reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Nuuuśka u Ciebie chyba możemy uznać że owulacja była :-) widzę że duphaston bierzesz- czyli byłaś u ginki? Co mówiła?
Co do moich objawów to nie nastawiam się bo to chyba nic nie oznacza- (.)(.) często bolą po dupku, a brzuch to sama wiesz że może oznaczać wszystko. Nie wiem, ogólnie czuje się dziwnie, nie wiem czy jakieś przeziębienie mnie nie łapie. A rano mi krew z nosa leciała ale na szczęście nie mocno i dosyć krótko. Hmmm..
A powiedz mi kochana bo Ty się trochę znasz na witaminach i suplementach- czy jak biorę ten vitaminer i w nim jest niby 125% dziennego zapotrzebowania na wit. C to czy oprócz tego mogę brać jeszcze dodatkowo wit. C- tak profilaktycznie przeciw przeziębieniu. Z tym że wit C mam albo 200 albo 300mg, nie pamietam bo w pracy jestem :-)

Kasiol mam nadzieję że dziś już lepiej?

natka nie kochana nie bylam u gin, mialam cale jedno opakowanie z zeszlego miesiaca, wiec biore od wczoraj przez 10 dni a za 10 dni odstawie, zrobie testa zeby nie bylo, ale bardziej tu mi chodzilo o to, zeby @ po Nim wywolac :blink:
Co do witamin, to co oni pisza na opakowaniach to jedno, wszystko zalezy ile masz mg w 1tabletce Witaminy C ? :happy2: Ja w tej chwili biore 500mg dziennie ale bralam i 1000mg :blink: zla jestem caly czas na siebie, ze mimo wszystko nie mialam tesciorow, tak to bym wiedziala ze owu w poniedzialek, mozna by bylo jeszcze poprawic a tak to jedna wielka dupa :-(a enod na pewno bylo mega grubasne przy tak poznej owulce :-( i szkoda wielka !!

witam.

Patuska - widze ze @ nie ma :-) kiedy testujesz jeszcze raz?

Nuuuska - takiego cyklu to jeszcze nie widzialam..... :baffled:
kosmos po prostu :-D

Moje wyniki..... Dzwonilam do gina, kazal nie robic ponownie. Jesli @ przyjdzie to mam na poczatku cyklu spr prolaktyne z obciazeniem zeby potwierdzic czy rzeczywiscie ejst za wysoka czy nie. Jesli tak to bedziemy zbijac, Leki na obnizenie prolaktyyny mozna zaczac brac w dowolnym dniu cyklu.
Progeteronem mam sie nie przejmowac bo w fazie luetealnej moze byc bardzo wysoki. To tylko na plus ze tak urósł. Jak @ przyjdzie mam tez progesteron w pierwszej fazie cyklu sprawdzic zeby sie upewnic ze jest w normie. W przypadku progesteronu żle jest jak ejst za wysoki w fazie folikularnej i za niski w fazie lutealnej. Inne wyniki nie przeszkadzaja.
Ehhhhh .... Się rozpisałam. Ale co ja sie anczytalam o badaniach hormonalnych przez te dwa dni...... Okazuje sie ze normy normami, a zycie i tak swoje.....

Hej,hej!

No @ nie ma,ale PMS w pelni...brzuch boli caly czas ale zeby cos zakrwawilo ciezko....

Mogla by albo przyjsc juz albo niech spada na jakis rok.

Jak do jutra sie nie pojawi to moze zatestuje w niedziele.

Patuśka u Ciebie dzisiaj 18 wyższa tempka:)))))))
Nuuśka he he Twój wykres to jest szalony, ale dobrze, że owu w końcu się pojawiła:) Nic tylko trzymać kciuki:)
Natka mi w szczęśliwym cyklu też leciała krew z nosa- jak nigdy:)
Tysia a ja jednak życzę, żebyś nie musiała, a raczej nie miała okazji sprawdzać hormonów na początku cyklu:) Kiedy masz termin @?
Kasiol a co takiego wczoraj się stało?
Akuku jak Emilek?

