety, jak bylo w przypadku natki, czesto powody tego, ze sie nie udaje sa na prawde blache i latwo mozna im zapobiec ale to co najwazniejsze to pozytywne nastawienie:blink:

natka w przyszly wtorek mam wizytke u tego nowego gina, Ł. wezmie wolne, pojedzie ze mna, bo tez chcial pogadac z tym lekarzem, jesli mamy cos robic, badz rozwazac IUI to i on musi wiedziec co i jak :blink:

Patu$ka ja myślę po prostu że przy tak długich staraniach powinno się chwytać każdej rzeczy która może w jakimś stopniu pomóc :-) i myślę, że wspomaganie duphastonem do takich należy :tak:

Nuuuśka to już we wtorek? Matko, jak ten czas leci.. To w sumie dobrze że @ się pojawiła już teraz bo jeszcze czasem by Ci się to wszystko zbiegło z wizytką! Fajnie że Ł pojedzie z Tobą, na pewno jego wsparcie będzie dla Ciebie pomocne :-) a poza tym sam wypyta o to, co go ewentualnie interesuje. Ciekawe na kiedy gin planuje to badanie (histero...skopie? - Nie pamiętam dokładnej nazwy...)

natka tak dokladnie jak napisalas - histeroskopia. Tez jestem ciekawa, bo wtedy pewnie cykl staraniowy nie bedzie, no bo jak sie starac kiedy usuna miesniaka, pewnie bede miec zakaz przez jakis czas na seksowanie sie, zeby sie wszystko pogoilo, nooo chyba ze beda sie na to jeszcze inaczej zapatrywac :blink:
W kwietniu bede powtarzac badanko nasienia Ł, bo to juz rok jak je robil, bierze witaminki, wiec pogorszyc sie nie powinno no ale powtorzyc na pewno warto

reklama
Paulinka i co tam u Ciebie? Jak się czujesz i co tam lekarze powiedzieli??

Nuuuśka no pewnie po samym usunięciu mięśniaka będziecie mieli zaleconą wstrzemięźliwość :-) chociaż kto wie jakie są nowe metody leczenia :-) swoją drogą ciekawe czy to właśnie ten mięśniak wpływa na to że tak długo się nie udaje... Mam nadzieję że ten lekarz okaże się ostatnim!

Do góry