reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Natka na razie nie wiem co z ta IUI jak auto musielismy kupic...aj nie wiem co to bedzie! Na razi eto wiszenie w prozni.

reklama
Halo halo

Nuska przepraszam bardzo ja tu jestem codziennie!!!!!!! Czytam kazdy jeden post .
Ale co ja moge pusac wiecej niz to ze trzymam kciuki... to ze wieze ze wam sie uda.

Przeciez nie bede pisac o pierdziochach Emilka. Dzis Emis ma 4 tyg i wazy jyz 3850, przybral 750 g w 2 tyg. Szkoda ze po mnie nie widac ze on ze mnie sciaga..
Juz marudzi maruda..

Patu$ka ahh, znam to uczucie.. Ale zobaczysz, poukłada się wszystko :-) miejmy nadzieję że IUI nie będzie potrzebna, że nie będzie trzeba martwić się czy kasa będzie czy nie.

akuku jesteś i Ty :-) dobrze ze Emil przybiera ma wadze :-)

akuku to dobrze ze jestes :* juz myslalam ze zamierzasz nas cichaczem opuscic :)

patu$ chyba najwazniejsze to sie nie nastawiac. Trzymam mocno kciuki za badanka M. My Ł. tez bedziemy powtarzac, prawdopodobnie w marcu najdalej w kwietniu.

natka u Ciebie tez staranka juz tuz tuz :) ja jutro ide na wizyte do gin, jestem ciekawa co mi powie 'madrego'..w czwartek na badanie krwi, musze zbadac ponownie tsh i chce prolaktyne zbadac, a za tydzien w czwartek estradiol. Po owulacji chce jeszcze powtorzyc prolaktyne, ale w tescie czynnosciowym bo nigdy nie mialam badanej po obciazeniu a hiperprolaktynemia to czesty przypadek wsrod starajacych sie.

Nuuuśka a na która ta wizytka? Daj koniecznie znać co ginka powiedziała :-)
A co do badań to widzę że najbliższe dni już rozplanowane- i dobrze, warto sprawdzić dosłownie wszystkie możliwości. TSH też warto zrobić ale tym razem "prawidłowo" żeby była 100% pewność ze wynik jest wiarygodny :-) trzymam kciuki za wizytę :*

hejjjjj:)
już wróciliśmy:) widzę że zaczyna się "starankowy czas" dla większości:) patuśka pięknie stabilnie u Ciebie oby tepka poszybowała w góre a IUI nie było potrzebne:) akuku a pisz o pierdzochach Emilka nawet:)
czekam na relacje z wizyty nuśśka:)

u mnei tempka mierzona ale ALKOHOLOWO ZABURZONA więc nie wiem co i jak :)wymoczyliśmy się w basenach, popiliśmy ze znajomymi a jutro... do pracy:)

Kasiol fajnie ze wyjazd sie udal.

Nuska czekam na wiesci od gina.dobrze ze robisz te badania.

A moj Viki ma dzis 4 latka, szok jak ten czas leci uhh.

Emilek chyba jakis skok rozwojowy ma bo wisi na mnie od wczoraj...nocka tragiczna byla... teraz tez ciumka... ja mlekiem smierdze heh

kasiol witaj spowrotem :-) super że wypoczęliście i przede wszystkim wyluzowaliście się :-) ale jednak termometr nie został w domu hehe ;-) szkoda że jutro już czas wracać do pracy...

Akuku wszystkiego najlepszego dla Victora :-)

Nuuuśka jak wizytka?

no wiec bylam na wizytce. Nie omieszkalam na poczatku powiedziec gin o pradopodobnym cośku, o testach pozytywnych i o calym cyklu wlacznie z temperatura. Jakby mnie miala za glupia, wzielam ze soba wydrukowany wczesniej wykres i podstawilam od razu pod nos
cool2.gif.pagespeed.ce.HPAFH31dg9.gif
niech ma czarno na bialym. Widzialam jak oczy tylko coraz szerzej otwierala..powiedzialam jej ze wedlug mnie pomoglo to "clo" (
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif
) , estrofem i dupek, ale powiedzialam jej ze jeden dzien nie mialam juz go zeby brac i dzien pozniej temperatura poleciala. No wiec dlugo kobieta myslala ( bylo widac
cool2.gif.pagespeed.ce.HPAFH31dg9.gif
bo az sie dymilo ) i wymyslila ze : na CLO ( ktorego oczywiscie nie biore ) w tym cyklu jest juz za pozno, ale estrofem mam brac jak dotychczas albo i nawet dluzej ( po 1 tabletce dziennie od 10dc przez 2 tygodnie ), do tego w II fazie cyklu dorzuci wiecej duphastonu, powiedziala, ze jesli taka sytuacja by sie powtotrzyla swiadczyloby to o niedomodze cialka zoltego badz o zespole antyfosfolipidowym. Dala mi skierowanie na badania przeciwcial anty kariolipidowych, jutro bede je robic, razem z tsh i prolaktyna, z wynikiem mam przyjsc do niej, powiedziala, ze to wykaze czy go mam i ewentualnie bedzie mozna podjac leczenie.
Wymazow na chlamydie dzis nie pobierala, powiedziala ze poczekamy z tym jeszcze troche bo jesli teraz sie cos ruszylo to musimy sie skupic na tym zeby sie udalo ciaze utrzymac, i zdiagnozowac ewentualny powod tego ze sie nie udaje ( utrzymac ). Jako ze za tydzien ona ma wolne, kazala mi przyjsc na usg za 2 tygodnie w 22dc, wtedy zobaczy co i jak i przepisze dupka jesli bedzie juz po owulacji ( nie mysli troche logicznie bo jesli byloby juz po owulacji a dupka bym nie miala to co ? a nie spytala czy jeszcze mam, a przeciez trzeba go brac od 2-3dpo a nie pozniej...no ale to pomijam). Ogolnie wrazenia takie sobie, zobaczymy co pokaza badanka.

Jutro ide do tej drugiej gin do ktorej chodzilam wczesniej, oczywiscie powiem jej to samo, licze ze ta z kolei zapisze mnie w swoim kajecie na poniedzialkowe usg,bo chcialabym miec zrobione jakies w przyszlym tygodniu a nie dopiero za dwa i znowu nie wiedziec co sie dzieje
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif
pech z tym urlopem tej mojej gin.
Ale nie ma tego zlego..no. Znowu jakies badanko bedzie zrobione, cos do przodu,a zobaczymy co jutro powie druga gin, bedzie pewnie co porownywac
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

reklama
Nuuuśka wreszcie jakieś dobre nowiny- wreszcie coś się ruszyło na dobre! Co prawda powiem Ci że jestem zaskoczona że już Cie chce diagnozować na ewentualny zespół antyfofolipidowy bo jedna ciąża biochemiczna jeszcze o niczym nie świadczy, w sensie takim że słyszałam że po kilku biochemicznych zazwyczaj rozpoczyna się diagnostykę w tym kierunku. Ale oczywiście super że już chce diagnozować- zawsze w raxie czego będzie można leczyć Cię prędzej :-) a dzis na którą wizytka? Nadal trzymam kciuki w takim razie:-)

Do góry