natka powiem Ci szczerze ze szlam do niej wlasnie z powodu usg, liczylam ze zrobi, poza tym ona czasem przepisuje mi jakies badania, gdzie z kolei ta druga nie przepisuje w ogole, takze nie wiadomo co lepsze, ale staram sie wszystko brac na spokojnie, bo zalezy mi na tym zeby podgladnac sie we wlasciwym dniu, wiadomo ze ona mi nic nie powie bo dla niej wystarczy ze sa pecherzyki i jest git
nie zaleznie od tego ile, jakiej wielkosci, nie wiem czy ona mysli ze ja jestem taka glupia,ze nie zrozumiem tego co mi powie czy co, ale prawda taka ze najwiecej to sie dowiaduje czytajac swoja wlasna kartoteke
kasiol CLO uposledza endometrium ktore i u mnie jest bardzo cienkie i mizerne. Gdybym miala pelny monitoring, czyli 4-5 usg w czasie okoloowulacyjnym to pewnie bym sie zdecydowala na CLO ale boje sie znowu wyhodowac sobie stado pecherzykow z ktorego ani jeden nie dojrzeje do pekniecia. A poza tym byloby za pozno w tym cyklu - clo bierze sie przewaznie od 5-9dc po jednej tabletce. Jesli chodzi o leki stymulujace prace jajnikow bardzo polecana jest Femara -
natka moze Ci sie to przyda na przyszlosc. Jest niestety drozsza o wiele od CLO, ale nie uposledza endometrium i jest lepsza skladnikowo, tworzy lepszej jakosci pecherzyki.
A Acard - tak kiedys uwazalo sie ze to lek nasercowy, ale dzis gdzie problem nieplodnosci jest coraz wiekszy, zarowno Acard jak i Clexane stosuje sie w wspomaganiu leczenia nieplodnosci - czy tez zapobiegajaco poronieniom.
Acard zawiera kwas acetylosalicylowy czyli inaczej mowiac jest to w malej dawce ( do 80mg na dobe) aspiryna. Czesto zdarza sie ze u kobiet strajacych sie zajsc w ciaze istnieje problem ze slabo rozwinieta sluzowka macicy lub tez z obecnoscia antycial antyfosfolipidowych. Antyfosfolipidy to inaczej bialka zwiazane z problemami krzepliwosci. Acard redukuje mozliwosc zakrzepow, poprawia jakosc sluzowki macicy, doplyw krwi do jajnikow i macicy. Czyli krotko mowiac, wspomaga prace ukladu rozrodczego i wzrastanie pecherzyka z dojrzewajacym jajeczkiem wewnatrz.
Ja Acard biore od 4 miesiecy, z tym ze dopiero po owulacji, nie biore go przed,po owulacji jest wieksza szansa ze wspomoze zagniezdzenie sie zarodka. A zaszkodzic jesli nie masz uczulenia na aspiryne nie moze - naukowo przebadane jest to ze wspomaga plodnosc
http://allegro.pl/cynk-chelatowy-50-mg-110-tabletek-super-jakosc-i3945656129.html