reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol przykro mi ze tempka spada, Twoje wykresy co miesiac sa idealne, faktycznie zbadaj swojego m moze sie cos dowiecie i wtedy witaminki i sie uda. Ja w to wierze ! Wiem ze dzisiaj Cie nic nie pocieszy, pamietam jak ja cierpialam w tych dniach, ale wiem tez ze w koncu sie uda!!!

Patuska a kto wie, moze teraz Tobie brzusio urosnie !!! Trzymam mocno kciuki . Ja sie rozpakowalam to teraz Ty sie zapakuj, oby.

Nuska jak tam ?mam nadzieje ze dzis masz lepszy humorek.

Natka, dobrze ze owu potwierdzona, to teraz mocno trzymam kciuki!!!!

Paulinka jak sie czujesz? Kiedy bedziesz miala usg jakies ??

Tysia jak tam u Ciebie ?

Ja was czytam ale nie zawsze mam czas odpisac.

A ja dziewczyny codziennie zasypiam z mysla ze tak fajnie mi sie z brzuszkiem chodzilo i tak fajnie mi sie rodzilo ze bym czas cofnela, coprawda koncowka ciazy meczaca byla, ale teraz taki sentyment mam i az mi zal ze juz nigdy wiecej. Chyba mi odbija bo wiekszosc kobiet wrecz mowi nigdy wiecej, a dla mnie porod to takie mile przezycie ze ja bym mogla rodzic hehe. Te emocje i wrazenia z porodu takie piekne dla mnie..ahh

reklama
Natka i wlasnie to mnie zastanawia. Faza lutealna nigdy nie przekraczala 15 dni a teraz nie dosc ze owu wczesnie to i faza sie wydluza. Musialabym do miasta skoczyc po tesciora,ale to moze wieczorem bo auto mam u mechanika na wymianie rozrzadu :) Kupilam auto sprowadzone i taka podstawowa diagnostyka zajmuje wiecej czasu niz same formalnosci zeby go moc zarejestrowac :)

Akuku uwierz mi kochana ze chcialabym sie zapakowac na 9 miesiecy ale jednak nie wszystko od nas zalezy.

Akuku teraz już się czuję ok:) Tzn nadal mdli mnie, ale tylko rano, więc śniadanie sobie odpuszczam, obiadku mało co, ale potem mogę jeść normalnie:) brzuch mnie od kilku dni pobolewa, ale to macica rośnie i uciska narządy- w tamtej ciązy też tak miałam. Usg mam 24 stycznia- połówkowe:) Mam nadzieję, że mój królewicz pokaże swoje klejonty, żeby mamusi już w niepewności nie trzymać:)

Kasiol dobrze by było jakby Twój mąż poszedł na badania, bo kurcze to dwa latka już , a u Ciebie przecież wszystko ok...

Patuśka 14dpo i tempka w górze ciągle, więć ja bym już sikała na teściorka:) Fajnie by było jakbyś gdzieś znalazła 10:) Chyba pepino i jak dla mnie to kardioline jest czuły:)

hej dziewczynki

Przez ten tydzien mam taki zapierdziel w pracy ze glowa boli, kolezanka dalej chora a ludzi coraz wiecej zwlaszcza tych chorych :/

patu$ wierze ze ten cykl dla Ciebie okaze sie szczeliwy !! :) Ale pamietaj !! Jak przejmiesz juz brzuszek akuku to ja poprosze szczesliwe skarpeteczki :-)

kasiol nie zalamuj sie !! nie mozesz, ja wiem ze ciagle Wam to powtarzam ze ciagle pisze to samo, ale nie mozemy sie poddawac slyszysz ?? :tak:

natka owu u Ciebie chyba potwierdzona nie ?? :D

tysia i co z tym badankiem nasienia ?? co zdecydowaliscie :blink:

akuku humorek lepszy ale dobija mnie juz ten cykl :/ nie wiem co sie dzieje, nie wiem co i kiedy sie wydarzy, tempka raz w gore, raz w dol...teraz znowu moge sadzic ze moze jednak bylo drugie podejscie do owulacji, np wczoraj, ale jakie mam potwierdzenie ?? zadnego. Jesli do czwartku nic sie nie zmieni, ide do ginki po cos na wywolanie @.

Tysia i jak tam z badaniem nasienia? Udało się Wam uzgodnić pasujący termin?

No właśnie, gdzie nam nuuuśka zniknęła?

Zeby zrobic badanie w ciagu tygodnia musimy oboje wziac wolene w pracy. Ten tydzien odpada. Moze uda sie w przysżłym.... o ile G skonczy naprawiac auto.
Dzis byłam zrobic progesteron i kontrolnie prolaktyne ,, jednak bez obciazenia. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie. Jutro z rana przed praca odbiore wyniki to dam wam znac.

Patuska
- testuj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tysia znam to, też braliśmy wolne żeby zrobić badanie :/ i koniecznie daj znać jutro jak tam Twoje wyniki!

Nuuuśka tak owu potwierdzona, wczoraj byłam na wizytce u gina- chyba musiałaś przeoczyć że pisałam :-) a u Ciebie widzę znowu tempka w górę, kurcze ale pokręcony ten cykl :-( oby ginka w czwartek zrobiła usg i w razie czego przepisała coś na wywołanie @.

Patu$ka to się nie zastanawiaj tylko kupuj test :-) a co do auta to też poprzednie mieliśmy sprowadzane więc wiem ile z tym wszystkim latania, sprawdzania, nie mówiąc już o opłatach..

Akuku no rzeczywiście, raczej wszystkie kobiety nie chcą ponownie przeżywać porodu, a Ty na przekór ;-)

Nuuuska obiecuje ze odesle szczesliwe skarpetki :)

Natka no zebys wiedziala oplaty sa masakryczne :/ ale sprowadzone pewniejesze, Na przegladzie technicznym diagnosta powiedzial ze auto jest w stanie idealnym. Bo nasze polskie sa skatowane :D

Tysia zatestuje napewno ale na razie czekam nie chce sie nakrecac.

Tak mnie wali w krzyzu ze co kilka godzin usze sie polozyc na chwile bo wysiedziec albo wystac nie moge.

Patu$ka nowe objawy? :-) ojj trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na wynik testu :-)

A ja z kolei mam problem z brzuchem a właściwie podbrzuszem bo od wczoraj strasznie boli :/ popołudniu się zaczęło i aż do teraz co jakiś czas pobolewa i to mocno :/ nie wiem, może wczoraj to po wizycie u gina a dziś "zasługa" duphastonu? Mam nadzieję że szybko przejdzie bo jest to naprawdę męczące.

reklama
Do góry