U nas dzisiaj kolęda.... Nie lubię:((( Ale podobno ten ksiądz tylko wchodzi, bierze kopertę mówi "ładnie w domu macie" i już go nie ma:)
Mikołaj miał jelitówkę, ale już mu przeszło no i apetyt wrócił, bo przez ostatnie dwa tygodnie to jadł jak ptaszek, a więc wygląda jak komar wyścigowy teraz:((( Tymek zaczyna coraz częściej kopać- wieczorami, w nocy i nad ranem, w dzień szaleństwa nie ma. Ale tak mnie to cieszy:) Realnym dzidziusiem się dla mnie stał.

Aha no i równo połówka u mnie:))))

Ostatnia edycja:
Nuuuśka Vitaminer ma z tego co sprawdziłam w internecie 100mg wit. C, a ta którą mam w domu ma 200 albo 300 mg- nie pamiętam. Czyli mówisz że spokojnie mogę wziąć dodatkowo jedną wit. C?
Co do dupka to trzymam kciuki żeby w takim razie wspomógł w zagniezdzeniu :-)

Tysia to najlepeij powtorz w 2-4dc, ja tak na początku cyklu właśnie badałam :-)

Patu$ka mimo wszystko nadal trzymam kciuki :*

Paulinka Ty mnie już tak nie nakręcaj hehe :-) choć chciałabym żeby krew z nosa była dobrym znakiem ;-)
Ty juz polowka.. Ale leci ten czas :-)
Co do kolędy to ja mam w przyszłym tyg ;-)

Ostatnia edycja:
nusska ale starania masz w czas:) najlepiej dzień przed ovu i na dodatek po dłuzszej przerwie-więc z tego bobo może być bez dwóch zdań:-D
natka trzymam kciuki cały czas :rofl2: ja przy przeziębieniu-lub jak mnie bierze biore mega dawke witaminy c-po kilka tabletek-jak mi sie wyciscie 5-6 sztuk, taka terapia bardzo pomaga:) kiedyś czytałam o witaminie c-ze duże dawki bardzo szybko leczą:)
patuśka oby małpiszon nie przylazł, dale tempka na poziomie drugiej fazy:-D

tyśśka oby badania nie były potrzebne:)

wczoraj dowiedizelismy sie ze tesc ma guzka, na szczescie jest mały ale co i jak dowiemy sie dopiwro za miesiąc-bo zdjecia musimy powturzyć, a teraz ma zapalenie spojówki z którym nie przyjmą go na badanie:-(

reklama
kasiol ale guz czego ?? moze nie jest to nic groznego nie martw sie kochana na zapas !!
Co do mnie - ja wiem ze szanse sa zawsze ale ja chyba z natury uwielbiam wszystko planowac - taka moja wada i jak cos sie dzieje poza mna to od razu wszystko czarno widze. Ale to luzackie niedziele seksowanie na pewno bylo lepsze niz te wszystkie poplanowane !! :D
kasiol ja przy przeziebieniu biore dawke uderzeniowa - 6 tabletek witaminy C i 2 wapna i po 4 godzinach robie to samo - na noc polopiryna i zawsze pomaga :-)

patu$ ja bym testowala !! kochana nie ma sie co zastanawiac, tempka Ci nie spada, a nawet jak owulacja byla w 15dc to dzis jest juz 16 dzien wyzszych temperatur wiec na co czekasz kobieto ?????? :D

natka jesli jedna tabletka kochana zawiera 100mg to to nic !! :) bierz smialo, dorosla osoba na dobe moze przyjac dawke maxymalnie do 1000mg witaminy C, w skrajnych wypadkach oczywiscie wiecej, ale ja zawsze trzymalam sie tej granicy :blink:

paulinka owu byla a teraz zobaczymy co bedzie dalej :p obawiam sie ze nic ale ze jako nadzieja umiera ostatnia to przede mna niecale 2 tygodnie oczekiwania :blink:

tysia no wlasnie - cykl kosmos :-D dobrze ze gin Cie uspokoil to najwazniejsze, ale tego progesteronu Ci zazdroszcze kochana !! u mnie w poprzednim cyklu 7dpo wynosil zaledwie 18.5 ng co oczywiscie bylo w normie a nawet i poza ale mimo wszystko wiem ze sa wyzsze :D

Ostatnia edycja:
Do góry