reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Czesc dziewczyny :*
ale tu cisza... Zadna nie miala nawet czasu dzis zajrzec :-) co za zalatany dzien... Przynajmniej u mnie. Choc przyznaje ze bylam tu dzisiaj ze trzy razy ale nie pisalam. W sumie to nie chcialam pisac posta pod postem a po drugie to dzis mam jakis taki "placzliwy" dzien. Nie wyspalam sie, poza tym naprawde liczylam na skok dzis. Mimo wszystko mialam nadzieje ze nie bedzie to bezowulacyjny... Ale dzis jeszcze wiekszy spadek :-( kurde jajniki pobolewaja, podbrzusze zreszta tez, ale sluzu w tym cyklu jak na lekarstwo!! :/ nigdy nie mialam go jakos mega duzo ale w tym cyklu to juz normalnie "wysuszylo mnie" na maxa. To wszystko to chyba dowod na to ze bez monitu u mnie szans na dziecko nie ma- kolejny cykl bez wizyty u gin zapowiada sie zawirowany... :-( czyli naprawde nie wiem co z tym wszystkim dalej bo sytuacja z checiami M jest jaka jest. No ale zobaczymy, nadzieje trzeba miec!!
A tak sie zastanawiam czy gdyby czasem owulacja zaszczycila mnie w tym cyklu swoja obecnoscia to w ogole jest szansa na zaplodnienie jak sluzu praktycznie wcale?? Nuuuska- moze Ty sie orientujesz?

A jak u Ciebie kasiol? Jak sie trzymasz? Lepiej juz choc troche?

Nuuuska owulka daje znak ze nadchodzi?? :-)

Akuku jak u ciebie??

Paulinka jak sie czujesz?

Tysia macie juz wyniki meza? Wszystko w normie?

Patu$ nadal chorobsko Cie meczy? Mam nadzieje ze juz sie poprawilo :*

Ostatnia edycja:
reklama
hej!

natka chorobsko jeszcze bardziej mnie rozlozylo...mamuska postawila mi banki,i jakos sie kuruje.

temperatury nie mam,ale gardlo najbardziej boli. ale lecze sie z tego przeziebienia moze bedzie dobrze.

Natus! Owu sie pojawi, zobaczysz :) trzymam kciuki:)

Natka ja myślę, że Twój organizm szykuje się na owu:) Będzie na dniach, więc główka do góry:))))
Patuś możemy sobie ręce podać, bo ja też jestem chora... Nawet mąż mi zakupił syropek dla ciężarnych i takie tabletki na gardło:) no i maść vicks:) Do tego ciepła hernatka, mió, cytrynka i soczek malinowy... Jeszcze się czaję na mleko z miodem, ale bez czosnku, bo takiej miksturki to ja przełknąć nie mogę...

hej hej :)

Nie mialam sily zeby pisac, niestety i mnie chorobsko rozlozylo na calego eh chyba jutro pojde na L4 bo nie dam rady.

natka u mnie pik byl dzis, prawodpodobnie rano, jesli to owulacja a nie falszywe podejscie do niej to obstawiam ja dzis w nocy, najdalej jutro rano. Jesli nie testujemy dalej bo pewnie bedzie drugie podejscie jak to u mnie bylo miesiac temu. Nie ma sie co zalamywac.
Co do sluzu, to nie jest kochana tak ze go nie ma. Sluz szyjkowy wystepuje zawsze, przez caly okres trwania cyklu, tylko z roznym natezeniem, to ze nie widzisz go na bieliznie nie znaczy ze go nie ma, bo na pewno jest tylko moze po prostu w tym cyklu masz go mniej niz w poprzednich ale to niczemu nie przesadza, piranha w cyklu w ktorym sie jej udalo, nie miala w ogole widocznego sluzu, a ten ktory juz byl, byl lepki czyli bardziej po owulacyjny lub duzo przed. A jednak sie udalo :)

Oj wszystkie chorujecie? :-( zdrowka Wam zycze! Wszystkim!

