reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

kasiol kochana pH kobiety nie zmienia sie w czasie okolowulacyjnym zbyt wiele,choc powiedziec na pewno mozna jedno : ze najwyzsze pH ma sluz przypominajacy bialko jaja kurzego, ale musi byc rozciagliwy i przejrzysty. Kazda kobieta ma swoje wlasne okreslone pH sluzu szyjkowego, bo doslownie czegos takiego jak pH pochwy nie ma. Plemniki meski kochaja wysokie pH pomiedzy 8-9, gdzie u kobiet musi byc min.7,5 a u mezczyzn rowne 9 i wyzej. Zenskie z kolei niskie, miedzy 4 a 4,5 gdzie u kobiet musi byc wlasnie na tym poziomie ( i nie wyzsze ) a u mezczyzn w granicach 7-7,5.
Najlepsze pH dla splodzenia dziewczynki a i najnizsze ma sluz lepki i kremowy, ktory zazwyczaj mamy dlugo przed owulacja a takze i po Niej. Niskie pH to inaczej pH tworzace wlasnie kwasne srodowisko pochwy ale ono w zadnym stopniu nie wplywa na zabijanie plemnikow ! Kwasne pH sprzyja poczeciu dziewczynki, wiec jesli Ty masz niskie i M. to nie ma problemu, jesli natomiast Ty masz niskie a M. wysokie to w tym momencie powstaje problem bo Twoje pH nie sprzyja plemnikom M. ktorych w wysokim pH najwiecej wytwarza sie meskich. Dlatego wazne jest sprawdzanie pH mimo wszystko i dbanie o to podczas staranek zebysmy mieli je podobne, i nie mowie tu o planowaniu plci tylko o tym ze prawidlowe ulatwia zajscie w ciaze :tak:
Infekcje powoduja rozne bakterie, najczesciej sa to bakterie coli i chlamydii, warto porozmawiac z lekarzem o tym zeby zrobil wymaz czy tez wypisal sierowanie na badanka :tak:

Paski pH kup sobie takie ze skala do 14, nie do 8 bo to za malo ( zawsze mozesz miec wyzszy przeciez). U mnie pH przez caly okres przed owulacja bylo niskie, dopiero po podbijaniu soda poszlo na poziom 8-9, ale taki poziom utrzymuje sie zaledwie do 2h po aplikacji.

Ostatnia edycja:
reklama
nuśśka no to jestem w szoku, ze ph wpływa tez na płeć to nie wiedziałam, i do głowy by mi nie przyszło:)musze sobie zamowić te testy, ale nie wiem teraz czy nie od kolejnego cyklu
widze że @ przyszło:) kolejną bitwę czas zacząć:)

Cześć :-)
Ależ tu znowu cichutko... Jak tam Wam dzień mija? U mnie znowu stresująco w pracy, ostatnio naprawdę nawał wszystkiego, sterty papierów rosną, terminy gonią... Całe szczęście że jeszcze tylko jutro i weekend :-)

U mnie remonyowo:) A jak się remint skończy to jedziemy na narty wypocząć trochę, bo w walacje o wczasach możemy zapomnieć....

kasiol no pewnie ze ma znaczenie to pH decyduje o wszystkim :tak:kochana. Mozesz robic wszystko co tylko potrzeba ale zeby plemniki Twojego M. mogly przezyc musza miec ku temu dobre warunki a to rowna sie sluzowi ktory to rowna sie dobremu pH :happy2: paski sa fajne ale dosc nieporeczne, pamietaj zeby nie wklasac ich do srodka bo przez ostre zakonczenia mozesz sie pokaleczyc.

natka u mnie tez ciezki dzien, w niedziele niestety do pracy jeszcze :| masz jakas wizytke u gina w tym miesiacu ?

Natka my już po większych remontach:) Teraz tylko kafelkujemy łazienkę:) Już niedługo koniec tak myślę, że może w sobotę:) zajęło kilka dni, bo duża łazienkę mamy....

A ja na nartach nie jeżdżę:) Ja tylko zmieniam klimat i oddycham górskim powietrzem:) no i wtedy kiedy mogę to grzane winko piję:) w tym roku ta przyjemność mnie ominie:)

Nuuuśka nie wiem co z wizytą u ginka. Niestety, ostateczna decyzja co do staranek jeszcze u nas nie zapadła także żyję jak na jakiejś bombie która w każdej chwili może wybuchnąć... ;-) nie wiem dosłownie nic tylko jedna wielka niepewność..
A teraz tak zauważyłam u Ciebie w sygnaturce- Ty w tym miesiącu tsh badałaś? Całkiem ładnie Ci spadło :-)

Paulinka uff juz myślałam że jezdzic będziesz hehe ;-)

Miłego dnia :*

reklama
natka ale M. nic w koncu nie powiedzial ?? trzymam mocno &&& zeby wszystko dobrze sie ulozylo kochana.
A ja tak, badalam wczoraj tsh i spadlo na szczescie troszke po zwiekszeniu dawki, ale okazuje sie ze TSH powinnam badac bez uprzedniego wziecia leku a mnie nikt tego nigdy nie powiedzial , i zawsze bralam go normalnie przed badaniem bo trzeba na czczo a sie okazuje ze zle. No wiec za tydzien bede powtarzac ale juz bez brania Euthyroxu.

Do góry