reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska tak po 2 misiacach..ale pewnosci nie mam ze byla biochemiczna.

Tysia fajnie ze gin Cie podbudowal. Ja jak zaszlam w ciaze to w pl mi gin powiedzial ze mialam nadzerke... penie nadal mam bo tu do gina nie idzie sie ot tak ..tylko jak na cytologii cos wyjdzie a ja bede miec za rok.
Moze ta nadrzerka przrszkadzala w zajsciu. Nie wiem.

Patuska czasem lepiej nie wiedziec...ale tak jak Niska pisze taka informacja To juz maly kroczek do przodu... choc wiecej niz raz wolalabym sie nie upewniac ze w ciaze zajsc moge ale utrzymac juz nie.

reklama
tyśśka witaj:)
fajnie ,ze masz takiego lekarza:) oczywiscie to co napisałas daje do myślenia, ja miałam cytologie i żadnych innych wymazów nie robili mi:( a może to tez ta paskuda, co do plamien po sexie to ja mam w drugiej fazie-dlatego chyba troche unikam saxu przed @ ale nadżerki niby nie mam:(a te laki na clamydie to na recepte są?pewnie musicie odpuścić starania?
patuś u nas też zimno i wieje
co do pomiarów kurcze pewnie i lepiej by było ale to wciąga! kurcze jeden miesiąc nie miałam i aż 33 dniowy cykl był... jakiś taki odruch mam dziwny co rano.
Ten cykl może być bezowulacyjny lub z późniejszą owulacją , dziś tempka spadła wiec -co dziwne bo mam zazwyczaj ok 12-14 dc teraz bedzie później.

Ja nadżerke przed pierwsza ciążą tez miałam, ale teraz niestety sie powiekszyła. Hehe, uwierzylam ze to to nam przeszkadza w zajsciu w ciaze i tego sie trzymam ;) Chociaz co do zasady nie poleca sie uzuwania nadżerki przed ciążą, bo moga byc problemy z szyjka w ciazy i podczas porodu.

Kasiol - leki na chlamydie są na recepte. Są to tylko 3 tabletki, bierze sie 3 dni ;) wiec mega krótko.
Staranek nie musimy odkładać. Tylko na usuniecie nadżerki mam przyjsc zaraz po @, zeby przed owu zdazyla sie szyjka zregenerowac. Calkowita regeneracja po laserze trwa do 7 dni. Nie ma przeciwskazan zeby sie starac od razu. Gin stwierdzil ze z ostatnich 2 lat jest w stanie wymienic kilkanascie pacjentek z imienia i nazwiska które zaszly w ciaze (niekoniecznie planowaną) zaraz po usunieciu nadzerki.

Dziewczynki, ja wiem ze moje wpisy sa mega optymistyczne, ale tak sie wlasnie czuje. Chociaz wiem, ze te podejrzenia o to ze nadzerka przeszkadza to tylko domysły. Jestem gotowa na to, że mimo usuyniecia jej nadal nie ebdzie sie udawalo.... ale zawsze bedziemy krok do przodu, bo jedna prawdopodobna bariera zostanie zlikwidowana. No i mamy plan ze dalej HSG. To tez łatwiej mi teraz jak wiem ze bedziemy dalej dzialac, cos robić. A nie siedziec czekac na II.

Cześć :*
Znowu nie miałam czasu, zalatany dzień... Tempki nie mierzyłam dziś, po wczorajszej rozmowie z M. spać nie mogłam, a zresztą byłaby tempka strasznie zaburzona. Zresztą nie wiem czy będę jeszcze mierzyć bo u nas prawdopodobnie staranek koniec. Tzn wprost i ostatecznie M jeszcze tego nie powiedział ale raczej taka będzie jego decyzja. Więc jeśli będę mierzyć to pewnie tylko po to żeby wiedzieć kiedy spodziewać się @.

Tysia jednak wróciłaś :-) fajnie że jednak wybrałaś się do gina i że potraktował Cię bardzo dobrze i powiedział co i jak. Oby też tym razem udało się Wam zrobić badanie nasienia, niech tym razem nic Wam nie przeszkodziło w realizacji planów :-)

Kasiol a jak tam u Was? Jak Kali- zapalenie spojówek minęło?