Patu$ banki dobra sprawa, na pewno postawia Cie na nogi :-) mi w mlodosci zawsze pomagaly :-)

Paulinka Ty to wskakuj pod kolderke i sie kuruj bo w Twoim stanie chorobsko nie powinno sie rozwinac! Herbatka z miodem i ciepla kolderka i wracaj do zdrowka :-)

Nuuuśka a Ty jak masz mozliwosc to faktycznie zmykaj na L4 to szybko sie wykurujesz :-)

Mnie (odpukac!) na razie na szczescie przeziebienia omijaja na razie szerokim lukiem..
Co do sluzu nuuuśka to faktycznie czuje jakby byl w srodku, caly czas mi mokro. Ale na zewnatrz doslownie nic, a jak sie juz cos pojawia to raczej malo plodny. No ale nic, czekam cierpliwie czy jakims cudem jednak owulka sie rozwinie :-)

Dobrej nocki Wam zycze! I duzo zdrowka :*

Ostatnia edycja:
hej:)
u mnie dziś troche lepiej, choc mam jeszcze chwile zawieszenia;/
juz jakies plamienia zauważyłam wiec na bank rano wstane z normalną wredną @. No cóż.Głową muru nie przebije. Za to dziś odebrałam zestaw witamin dla m. mam -Salzwazin, Folik, Magnez plus B6, Selen + Wit E, lubczyk z żeń-szeniem:) jak na razie łyka nawet po 2 dziennie-ale od wczoraj wiec jeszcze się nie ciesze. Tak czy siak min 3 miesiace kuracja musi potrwać ,żeby polepszyć jego plemniory-których jeszcze nie zbadał defakto. Ja czekam na marzec( czytaj wiosnę ) z planami ambitnymi:) codziennie rano biegać, ćwiczyć-oddychać:) w sumie czuje że moje ciało nie jest zdrowe-nie jestem otyła ale nie mam ruchu, i czuje to w każdej części ciała;/
patuś ,nuśska zdrówka! my nadal walczymy z zapaleniem spojówki tym razem m. jest chory -zdrowa została tylko ja;/
natka oby jescze zaskoczyło w tym cyklu:***
tyśśka co tam? w sumie zostałyśmy na staraniach w 5 .

kiedyś pisąlm wam o enya jest na wątku mamusie jako staraczy po raz drugi, własnie zobaczyła 2 kreseczki , beta piękna... po szczepieniach i mega kuracji, daje nadzieje:)

kasiol to już zawsze jakiś plus że M. bierze witaminki, może też w końcu zdecyduje się na badanie nasienia- oby!!!
a co do @ to niech przychodzi i szybko odchodzi.. następny cykl musi być szczęśliwy- MUSI!!!

Hej
Natka u nas dobrze. Chlopcy rosna. Emis jest grzeczny. Jak go nic nie boli to je spi I guga juz troszke, a bardziej slucha jak sie do niego mowi I rozglada. Od kilku dni latwiej mu baczki wychodza I kupka, juz sie tak nie meczy. Uwielbia sie kapac.

Co do Twojej owu to moze dzisiaj skoro wiekszy spadek.

Nuska Ty tez juz owu, mam nadzieje ze uda sie za pierwszym podejsciem. I oczywiscie kciuki za udany cykl !!!

Jejku dziewczyny zdrowka dla was.

Ja sie musze zabrac za jakies cwiczenia. Do nastepnego.

Natka w mlodosci?! A co Ty stara jestes? Ja wczorja us iebie zauwazylam sluz owulacyjny normalnie takie bialko ze az sie zdziwilam! W tym dc taki sluz? Teraz to przewaznie byll mleczny lejacy a nie bialko... No cos mi sie poprzestawialo

reklama
hej
patuś pięknie! niech sie pnie:)
dziewczyny a ja dzis umieram z bólu lewego jajnika;/ taki tępy ból jakby nie wiem co sie tam działo, łyknełam 2 paracelamole i czekam az przejdzie;/
musze sie zapisac do ginki licze i widze ze wizytke bede miała albo we wtorek -25 ( 14 dc) albo czwartek 16 dc.-czy jesli to jakas torbiel by np pękała to czy to widac na usg ze była?

Do góry