Nuuuśka no masz rację, źle wyraziłam się z tymi lekami na receptę :-) chodziło mi o samodzielną regulację dawkowania :-) no ale już i tak nie ma o czym mówić skoro u nas jest taka a nie inna sytuacja... :-(

Patu$ też zaglądnęłaś do nas :-) jak tambędzie u Was sytuacja starankowa? Coś dalej zaplanowane?

Akuku no możesz tylko przypuszczać że to była biochemiczna bo nie da się tego w zaden sposób potwierdzić.. Ale teraz nie ma co o tym myśleć bo już masz Emila :-)

Nataka a na czym skonczyla sie rozmowa z Twoim m ?? Mama nadzieje ze jednak jego decyzja Cie zaskoczy pozytywnie.

akuku myślę ze gdyby jego decyzja miała być pozytywna to by powiedział to już wczoraj, nie miałby wątpliwości. Swoją drogą wydaje mi się że to wszystko ma związek też z pracą a konkretniej z tym że od kilku tyg nie może jej znaleźć. Powiedział wczoraj że "chce i nie chce" mieć dziecko, zresztą mówił bardzo dużo rzeczy... Generalnie wydaje mi się że to że to nie on utrzymuje teraz naszą rodzinę ma na to wszystko bardzo duzy wpływ choć niby nic takiego wprost nie powiedział. Nie wiem, mam metlik w głowie...

Ostatnia edycja:
natka dzięki, Oko corazł ładniejsze przekrwienie znikneło po antybiotyku w kroplach, ale cały czas jest mniejsze od drugiego, to dopiero drugi dzien z kroplami wiec pewnie za wczesnie na wyleczenie, ale na wakacje mozemy jechac:) ma jescze troche podwyzszona temperature 37,3 ale nie zbijam czekam aż powalczy troche:)
co do rozmów-to chyba miesiąc szczerych rozmów-bo u nas tez była taka rozmowa, mam nadzieje, że bedzie to wasza wspólna decyzja która da Wam spokój ducha i szczęście! i mimo waszej teraz decyzji, trzymam kciuki żeby fasolka sie u Was pojawiła :)
mój m. jest miły i kochany,ciekawe jak długo:)

kasiol to dobrze że małej już lepiej i że nie musicie odwoływać wyjazdu :-) kiedy jedziecie?
Mój M też dziś wyjątkowo milutki i kochany :-) pewnie wie ze zrobiło mi się wczoraj strasznie przykro jak mi tak wiele różnych i chwilami niezbyt fajnych rzeczy powiedział. Jakoś to pewnie będzie. Ale najgorsze to czekanie i niepewność co będzie.

Ostatnia edycja:
bedzie dobrze natka!
dziewczyny a jak myslicie czy wpływ na starania moze miec bakteryjne zapalenie pochwy? kurcze chyba kupie paski do pomiaru ph, troche dzis czytałam o ph pochwy i takie paski nie kosztuja majątku a mogą stwierdzic wiele. W sumie na kazdej wizycie słyszłam ze wszysko ok, ale ostatnio zastanawia mnie zapach zazwyczaj w drugiej fazie cyklu nie jest moze to jakos bardzo mocne , nie ma swedzenia- co moim zdaniem świadczyło o infekcji, ale w bakteryjnym własnie nie musi byc swędzenie wiec sie zastanawiam czy tego nie sprawdzic
znalazłam cos takiego:'Kwaśne środowisko pochwy zabija/osłabia plemniki, dlatego tak szybko zapylają żeby stamtąd uciec. Zmienia się ono w dniach płodnych na mniej kwaśne, dzięki czemu mogą łatwiej przetrwać i przegonić przez to miejsce do środka, gdzie jest zasadowo. Plemnik w kwaśnym odczynie pochwy żyje góra dwie godziny, jeśli w tym czaie stamtąd nie myknie pada.'

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiol z ph to na pewno Nuuuśka Ci pomoże bo z tym ma już trochę doświadczenia :-)
Co do zakażenia pochwy to pewności nie mam ale tak "na chłopski rozum" to chyba może utrudniać zajście w ciążę.

Do góry